måndag 27 oktober 2008

Söder

Många har inte sett Carina på flera månader så det var lite inte tårta och inte tårar men bira och glada miner på ”Söder” idag. Boz hade tagit fram festduken med de bosniska motiven. Salem hade dykt upp redan vid tretiden eftersom han hade varit på artighetsvisit hos Gudrun II hans nya utvecklare på Kontoret.

Med en färsk V65;a i bagaget kunde Salem bjuda på ett par omgångar och snart hade vi flera infallsvinklar på den så kallade Krisen som Salem envist valde att kalla för Grisen.

Vi var inne på fräscha idéer, djärva grepp när Snälla Sally plötsligt föreslog Baron Bosse.

Det var lite som när Blondinen i Rainer Werner Fassbinders nummer 22 eller 13 öppnade munnen och alla trodde hon skulle motsvara sitt eget utseende. Det visade sig att Sally hade djupa kunskaper i ämnet Baron Bosse. När hon vart inblåst mellan två serbiska stridsenheter som förskte blåsa ut hjärnorna på hennes familj hade hon kommit över en svensk hjälpsändning som FN lämnat kvar när de schappade som skållade troll. Där i en kartong hade Sally hittat två årgångar Nollbergaäventyr, ett bosniskt-svenskt lexikon och en stadig järnfemma. Hon berättade för oss vanliga idioter om att hon många gånger funderat på hur människan som skänkt denna samling kunnat vara så föreutseende. Hon lärde sig svenska genom Nollbergahögen, fick grepp om innovatören Baron Bosse som hon väl kände ingen bland en del av sina landsmän och till sist kunde hon fläska till en liten ettrig serb med järnfemma som försökte röva bort hennes lillsyster. På det sättet fick hon och hennes syster fri väg mot hönshuset bakom huset och kunde fly till Sverige.

För er som glömt eller inte har tänkt på Baron Bosse så har jag kapat en liten Bosse Primer på Susning.nu:

”Baron Bosse är en av Nollbergas mest omskrivna personer, på gott och ont. Han kom ursprungligen från Galonien (ett bergigt land i Centraleuropa, där han p.g.a. sina experiment inte kunde stanna) och slog sig ned i en gammal kulissborg i papier-maché som Elof Öman hade över efter inspelningen av "Söder om Rio".

Han började med att tillverka "människor" som drevs på elektricitet, därefter uppfann han botong (världens sämsta byggmaterial) och byggde en fuktig, dimmig och möglig hamn, och sedan drog han hit en skock chartervampyrer som smög omkring i hamnen och bet troll. När det en dag började regna kylskåp byggde han en raket, krympte hela socknen, hyvlade av själva marken, lastade den i en påse, flög till månen och vecklade ut hela rasket där.

När så Razor sprängt hela Nollberga till atomer byggde han mekaniska avbilder av alla invånarna (utom Assar), och stängde därefter in hela socknen i en enorm, oförstörbar (nåja) kupol, för att få vara ifred för UFO:s. Sedan flippade den gode baronen ur fullständigt. Han avskaffade all mat, och ersatte den med näringsbollar. Sedan byttes näringsbollarna mot botong (botongmüsli, botonggratäng etc.), Nollberga Television fick stryka på foten för Bossevisionen och varenda nummer av tidningen Razzia var "Baron Bosse-special". Slutligen anlade han en öken, och Tumbastammen tvangs bli beduiner över en natt.

Efter att sålunda ha varit konstant aktiv i flera år bröt karln ihop totalt, skruvade ihop en mekanisk semestervikarie och flydde ut i öknen för att finna insikt. Några veckor senare återvände han, fullständigt förändrad. Han kallade sig Space Boy, och såg som sin livsuppgift att störta Baron Bosse (d.v.s. den till utseende och beteende identiska mekaniska ersättaren). Tillsammans med Viggo Filtner lyckades han sänka Baronens popularitet så till den grad att Nollbergaborna gjorde revolt och tvångsdeporterade honom (och all botong) till Marbella. Sedan dess har han inte synts till, men man vet aldrig med Baron Bosse... ”

Inga kommentarer: