onsdag 17 mars 2010

Favoriter i repris!
"– Det finns i dag 170.000 armenier invånare i vårt land. Bara 70.000 av dem är turkiska medborgare, men vi tolererar de övriga 100.000. Om det blir nödvändigt kan jag uppmana dessa 100.000 att åka tillbaka till sitt land eftersom de inte är mina medborgare. Jag behöver inte behålla dem i mitt land."

Vem sa så? A. Josef Stalin B. Tayyip Erdogan C. Kemal Ataturk

Man kan ju vända på det och säga hur många armenier fanns det i turkiska Kurdistan innan Ataturk inledde sitt korståg mot de otrogna kristna(typ armenier) i syfte att ena muslimerna.

Jag har sett de områden där det tidigare levde armenier, assyrier och syrianer i turkiska Kurdistan.

Det finns gott om UD material på Riksarkivet som Carl Bildt och hans vänner kan studera som styrker att det faktiskt begick våldsamma övergrepp på dessa folkgrupper.

Erdogans uttalande ovan vittnar också om att Turkiet befinner sig i en annan liga och nog bör vänta ett tag med att vara med i EU. Vi behöver inga ”Triggerhappy Cowboys” i Europa. Det räcker med greker som intecknar framtida spelvinster för att fiffla med nationalbokföringen.

Turkiet kanske borde börja med något slags sanningskommission där man tillsätter en grupp akademiker som sätter sig ner och skriver om landets historia så det åtminstone snuddar vid verkligheten. Nu skyller man på kurderna när det gällde Armenien. För 20 år sedan fanns det inga kurder i Turkiet. Det blir allt snärjigare att hålla ihop alla ljugen och sedan spelar det ingen roll att man har CNN Turk och Burger King.

Nalin Pekgul s-kvinnornas ordförande uttalade sig i Efter 10 om Vilks rondellhund den 10 mars. Det uttalandet har nu krattats runt och i morse ringde svärmor som lyssnat på ett program i radion där man kan rings in och säga sin mening.

Nu hade Nalin Pekgul sagt att hundar var orena.

Nalin liksom broder Kurdo har pratat mycket skit genom åren. Säkert en del vettiga saker också. Men nu kan dom väl göra Nalin till generaldirektör eller landshövding så man slipper höra hennes tillrättalagda skitsnack allt som oftast. Det är som gjort för att missförstås. För så här sa hon:

”- I den muslimska världen är hunden oren, den får inte ens komma in i huset. Att avbilda Muhammed som hund, det är obeskrivligt sårande, sade hon.”

Nalin är inte mer muslim än jag är kristen.

Sen ringde det in några seriösa muslimer till radion. En hade en kompis som hade hund som luktade jätteilla, nästan så han mådde illa(schampo!). En annan visste bättre besked.

Det sitter i hundarnas saliv förklarade han. Man blir blind, sa han sedan!

Lever det inte riktiga sossar längre som kan kalla upp Nalin på Kontoret och dra henne i ljugörat.

Vad Baks… ursäkta Pekgul sysslar med är skitsnack. Vilken del av den muslimska världen pratar hon om? Är det fåraherdarna runt Batman där hon själv kommer ifrån. Många är rädda för hundar för de har rabies för sista gången.

Det som är sårande för muslimer vilket Pekgul bore hålla reda på är framför allt att profeten avbildas överhuvudtaget. Sen spelar det nog mindre roll att han är en hund.

Hur vore det med en åsna?

Det står inget om orena hundar i Koranen som jag tidigare påpekat. Att hundar inte får vara inne är skitsnack. Det beror på var de är. När vi flyttade till Irak så övernattade vi i Istanbul som har femton miljoner invånare. Vi tog in på Holiday Inn nere vid en segelmarina. Spiken hälsades speciellt välkommen och låg i sängen och sov ända till han ville ut oss kissa. Då gick jag en tur neråt marinan dr han träffade en turkisk Golden Retriever tik, kopplad och fin med turkisk husse som var ute och promenerade precis som potatisskallen med sin Parson Jack Russel. Jag har väldigt svårt att tänka mig att lilla fröken Golden sov ute på någon gata.

Nalin spelar på fördomar precis som korkade Vilks.

En hund har inget med islam att göra. Maria Wetterstrand tycker illa om hundar. Det är däremot förvånande.

Dagens Jan Guillou handlar såklart om JG:s nu närmast omättliga behov av att rehabilitera sig. Han dyker upp överallt där det finns en chans, nyligen på idrottsgalan som prisutdelare. Jag ser fram emot nästa års Let´s Dance!

Jo, nu vill han ha Guldspaden. Det är väl den och någon kunglig medalj som JG saknar i sin samling. Ja och så Nobelpriset. Fast… ja ifall han gör gemensam sak med Ranelid kanske.

Jo, det var såklart den gamla spionhistorien som aldrig släpper riktigt. Det är som ett kletigt flugpapper runt världsmästaren själv. Nu har PO:n Yrsa Stenius också rekommenderat klander för Expressens avslöjande att maoisten Jan i själva verket fick pengar av KGB. Yrsa kommer ju från piruetternas land när det gäller Ryssland så det kanske blir klander till sist som hon vill vilket kommer att glädja Jan nått alldeles oerhört. Annars skulle man kunna tänka sig att Yrsa bara för den goda sakens skull borde tänkt efter innan hon skrev följande:

"Avgörande för den pressetiska bedömningen är dock publiceringarna den 24 oktober 2009. Av Expressens presentation av sitt material om Jan Guillou denna dag kan ingen annan slutsats dras, än att tidningen trodde sig vara ett sensationellt avslöjande på spåren och tog ut det i förskott. Genom övertolkning av sitt källmaterial slog Expressen fast att Jan Guillou varit sovjetisk agent i meningen spion. Utpekandet blev sammantaget massivt och vållade Jan Guillou en oförsvarlig publicitetsskada. För vilken Expressen bör klandras."


Han tog betalt eller hur?

Men det var inte det jag skulle berätta utan vad JG säger i artikeln som återfinns i dagens AB:

”Visserligen beklagar jag att Säpo dessförinnan vägrade mig att få del av handlingar där Lembergs konstiga angiveri måste ha ingått, med hänvisning till rikets säkerhet och kampen mot terrorism. Ett hinder som således inte förelåg när Expressen ansökte.”

Nyckelordet här är med nödvändighet; ”måste”. Så vilka handlingar ville Jan Guillou ha ut? Det står det inget om. Men en erfaren agent som JG vet och det har f ö stått i tidningarna att allt information om Jan står inte i akten om Jan. I akten om Gergel stod det om Jans mötet med Gergel men Lemberg då… tja, antagligen om i akten om Lemberg eller kanske Gergels om det nu var Gergel som gav dem sprit och champagne… och kaviar. Så när mer exakt och vad begärde Jan Guillou ut? Det var väl inte akten om Gergel… Eller fick han inte ut den och bestämde då att han inte skulle skriv om saken i sin bok eftersom han inte trodde att någon annan skulle få ut den heller… hm. Eller varför Lemberg. Hade JG fått reda på Lembergs angiveri… av vem? Faktum är att JG säger alltmer konstiga saker.

Finns det någon sanning?

En sak verkar Jan Guillou i varje fall inte förlorat. Sitt gamla vanliga ohämmade självförtroende. Det är ju glädjande. Annars skulle man kanske kunna tänka sig att till och med en tuff säljägare som JG skulle blivit lite till tilltufsad i kanten av KGB-affären. Men det ser inte så ut.

Han påminner mer om osynlige mannen:

Det var så här. Ungefär! Stålmannen var sugen på lite röja och brudar och ringde runt till polarna. Läderlappen, Robin, Osynlige Mannen, Gröna Lyktan. Läderlappen satt hemma och kolla på en p-rulle och Osynlige Mannen fick han inte tag i. Gröna lyktan var fökyld et c.

Så Stålis tog en flygtur över staden och plötsligt såg han Cat Woman ligga naken på ett tak med särade ben.

-Äh va fan, tänkte Stålis. Det här går ju supersnabbt.

Sagt och gjort.

-Va fan var det är, sa Cat Woman när det gungade till.

-Ingen aning sa Osynlige Mannen. Men det sved som fan i röven.


Guillou och Vilks då? Nä, jag orkar faktiskt inte...

6 kommentarer:

Ray sa...

Stefan
Skriv inte så kritiskt bra!


Man vill ha en kommentar eller debatt mellan dig och Guillou eller syskonen Baksi. Eller varför inte dra till med en debatt med Bildt. Fast han hakar väl upp sig på nåt ord du använder istället för att komma till sak.

Anonym sa...

Haloj from Dust paradise där det hör till vardagen att folk inte bara blåser en utan varandra så mycket dom bara orkar och hinner med under ett liv och alla olösat rentav förvärrade tvister, affärer, svek och förvisso däremellan även en dos glädjeämnen går i arv till följande generation...Nej, vad gäller arv till nxt geneion så är vi nog ganska lika världen över...med betoning på ganska...för en beväpnad försmådd själ riskerar att göra mycket mer skada än en utan vapen, en försmådd själ som varken kan läsa eller skriva...fortsätter att via muntligt berättande fördjupa föregående generations bitterhet över brustna drömmar, brustna kärl..en ung individ som tvingats in i ett äktenskap...riskerar att sälla sig till de som tycker det viktigaste i världen är att sparka ihjäl en hund och bli kollekitvt förbannad för att Muhammade fått ett hundhuvud....Skicka Nalin på en valkurs på närmsat kennelklubb och hon kan gärna ta med sig koranen och bibeln och parallell läsa dom...i grund och botten inte alltför olika böcker...besläktade i tid och rum...därefter förvanskase och medvetet, omedvetet misstolkade och därmed djupt missbrukade...resultat Opium för folket istället för...vad de kunde vara....

Anonym sa...

menar valpkurs....glömde sätta glasögonen på snoken!

Anonym sa...

menar valp kurs...glömde sätta glasögonen på snoken

Stefan Hagberg sa...

Till Ray: Hej! Vi får jobba på en debattturné i folkparkerna i sommar. Tror att alla fyra behöver komma ut lite i verkligheten och få lite rejäla frågor om agentverksamhet, hundar, skitsnack och folkmord.

Till Anonym: Hej! Nalin på valpkurs! Jag tror att sossarna och deras allians får göra ett förtydligande om deras inställning till hundar. Låt gärna hundhataren Wetterstrand läsa upp det så får vi se hur det går.

Får se... Enligt Sjursajten Akren Zoo så finns den 1 000 000 hundar i Sverige och 750 000 hundägare. 650 000 av dessa hundar får sova i husses eller mattes säng. Jag skulle var lite försiktig om jag var Nalin P. att tjata för mycket om orena hundar sex månader innan valet.

Stefan Hagberg sa...

Till Anonym: Har vi samma glasögon eller har vi köpt datorerna i samma affär;-) Ska vara : "Djursajten Arken Zoo" och inget annat