lördag 13 mars 2010

Hoppas det börjar regna snart!
Jag vet inte vad det är för fel på Momarken.

Vad är det för jävla trams att komma dragande med barfota informationen någon minut före start och inte ens då vet man ifall man redovisar rätt balans.

Förberedelser är svaret på frågan som finns på allas läppar.

Samordning och förberedelser.

Det är inte främst kommentatorernas sak utan servicefunktionerna runt omkring som inte verkar fungera. Alla dessa avbrott. Inför lopp 4 försvinner plötsligt hela Live sändningen ungefär samtidigt som loppet ska köras. Skojigt! INGEN SÄNDNING FÖR TILLFÄLLET!

Dessutom är spelen fördröjda enligt ett annat meddelande. I veckan klagades det högljutt på att ATG nu tar flera veckor på sig att lämna ut pengar till bankkonton.

Jo, man ska kontrollera så det inte är skurkar som spelar på trav.

Så när man får kontakt igen är loppet över.

Sedan körs loppet i repris men utan ljud.

När vi kommer tillbaka har Loket redan intervjuat Tomas Pettersson fast utan mikrofon för batterierna var slut.

Så kan det gå. 175 000 efter fyra avdelningar. Sen får man höra Loket gnälla lite över sina hästar. Ljudet borta och tillbaka och Loket svär.

Vi har redan spruckit men har chans på fem rätt på en Harry. Harry!

Jaha, så försvann ljudet igen. På termometern står det 0 min d v s start!

Faktum är att om man inte kan genomföra sändningar från ett annat land än som en dag på psykakuten så är det lika bra att strunta i att sända gemensamma nordiska tävlingar. Mig förefaller det som så ofta att det saknas teknisk ledning och samordning. Det är nämligen likadant varje år och det är inte njutbart

Hade jag haft sju rätt hade jag säkert varit en liten aning mjukare i tonen men bara lite. Spelarkollektiven vare sig det finns i Norge eller Sverige har rätt att få lyssna på professionellt ledda sändningar. Som sagt. Kurs på SVT som har lång och väl dokumenterad erfarenhet av stora direktsända sportsändningar.

Inget batteri i mikrofonen?

Att bara ducka och låtsas som det regnar duger inte.

Eller säg som det är. Det krävs en burk Mogadon för att klara av sändningarna från Momarken. SJ har ju i alla fal resegaranti. Vad har ATG?

Annars har faktiskt de svenska sändningarna blivit bättre. Det ska jag säga. Inte bra men battre. Men det norsk-svenska samarbetet funkar lika dåligt som vanligt.

Fyra rätt på en Harry. Kan man få en kopp kaffe. Inget socker tack!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Om nu alla radio och TV medierna har sparkar alla sina tekniker, hur fan tror du då det funkar? Är du verkligen förvånad? Inte jag.
Det är väll antagligen många år sedan du hade riktigt bara insyn i hur tekniken fungerar där. Självkör, vocetrackning har blivit ett mantra t.o.m. inom public service bolagen.
På tala om PS så har ju nu massa gamla avdankade politiker tagit över styret där.
Bäst du läser på så du hänger med vad som händer med dit kära gamla TV och radiomedia.
Se t.ex. http://ilshammar.se/2010/03/12/agarstiftelsens-haveri/
Snart skall du se att du får en webstreaming via en kamera i Iphone som Loket själv får hålla
i. Viggos på tidningen Resume använder sig flitigt av den tekningen.
Det blir djävligt mycket billigare och ger maximal vinst utdelning till ägarna av kanalen.

Stefan Hagberg sa...

Till Anonym: Hej! Vet inte om du kollar trav eller har lyssnat på ATG Live. Det är något utöver det vanliga.

Det är ett produktionsbolag som sköter sändningarna och sedan tappar det via nätet. Jag betalar gärna de 99 spänn i månaden som det kostar men då måste det finnas någon slags idé med sändningen.

Sedan det du säger är väl rätt. Det började med HF på 80-talet som iofs innebar en hel del möjligheter. När jag jobbade på SR övergick vi från kvartstum till digital redigering och jag antar att självkörning som höll på att införas då inte ens är ifrågasatt och inte heller kommer att ifrågasättas förrän någon dör i morgonstudion i direktsändning och man hörs dödsrosslingarna i etern.

Loket har säkert inget emot att filma sig själv om han får bra betalt. Han blir bara sur om det inte finns batterier i hans mik.

Alla vill tjäna så mycket pengar som möjligt men ATG/STC har faktiskt möjlighet att påverka kvalitén mer än de flesta eftersom deras rörelse går med bra vinst.

Sen är Momarken en gång per år men det är lika taffligt varje gång.

Sedan var det ett tag sedan jag var i en studio. Det ska erkännas. Men att köpa batterier, dra upp och ner reglar ska väl inte var så svårt eller snacka igenom arbetsfördelningen.

Viggo "Kavring" menar du?

Jag har inget emot ny teknik. Tvärtom har jag själv gått i bräschen för ny teknik många gånger. Men oavseett vilken teknik man använder, hur effektiv den än är så måste den som lyssnar känna att den får maximal valuta för pengarna.

För vi betalar eller hur?