onsdag 17 december 2008

Ny, Nygammal eller ingen Kanin i hatten

Spänningen stiger!

Det är onsdag morgon i Paradiset och det regnar. Dessutom är det kallt.

Hunden ligger utsträckt som en eldgaffel bredvid och tycker livet är skit.

Såg att någon ska berätta om Svanstedts träningsmetoder hos Ekdahl ikväll. Det blir nog roligt. Stig H Johansson ska vara där så då kan väl inte Ekdahl köra sina vanliga sveprutiner. Honom tappade jag totalt förtroendet för när han ledde ett program om fotbollsträning och unga spelare, samtidigt som hans egen son höll på att skriva på för Juventus eller vilken klubb det nu var. När Ekdahl började blaja om hur fint det varit på ett träningsläger där han uppenbarligen själv varit med en person som deltog i studiodebatten så hittade jag den lilla underbara uppfinning längst ner till vänster på apparaten. Där kunde man verkligen tala ett visst övertag i debatten. Tror ni på programledaren eller bilhandlaren därborta?

Men även solen kan ha sina fläckar och jag ska helt säkert titta ikväll.

Det vore faktiskt en härlig revansch för Kalla fakta som total struntat i kritiken mot programmet om de nu kan rycka upp en ny kanin ur hatten. Det är kanske rånarhuvan som fått några Lattjo Lajban DVD och en pepparkaka för att ställa upp i rutan.

Men tänk om det är Frank Nilsson som istället berättar om att man inte alls använt grisfösare under de två och ett halvt år han jobbade hos Svanstedt.

I början av det här året slutade Frank hos Svanstedt. Det var ingen schism av vad man kunde förstå. Frank hade jobbat länge hos olika tränare och kände att han inte kom vidare. Han ville utvecklas. Ungefär så beskrev han sitt beslut. Det var många som tyckte det var synd. Jag var en av dom. Jag skrev ett inlägg om att man borde uppföra ett par Gros Bois efter franskt mönster där man har tillgång till allt, banor, veterinär, hagar, stallar, bostäder till en rimlig hyra som gör att små tränare eller sådana som vill trappa ner kan fortsätta inom travet.

Då nämnde jag Frank som exempel. Frank har sagt att han inte sett någon använda grisfösare under de två och ett halvt år han jobbade hos Svanstedt, vilket är ganska precis samtidigt som rånarhuvan har sett grisfösare användas.

Frank jobbar nu som expertkommentator. Han har inga bidningar till Svanstedt. Är Frank dum i huvudet. Nu pratar vi om livfulla historier där en travhäst kommit in till stallet med blödande knän och tvåhundra i puls efter att ha fått smaka på grisfösare på rakbanan. Om den händelsen verkligen inträffat undrar man vad Svanstedt och Glenn H. Persson drog för slutsats av saken. Att det fungerade? Skulle en sådan händelse undgått Frank Nilsson som jobbade som lärling där och redan då var en aktad kusk i Sverige. Inte ens om han varit på semester skulle ryktet undgått honom och han skulle säkert frågat vidare till han fick reda på vad som hänt.

Sedan finns det 22 andra som skrivit under ett öppet brev till Travronden och som jobbar hos Svanstedt. De har inte heller sett någon grisfösare och en hel del jobbade under den aktuella perioden när detta skulle ha hänt.

Eller också ljuger hela gänget. Kollegialt.

Men tänk om det är precis tvärtom. Någon har lackat ur som jobbar hos Svanstedt.

Favoritpasshästen försvann kanske. Hur kunde han? Personen hade misskött jobbet eller det hade uppstått någon motsättning om vad som helst. Sånt händer kanske t o m på TV4. Jag läste i Resumé att TV4-chefen Jan Scherman sparat en del av de inte så snälla breven från folk i sitt skåp för framtida användning. Ja, ja, jag har i varje fall inte skrivit något brev till Scherman men lite scary låter det allt. Man trodde ju att det bara var love and peace i teve världen. Men tillbaka till Svanstedt. Någon blir förbannad och drar en eldosa i baken på en av Svanstedts hästar och sprider ut ett rykte om att detta gjorts på chefens order.

Eller något händer med en häst. Den blir skrämd och skenar och sedan sprids ett rykte om att någon använt grisfösare.

Ja, varianterna är många. Enligt en rosa tränare så är det nu hela fyra stycken som ska träda fram. Många kaniner blir det. En långkörare hela våren med Kalla fakta.

Det bästa som kan hända nu är att Jordbruksverket överlämnar ärendet till polisen.

Då får det en rättlig prövning. Annars kommer samma person som nu väntat i två år att anmäla saken men spritt ur rykten under tiden att fortsätta att tugga. Antingen får personen rätt i domstol och då är Svanstedt tid som stjärntränare ute före evigt. Personen får en stjärna i kanten och alla glömmer det bedrövliga programmet, den bristande etiken eftersom man ändå lyckades få fram någon som visade att djur i Svanstedts träning for illa.

Eller också blir det tvärtom. Vi får se.

I kväll är det nog hur som helst TV4:s sista chans att göra troligt att något i programmet var korrekt och sakligt. Så det är nog inte så lite på spel för Kalla fakta heller.

För mig spelar det ingen roll ifall person utan rånarhuva dyker upp ikväll. Det behöver inte betyda att den personen blir trovärdigare. Vad har ändrats för den personen. Ingen trodde på vad den sa utom möjligen mamma. Inte inom travvärlden i varje fall och det smällde nog högre också för den personen som i första hand ville nita Svanstedt och i andra han värna om djurskyddet. För hade det gällt djuren så hade den personen först och främst anmält saken för två år sedan. Det skedde inte. Sedan hade han eller hon gått ut och stått upp för djuren i en domstol. Så skedde inte.

Så nu får vi se vad Ekdahl, Åsard & Co har kokat ihop för mäktig röra den här gången.

Under tiden han hunden flyttat sig till resväskan som han bevakar av princip. Jag ska koka en kopp te och sätta igång med andra väsentligheter.
PS Ursäkta den dåliga montagekvalitén på Ekans Trollerilåda.Paint är inget höjdarprogram. DS

Inga kommentarer: