torsdag 13 november 2008

Upplevelsebiten

Årets julklapp blir en upplevelse. Jag som just tänkte att nu jävlar får det var nog. Eller att hela det internationella ekonomiska systemet brakat ihop och pensionerna halverats eller något i den stilen räknas inte som en upplevelse. Det är faktiskt bättre än Fritt Fall!

Jag har länge tyckt att Bush är en modig kille som vågar gå emot strömmen. Nu har han hållit ett brandtal för kapitalismen på G20 mötet. Det var modigt. Ibland saknar man bara en del röster. Som de där två grabbarna som inte är några grabbar längre. Marcus och Jacob Wallenberg. Märkvärdigt tyst där de senaste månaderna. Ingves höll ett tal idag. Lite skarpare kunde han vara. Det här tjafset från bankerna gillar jag inte. Nordea verkar inte behöva mer stöd. Det går så bra att de fortsätter att gödsla pengar över sina chefer.

I USA verkar Colson…euhh… freudiansk felsägning. Paulson, ni vet före detta Mr Goldman Sachs, numera Mr Rädda Goldman Sachs. Ja, USA:s finansminister ett tag till. Först tjatade han om att de skulle göra något åt sub-prime lånen. Ni vet dom där som ställde till det. Nu har han ändrat sig och vill stimulera hushållen direkt. Det är antagligen det Bush menade i sitt tal. Man får pröva sig framtill man hittar en modell som fungerar i flera månader i sträck.

Läser att Hästsvansen är populärare än Reinfeldt. Där ser man. Så Måna kommer först på tredje.

MOS verkar också har klarat av pensionen. Drygt hundra mille på ett konto. Då kan han ju skänka lite till Carnegies julbord. Allvarligt talat, undrar hur många som vågar boka julbord. Tänk om nån digitalkamera, lap med dongel och direktsändning plåtar dem med ål i handen eller en fet Cohiba hängande i gipan på Ulla Winbladh. Så det bli antagligen en Stiltonburk och en Falkenbergare i diskret påse på kontoret i år.

Nä, det blir en mörk och kulen jul i år. Och värre blir det för en del.

– Hej, det var Lidén på Swedbank. Vi skulle ha ett litet fyrverkeri. Vadå inte lämpligt!

Antar att det går trögt med sexliterskrukorna på Sture också.

Jag tror att vi får se ovanligt många direktörer jobba frivilligt för Frälsis och Statsmissionen i jul. Som en gest alltså.

Måna vill ge ett extra barnbidrag till jul. Gulligt av henne. Men hon sitter ju inte i regeringen så hon kunde gott brett på med en Ipod till de hemlösa också.

Inga kommentarer: