fredag 19 december 2008

Tomtens säck är rymlig i år!




Såja, nu krävs det allt några fler kaniner i hatten.

Kanin Tomas Petterssons trovärdighet har liksom falnat betänkligt sedan Kvällsöppet med Ekdal.

Först blir Pettersson och hans sambo Disa Zetterman enligt vad de själva uppger i Kvällsöppet våldsamt upprörda över att Svanstedt plågar hästar med grisfösare.

Två år senare 2007 frågar de Åke Svanstedt om han kan köra deras häst. Åke säger ja tre gånger och kör in 40 000 åt Peterssons träningsrörelse. Sedan vill Pettersson sälja hästen. En av delägarna tillika uppfödaren, Lars Börjesson som helägt hästen från början köper ut Pettersson och Disa Zetterman.

Två år tidigare 2005 såg Pettersson enligt egen uppgift på när hästar selades ut med märkliga utrustningar för att strömmas på rakbanan hos Svanstedt när Pettersson var anställd där. Som extra grädde på moset hade hans sambo Disa Zetterman som också varit anställd sett hur hästar strömmades med grisfösare på håll visserligen men flera gånger hos Svanstedt. De hävdar båda att det var en metod inte en enstaka handling. Ingen av dem har anmält saken när det hände vare sig anonymt eller öppet med namn.

Två år senare 2007 går det plötsligt fint att låta "djurplågare" Åke Svanstedt köra in pengar till paret Disa Zetterman och Tomas Pettersson.

Dessutom föreslår Pettersson för Börjesson att han ska sätta hästen hos Svanstedt i träning. Pettersson ringer till Åke Svanstedt för den nye ägarens räkning och frågar om Åke Svanstedt kan träna hästen. Det kan Åke som kör in nästan 400 000 åt ägaren enbart under 2008.

Både ägaren och Pettersson intervjuas i fredagens Aftonbladets nätupplaga

Så varför fick Svanstedt köra Arras T C B:

”– Det är en helt annan sak, Åke Svanstedt är en av världens bästa kuskar, säger Tomas Pettersson.

Den 10 mars i år slutade Tomas Pettersson att träna Arras T.C.B. Hästen flyttades till Åke Svanstedt och övergick helt i ägo av uppfödaren Lars Börjesson.

– Tomas Pettersson ville sälja hästen, men jag ville ha kvar den. Han rekommenderade mig då att flytta hästen till Åke Svanstedt. Han tog själv kontakt med Åke och ombesörjde allt som hade med flytten att göra, även transporten. Jag tycker det är märkligt att han nu går ut och anklagar Åke efter att ha rekommenderat mig att flytta en häst dit, säger Lars Börjesson.

”Dumma människor”

Tomas Pettersson vill i sak inte kommentera uppgifterna om att han skulle ha rekommenderat att flytta hästen till Åke Svanstedt.

– Det är dumma människor som inte vill se sanningen som ifrågasätter mig. Jag har inga mer kommentarer, säger Tomas Pettersson.

Ägaren till Arras T.C.B. har fortsatt fullt förtroende för Åke Svanstedt som travtränare.

– Jag tvivlar på anklagelserna, inte på Åke, säger Lars Börjesson.”

Ska man alltså se det så här: En person slår Spiken, min hund som är trettiofem centrimeter hög och sedan ringer jag upp den personen och ber den vara hundvakt. Fat chance!!

Nu ska det blir roligt att se vad tomten mera har i sin säck? Vad än Pettersson och hans sambo haft för förvirrade motiv så har han nu rökt sig själv som en Åhusål i augusti. Inte nu utan för alltid. Han kommer alltid att bli ihågkommen som muppen som först blev upprörd över djurplågeri men ingenting gjorde och sedan rekommenderade den påstådde djurplågaren som hästtränare. Slutligen kom han återigen på att han varit upprörd en gång i tiden och trädde fram med sin lika upprörda sambo i TV4. Nu ska vi se Bra Åke, Dålig Åke, Bra Åke, Dålig Åke. Det finns ingen normalopererad människa som gör så i Sverige. Ingen som säger att den värnar om djur i varje fall. Jo, om alltsammans är påhittat förstås.

Om rånar luvan var en av dessa två så får nog den här lilla sammansvärjningen välja sig nya ledare som dels sett något och dels har någon form av allmän trovärdighet.

Enligt Dennis Ek som verkar ha näsan långt inne i utredningen så finns det "nästan tio, ej anonyma vittnen" som finns med i utredningen. Jag ska var generös. Nio minus två blir sju.
Sju små vittnen...


Då ska man komma ihåg att Disa och Tomas med hundra procents säkerhet var de bästa och mest pålitliga som TV4 kunde leta upp.


Förre PO, Olle Stenholm skrev en artikel om att släppa fram vem som helst som vittne för ett par år sedan.

""Hon ville själv" Vad ville Aftonbladet?"

Artikeln som Olle kritiserade starkt beskriver han så här:

"Det handlade om en 26-årig våldsbenägen missbrukare av anabola steroider som knivmördat en 12-årig flicka, dotter till hans sambo, samt våldtagit och närapå mördat hennes 13-åriga bästis.

13-åringen fördes till sjukhus dit hennes föräldrar kallades klockan fyra på morgonen. Efter behandling av knivskadan på halsen ville hon genast åka hem. Där mötte hon Aftonbladet. Hon "har precis kommit hem… Hon har fortfarande blod på händerna" stod det på sidan 6 i AB.


Jag kan bara parafrasera Olle Stenholm:


"Dom ville framträda" Vad ville TV4?

Vissa människor bör man inte låta exponeras för det enorma tryck som finns i offentligheten. Den lilla flickan skulle aldrig ha förekommit i Aftonbladet oavsett om hon ville medverka eller inte. De aktuella två vittnenas trovärdighet skulle eventuellt tvingas hålla i en rättegång eftersom polisen överlämnat ärendet till åklagaren på onsdagen. Då dyker de upp i Kvällsöppet med Ekdal. Tre dagar senare är deras egen trovärdighet redan starkt ifrågasatt.


Då har de inte ens hörts i förundersökningen.


De har kanske en helt trovärdig berättelse i sak. Disa har kanske sett någon i Svanstedts stall använda grisfösare. TV4 hade och skulle utnyttjat möjligheten att undersöka omständigheterna kring de här två. Nu gjorde man antingen inte detta eller struntade i konsekvenserna för Disa och Tomas.


Det är detta som är det mest sorgliga i hela den här soppan.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Att Åke använt sig av grisfösare är helt sant! Att du som inte har någon som hellst aning om vad som har hänt yttrar dig på detta sätt är bara löjligt.

Stefan Hagberg sa...

Till Anonym:

Du är fri att tycka vad du vill. Att Åke Svanstedt själv skulle ha använt grisfösare har ingen påsått. De anklagelser som riktats mot Svanstedt har gällt en av hans anställda. Har du information om den saken så tycker jag att du ska ävnda dig till polisen.

Anonym sa...

Jag gillar att läsa din blogg.

Har alltid tyckt om Åke i alla väder även när han är som tjurigast. Han ser verkligen ut att tycka om hästarna och verkar behandla dom lika väl som någon annan.(Har INGA bevis för detta)

Men just nu väntar jag bara på att hela saken ska redas ut av Polis och Åklagare(Inte Tv4 och Aftonbladet). Så att man vet vad man ska tycka om hela saken.

Självklar är det för jävligt om man har strömmat hästarna.

Stefan Hagberg sa...

Anonym 2:

Tack!

Åke Svanstedt är rak på ett befriande sätt i dessa tider när alla ska vara så jävla trevliga.

Jag har också hört att han har mycket god kontakt med sina hästar.

Jag tycker att det är bra att det nu utreds men om det visar sig att anklagelserna är ogrundade så har det ändå redan skadat både Åke Svanstedt och sporten.

Det enda positiva är väl att vi inte i framtiden kommer att se några unga tränare som funderar på om rykterna stämmer att grisfösare fungerar i framtiden.Nu vet alla att de inte fungerar.

Anonym sa...

Vilken bra blogg du har! Jag tycker att hetsjakten mot Åke är grym. Det finns flera tränare som man hört "rykten" om genom åren men så länge det inte finns bevis så...konstigt att det är alltid när det går som bäst för en tränare så blossar dylikt upp?!

Anonym sa...

Disa Zetterman....hmm roligt att det var hon som har sett detta??....Hon fick ju sparken av Åke därför hon Stal pengar...Hon sa ju själv, att hon sa upp sig!!