söndag 16 november 2008

Vi sa svinskiten!

Det här är inte Maud Olofsson utan en traktor

En varning!

Alla som stöter på något som kommer ur Maud Olofssons mun. Se upp!

Mona Sahlin har anklagat henne för att vara populist men det blir ju lite som vem tar vem. Tveksamt är också om svenska folket uppfattar populismen i Olofsson senaste magplask.

Enligt Olofsson är pensionärer pigga och då kan de arbeta längre. Jag förstår att vice statsministern tycker att eftersom pensionssystemet håller på att kajka ur av ekonomiska skäl som förorsakats av just hennes flank i politiken så finns det två lägen antingen avskaffar man all arbets- och sociallagstiftning och inför fattigstugor och soppkök som beskrivits av Astrid Lindgren, Ivar Lo med flera. Eller också så jobbar folk till dem dör. Jättebra Maud!

Så här fantiserar Maud om hur verkligheten är:

– Vi kommer att behöva jobba allt mer. Den faktiska pensionsåldern i dag ligger någonstans mellan 58 och 60 år, och det är klart att nog ser jag att jag kommer att få jobba längre än så – och många med mig, säger hon.

Den faktiska pensionsåldern innefattar alla deltidspensionärer, avtalspensionärer, sjukpensionärer. Men i Olofsson värld så är det ett uttryck för att folk väljer att bli pensionärer och sedan går runt och trivs med rosiga kinder och en jävla massa energi.

Att det sedan till största delen handlar om personer som slitit sönder sina kroppar i vården eller på fabriker, gruvor eller i skogen hoppar Maud Olofsson glatt över.

Vi päron, sa svinskiten när han låg i äppelsäcken och lekte päron.

Maud tjänar som minister 101 000 kronor i månaden som minister. Dessutom har hon en årslön på 450 000 om året från centern. Summa 1,7 miljoner.

– Mitt parti tycker jag är värd det och jag har faktiskt tre jobb, säger Maud.

Maud menar att hon är vice statsminister, näringsminister och partiledare.

När Maud säger att hon har tre jobb så måste hon mena att hon arbetar 120 timmar per vecka. Ett dygn har 24 timmar x 5 =120. Det märkliga är att hon ser så pigg ut. Men det är väl helgerna när hon tar igen sig.

Faktum är att enligt Mauds Wikipedia sida så har hon aldrig haft ett så kallat vanligt jobb i hela sitt liv. Hon började som C ombudskvinna när hon var 19 år och på den vägen är det med två avbrott. Det mest vanligt jobblika Maud haft är ett jobb som projektledare för ”Robertsfors Kvinnor mot år 2000” under två år samt vd för Västerbottens hushållningssällskap 1997-2001.

Dessutom kommer hon att ha en riksdagspension plus pension från hennes tre jobb så hon behöver inte alls var ängslig och kan tvärtom se fram emot en mycket trygg och bekymmersfri ålderdom.

Så att Olofsson måste söka jobb inom vården när hon fyller sextiofem finns nog bara i hennes egen lilla lätt förvirrade verklighet.

Däremot kan en massa vanliga människor som redan arbetat med tunga jobb i hela sitt liv tvingas att arbeta efter sextiofem om den lilla centerpartistiska ekorren får som hon vill.

Inga kommentarer: