torsdag 18 december 2008

En helt ny och sugrörsperspektiv!




Här kommer en snygging från Libanon och Beirut som Carina fångade med kameran igår. Visst är den fin och helt nykläckt.

Man ser direkt vem som är huvudpersonen.

Kan rapportera att de gamla fina magdanshaken Kit-Kat och Lido där Kim Philby och grabbarna brukade kröka till är borta.

Men nu kommer det Musarvin på tisdag. Yam!

Enligt vanligvis välunderrättade källor kommer Spiken att få en leopard i julklapp. Han har redan en tiger i näst intill naturlig storlek så nu får man väl slå upp ett hål i väggen till grannen.


Läser i dagens Jerusalem Post att John Lalor skrivit en utredande artikel om varför han inte gillar filmer om judar. Speciellt filmer som gjort av icke-judar och vänsterjudar.

Lalor tror att det vilar en förbannelse över den judiska hjältefilmen eller näst intill. Varför har man inte gjort en film om sexdagars kriget som Israel vann?

Det här ställer frågor på sin spets. "Det våras för Israel" med Mel Brooks som manusförfattare, regissör, i alla rollerna(även de egyptiska) plus musik. Kan det vara något?

I JP precis som i Tehran Times hittar man de roligaste artiklarna. Ja, och så i de indiska tidningarna förstås. The Hindu presenterar en passiv rökningsundersökning som visar att fler röker i skolor i Indien än i Brasilien, Peru och Costa Rica och att böter för rökning på offentliga platser i Chennai, Indien, sjönk mellan oktober och november med nästan 1600 personer. Det måste väl vara "antalet bötfällda" och inte "sjönk" men jag är inte petig. Bara en sådan sak. I The Hindu får vi också veta att New York planerar en skatt på Ipod nedladdningar för att rädda stans dåliga finanser. Engström hallå!

Sedan pågår mitt vanliga sökande efter en turkisk uppfinnare förstås. Men det gör det ständigt efter att jag läste den där boken av Pamuk som beskrev hur glada alla var i tre månader när de trodde att en turk uppfunnit något.

Det är sådan glädje jag vill sprida. Ser inte kalven ut att ha varit en sväng på Munsö förresten. Doppat nosen i något. Men nu kom den ju ifrån Beirut. Ja, det är ett av livets mysterier som vi får ta tag i när det där musarvinet dyker upp.

Inga kommentarer: