tisdag 14 oktober 2008

Har ni tröttnat på finanskrisen?

Hur mycket orkar man egentligen även om man kan köpa frysta kanelsnurror för 39 spänn. Det tar ju sån förbannad tid att hålla reda på alla paket och miljarder hit och dit.

Se upp!

Det är precis just när du tänker så som du ska lyssna på makthavarna.

Som när Mats Odell sluddrade om krisen ikväll. Bankerna skulle stöttas men alla kanske inte behövde alla delar av paketet och det var i själva verket för att inte det skulle bli orättvisst för de svenska bankerna. Att de europeiska bankerna skulle få fördelar gentemot de svenska.

Det här är bra enligt Odell för då blir alla våra lån billigare! Eller hur!

Rätt som det är väntas Ingves sänka räntan igen.

Häromdagen sa Reinfeldt att notan inte skulle betalas av skattebetalarna.

Innan dess har Borg sagt att Sverige står väl rustat.

SÅ. Det finns en kris som kanske finns i Sverige delvis och ska vi lösa den på samma sätt som i Europa så beror det inte på att det är kris i Sverige på samma sätt som i Europa utan på att vi inte vill att svenska banker som inte drabbats av krisen mer än att de inte litar på varandra ska bli förfördelade men den notan ska inte skattebetalarna betala.

Säg som det är. Skattebetalarna får visst betala notan men vi kanske får tillbaka en del ifall ekonomin och finansmarknaderna återhämtar sig. Dessutom är vi så beroende av omvärlden att vi måste anslå hundratals miljarder i stimulanser eftersom andra länder gör det. Så det spelar ingen roll om svenska banker sköter sig.

Idag säger också Borg att det finns problem, möjligen med vissa svenska bankers beteende.

Så hur ska ni ha det. Jag säger som när man var liten och satt nere hos Krister Andersson och spelade Monopol och någon fuskade.

– Nä nu samlar vi in pengarna och gatorna och hotellen och börjar om igen.

Inga kommentarer: