fredag 31 oktober 2008

Söder

Hästsvansen håller på att få en egen bild på ”Söder”. Det finns ett utrymme mellan Boz familjefoton och listan på de som är portade på kortare eller längre tid från ”Söder”. Det var Per E. som invigde utrymmet för flera år sedan. Där sitter bilder på svenskar och andra som utmärkt sig i gästernas ögon. Det är en blandad kompott. En 61 årig Karlstadbo bredvid Nelson Mandela.

Salem är exalterad. Ändå rör det inte honom.

Den som säger att han eller hon är bankdirektör i tron att det ska väcka respekt har nog felbedömt marknaden. Borg lär ha varit fullständigt vansinnig på dagens EU nämnds möte när bankerna först tog emot en tsunami av miljarder för att marknaden inte skulle kollapsa och sedan stoppade pengarna i sina egna fickor istället för att sänka boräntorna.

Nu uppmanar en urförbannad finansminister allmänheten att ringa till sina banker och fråga ifall de sänkt sina boräntor ännu. Det kan bli många samtal.

Men jag skulle vilja gå steget längre. Kära svenska folk. Ta och gå till er bank och ta ut era insatta medel. Behåll dem i madrassen en vecka till er kära bank antingen gått i konkurs eller sänkt era boräntor, låneräntor till en lägre nivå.

Jag tror att vi behöver mjuka upp dessa herrar och damer som tydligen totalt tappat verklighetsuppfattningen.

Inga kommentarer: