tisdag 6 januari 2009

Malm hjälper Israel att utreda befolkningtäthet i Gaza

En seriös fredstrevare bland andra

Läser folkpartisten Fredrik Malms blogg och sedan Allan Schulmans sons blogg. Jag vet inte vilken som är minst intressant. Malm sätter Riksdagens Utredningstjänst(RUT) på att utreda befolkningstätheten på Gaza. Den är inte så stor enligt Malm som är en god Israelvän. Han har etiketterat sitt eget inlägg med "antisemitism". Gissar att han vill vara säker på att bli hyllad. Jag antar att alla som inte samlar in pengar till en synagoga på Gaza eller ett nytt bombplan är antisemiter. Det är ett ganska slarvigt uttryck som man får slängt efter sig lite hur som helst. Säger man sedan sanningen, nämligen att araber också är semiter så får man reda på att det är just ett säkert tecken på att man är antisemit. Nåja nu vet man var skattepengarna går till. Får riksadagsmän(och kvinnor) använda RUT till vad för skit som helst?

Turkarna har för en gång skull kommit med ett vettigt uttalande för att vara turkar. De påstår att Allah ska straffa israelerna vilket kraftigt upprört åtminstone Jerusalem Post och med all säkerhet Fredrik Malm. Jag skulle vilja se exakt vad Allah skulle göra åt saken. Är det nya suror om palmer som är på gång?

Varför retar jag mig alltid på Fredrik Malm? Under korta stunder typ tre minuter åt gången så tänker jag på honom med idel mjuka tankar som att han är en vanlig kille med känslor som också är förkyld emellanåt. Men precis när jag ska till att börja gråta kommer jag på att han är riksdagsman och ska kandidera till EU parlamentet och att han kanske i en framtid får makt och kan utdöma dödsstraff åt felparkerade hundar eller utfärda reseförbud för personer som inte heter Goldstein, eller något ännu hemskare.

Folktäthet. Till sist fick han svaret av Riksdagens Utredningstjänst. Att det är folktätt på Gaza. Jesus!

Dom är antagligen också antisemiter. Fast enligt blåshålet så är det tätare i Monaco. Snart kommer det väl nya uppgifter som Malm har besvärat utredningstjänsten och skattebetalarna med som visar att det är som allra tätast på Folkpartiets partiexpedition. Speciellt när det drar ihop sig till fika.

Är det inte dags för Malm att åka ner dit och slåss under parollen: Israels sak är vår! Han kan ta med sig Per Ahlmark om han inte redan åkt hem.

Man kan ha olika åsikter om raketkillarna och deras motiv. De sysslar med terrorism. Så vad håller Israel på med? Statsterrorism. Sen undrar jag över en liten teknikalitet. Nu är det ju fullt krig. Varför håller Israel på och tuggar om Grad, Kassam och Katyusha raketer nu. Är raketerna emot nån konvention?

Exakt vilka av de hundratals civila som dödats och lemlästats har skjutit raketer på Israel. Säkert finns det en och annan terrorist bland de döda men hur förklarar de blockaden av el, vatten och mat.

Nä, det börjar bli dags att frysa lite israeliska tillgångar och sluta köpa och handla med blåvita varor till dess de nyktrat till.

EU ordförandeskap för tjeckerna och utrikesminister Karel Schwarzenberg mission tillsammans med Bildt började inte så bra som jag befarade. Tjeckerna som vi delar program med har redan fått dementera sig själva och uttalandet att Israels offensiv i själva verket var en defensiv.

Karel Schwarzenberg som stolt berättade för en tid sedan hur han 1948 rörd stod och tittade på när den israeliska flaggan hissades på hans föräldrahem som var israels första ambassad i dåvarande Tjeckoslovakien. Så vem sålde just då vapen mot alla internationella avtal till israelernas krig mot britterna som skulle se till att sionisterna inte snodde åt sig mer mark än som avtalats. Tjeckerna förstås.

Charta 77 samlade jag in pengar till på 70-talet. Nu har det där räddhågsna gänget fått makten och glömt hur det känns när övermakten rullar in. Grattis Stefan!

Nu börjar också sakta men säkert snyftpellarna som trodde att Jesus landat när Obama vann valet fatta att Palestinierna säkert får sitta i mörker ett bra tag till.

Det minsta USA och EU kunde göra nu är att tvinga israelerna att släppa på ström och vatten. Eller bestämmer Israel över hela världen plötsligt? Det vore väldigt olyckligt om de fick den uppfattningen.

Samtidigt sitter riksfånen Alex Schulman i Phuket och klagar på äggens konsistens och Ronnie Sandahl. Trasan lät ordentligt flummig när han kommenterade Sandahls dragning som för säkerhets skull handlade om ett självmord och prisjakt på Niklas Strömstedt. Man skulle få en massa pengar av apberget om man hällde öl över Strömstedt. Jag är glad att jag orkade läsa igenom Sandahls artikel. Han verkar ha glömt var han jobbar. Säg upp dig Ronnie, klipp håret och skaffa ett hederligt jobb! Nä, det ska bli roligt att följa bröderna Schulmans väg till den stängda avdelningen. Mamma kan ju inte försvara dom i all evighet. Eller?

Inga kommentarer: