måndag 24 november 2008

Snömos och pengar

Det snöar ute. Spiken hukar under täcket i soffan. Han har ordnat en plats där ovanpå en resväska och en hög ren tvätt som han samtidigt bevakar. Spiken älskar snö. Det blir bättre för hans näsa då. Han plöjer och ser faktiskt rätt hejig ut med en liten snösamling ovanpå nosen.

Jag har fortfarande inte blivit av med min förkylning men är på bättringsvägen. Jag vägrar mediciner. Så det är fortsatt synd om mig-

Läste om Hugo Stenbeck i DI. Jan Steckbecks son. Han verkar vara rätt typ. Han håller på med Sportaffärer, bl a Linköpings Hockeylag. Han vägrar också låta sig skinnas av några giriga dörrvakter. Det är rätta takter. Rättegång på fredag. Heja!

Hans farsa var en rolig typ. Carina träffade honom nån gång när hon jobbade med Milleniefirandet.

Det finns ett teveinslag när han i början på 80-talet eller möjligen i slutet av 70-talet är på väg ut från någon bolagsstämma och det står några KPML:are utanför med insamlingsbössa och säger något välformulerat om kapitalet. Plötsligt flinar Stenbeck och går snabbt fram och lägger i en tjuga eller hundring. Sen går han vidare.

Nordströms piruett är jag inte ett dugg imponerad av. Skickade dom fram honom eller?

Han gillade inte att folk antydde att han var girig. Han var girig och nu vill han inte var det längre eftersom han kom på att han kanske skulle klara sig på 417 000 i månaden i pension.

Nordbanken räddades av Bankstödsnämnden d v s svenska folket på 90-talet. Annars hade den banken som senare blev Nordea gått i putten.

Nordström skaffade sig en fet pension på 417 000 kronor i månaden som chef för Nordea. Nu skulle han få 900 000 extra att köpa snus för i Posten. Uppdraget blir väl att sparka folk som vanligt.

Är det månne Nordeas dåliga lån som spökar. Rädslan för att hans gamla arbetsgivare ska hamna hos Bo Lundgren samtidigt som Nordström har två statliga bidra på sammanlagt 1,3 miljoner per månad.

Det får vi se. Det enda man kan säga är att hur en bank som räddades av staten för femton år sedan och fortfarande ägs av staten kan betala 417 000 per månad till en f d är helt osannolikt. Dessutom är det tydligen dags igen för lite nya stödåtgärder.

Nu ska jag skriva lite seriösa saker.

Inga kommentarer: