måndag 3 november 2008

Söder

Hittade en lapp på "Söder" i morse:

På onsdag morgon kommer världen att vara annorlunda. Elefanten eller åsnan. Att ett parti har ett djur som symbol som inte ens finns i USA kan tyckas märkligt om vi inte ser politiken som en cirkus eller ett zoo. Också på svenska har en åsna en betydelse. I USA påminner de mest om en illegal invandrare, typ mexikan på väg över en gränspassage.

Några spridda tankar i all enkelhet.

Obamas far var muslim. Det gör att man föredrar honom i Afghanistan framför MCain. Men afghaner vill om man skall vara ärlig helst inte ha några utländska makter i landet utan odla sitt knark och behålla sina medeltida seder i fred. Så hade de bara hållit sig inom sitt eget lands gränser och inte försökt sälja skiten på den illegala världsmarknaden så hade de för min del gärna fått fortsätta kasta sten på sina fruar i tretusen år till.

Talibanerna är tillbaka och landet är tillbaka till stenåldern. Låt det vara där och skjut varenda jävel som försöker transportera något därifrån. Låt klanerna ta död på varandra eller komma överens. Ge dem en mobiltelefon så kan de ringa när de kommit på vad de vill med sitt land.

Samma med Irak. Låt dem slita strupen av varandra. De vill inte ha någon demokrati. Dom vill bli rika och ha makt över någon, helst sin granne. De vill också att USA ska åka hem. Gör det.

Vinner Obama så sätt en blåslampa i arslet på honom så han tar hem trupperna. Det behövs inget avtal med irakierna. Hem med trupperna bara. Låt irakierna dra isär landet eller komma överens. De kan ju så bra själva. Därför fick de Saddam Hussein, en värdig ledare för ett folk som Iraks. Jag är helt övertygad att de kan hitta en ny Saddam i det landet. Gärna en religiös ledare som kan piska in lite gudsfruktan i folket.

Israel har alltid intresserat USA och tvärtom. Det ska nog gå bra. Men nu är det Israels tur att själva ta ansvar för all skit de ställt till med. Varför skall världens ledare ta av sin dyrbara tid för ett litet egoistiskt, självtillräckligt folk som bara vill utöka sitt territorium i någon slags förvirrad drömvärld där de själva är utvalda av gud att göra livet surt för all andra. Nej, låt dem skicka iväg en atombomb till Iran och starta nya krig mot palestinier, syrier och resten av arabvärlden.

Låt israelerna ta ansvar för sina egna konflikter. Vi i resten av världen har andra problem att diskutera. Global uppvärmning och hur vi ska organisera den nya finansmarknaden.

Ryssland är på gång. Jobbar flitigt. Hjälper Iran att skaffa kärnvapen, bygger bas i Libyen och knyter vänskapsband med Venezuela, Brasilien, Nicaragua och naturligtvis Cuba. Dom gjorde ett misstag förra gången. Återinför statskapitalismen och gamla KGB. Studera Kina.

Obama åker till Cuba för att studera socialförsäkringssystem.

Afrika. Dom som vill får utvecklas till blomstrande nationer. Resten kan fundera över om det ändå inte finns HIV och AIDS. Ge dem en likadan telefon som till afghanerna. När de har bestämt sig så skickar vi nödproviant vid svält, deltar i fredsmäkling och annat.

Kina får klara sig själv och det får Indien också. Turkarna har en lång väg att vandra och det har Burma, Myanmar eller vad de kallar sig.

FN läggs ner och ersätts av ingenting. Det blir billigare så. EU omvandlas till ett frihandelsavtal och sedan kan vi lägga ner det idiotiska projektet. Skulle en fransman förstå en britt? Om tiotusen år kanske.

Baltstaterna? Vad har vi haft för nytta av dem? En mobiltelefon till alla tre. De kan dela.

Var var vi? Jo, global uppvärmning. Mycket viktigt. Ekologisk mat. Kretsloppstänkande. Nu ska vi ta hand om oss själva en smula och inte bry oss ifall folk hugger skallen av varandra. Det är ju trots allt en utvecklingsfråga. USA kommer nog att ta hand om sig själva oavsett vem som blir president.

Vem vet kanske den ”Gömde Imamen” kommer eller judarnas Messias eller båda kommer på samma gång. Det vore något för Jan Eliasson och Hans Blix att sätta tänderna i.

Iran? Dom kommer garanterat att spränga sig själva i luften!

1 kommentar:

Anonym sa...

Hehe roligt skrivet, förmodar att du skojar men det var underhållande, påminde om idioten F Malm lite.