lördag 24 april 2010

Slut i rutan!
Det ser ut att bli en fin dag efter några dagars ruggväder.

Jag har städat lite. Svågerns dotter och en kompis ska sova över.

Själv ska jag och Spiken ut till landet. Dricka ett par glas med svågern och svärmor och sen blir det årets motionsrunda. Svärmor har en gigantisk gräsmatta där det är lika många löv som grässtrån och gräsmattan är tät.

Men det ser jag fram emot. Men i år ska jag ta med mina handskar så jag slipper bli skinnflådd på mina kontorshänder.

Har börjat titta lite på helgens trav. Ska nog gardera Maharajah. Som sagt inte för jag tror att den inte är bästa hästen utan minns förra gången när jag hade Spring Erom. 1,4 miljoner kuponger blev i ett nafs 78 000.

Guld är ett råttbo och där blir det minst sex hästar.

Vi får se.

På jakt efter information snubblade jag över den senaste utvecklingen i spelet mellan TV4 och Åke Svanstedt.

Enligt AB ska… STC bojkotta Åke Svanstedt och inte intervjua honom.

Jag visste att Kanal 75:s vd Niclas Andersson hade en skruv lös. Nu har han tappat den:

– Det finns inga undantag. Det spelar ingen roll om han vinner Elitloppet eller tio lopp på en dag, oavsett hur glad Åke är så kommer vi inte intervjua honom. Minst 70 procent av de intervjuer vi gör är av positiv natur. Vi känner inte att vi varken kan eller vill möta alla hans krav för att vara med i TV.
Det är nog dags att de aktiva tar tag i sin organisation nu. Det har lekts och lallats alldeles för länge för att det ska vara nyttigt för sporten.

Jag föreslår att ingen pratar med OTW, TV4 och Kanal 75 förrän Niclas Andersson fått sparken och det genomförs en rejäl rensning i första sväng på Solvalla.
Så får vi se hur skojigt deras program blir. Jag vet inte hur det skulle se ut. Första månaden går nog bra. Johan Edlund kan sitta och berätta skrönor för att fylla ut tiden. Det är nog inga problem. Men sen när det börjar bli repriser?

Jag har aldrig hört något liknande. Det är Anderssons förbannade skyldighet att skicka fram någon som Svanstedt känner sig komfortabel med. Det är regel nummer ett inom journalistiken även om en del reportrar av lättja kan komma på formuleringar som ”du tjänar på att medverka”.

Känn på den här. Janne Josefsson ringer upp Göran Persson och ber att få följa honom under ett antal år medan Persson är Statsminister. Eller Jan Guillou, eller Jan Mosander.

Vem får intervjua kungahuset inför bröllopet? Herman Lindqvist eller Gert Fylking?

Eller vänta Se & Hör ringer upp Jonas Bergström och ber om en intervju på måndag.

Niclas Andersson jobbar inte i uppfostringsbranchen utan i informationsbranschen. Kan ingen tala om det för idioten.

14 kommentarer:

ulf sa...

Nicklas Andersson, har som så många andra i mediacirkusen runt travet, dragit på sig ett storhetsvansinne, som växer med omsättningsutvecklingen, vilken dom tror sig vara upphovet till. Men bakom kulissen står ett av media vanvårdat självspelande piano som dessa idioter spytt galla i under många år nu, att det fortfarande fungerar beror på den kärlek och omtanke den får från dom aktiva. Nicklas kom från dyngblaskan Expressen !!! Konstigt att den viktiga information som man påstår sig förmedla är så oviktig plötsligt när man vill hämnas. Oproffsiga har jag vetat att dom varit, men sååå oproffsiga visste jag inte att dom var.

Kent sa...

Härligt Stefan!
Ser att mobben på rondens forum redan idiotförklarat ditt inlägg,men det är väl ett bevis på att det känns obekvämt,-)
Trevlig helg Stefan!

Anonym sa...

Hej Stefan

Det är det största problemet med travjournalistiken är att den verkar vara uppbyggd av ickekunskap som i denna församling upphöjts till vetenskap. Det finns en hel del lustigheter som kablas ut som stora och riktiga sanningar där man lyckas bortse från både sammanhang och det ständigt återkommande, varför och hur?
Information är viktig och skall behandlas som innan de bekräftas som lite osäkra sanningar utan personliga värderingar.
Uppfostrande journalistik, kan behövas men det måste ske med urskiljning och ett stort mått av saklighet. Det blir problem om den utgår från värderingar som i grunden kommer från det egna behovet av att vara och synas.
Åke Svanstedt är född och skapt som han är, Nicklas Andersson också men ingen av dem skall kunna resa kravet att dom bör vara lika och anpassa sig till den andres högst personliga krav.
MVH
Roger

Anders sa...

Det är inte bara Svanstedt som hamnat i fyrans utvisningsbås utan även AIK är ute i "kylan" numera då deras spelare tydligen inte dansat efter fyrans pipa

Det bästa vore om TV4 släppte allt som har med sport att göra och enbart ägnade sig åt tävlingsprogram där deras egna egon kunde tävla mot varandra. Vi har väl sett vad som hände när dom köpte Canal + , från att varit den ledande sportkanalen i Sverige återstår det nu bara spillror

Av någon märklig anledning får Niklas Andersson medverka i hockeystudion hos femman ibland och efter att ha lyssnat på honom i nån minut har jag svårt för att förstå att han överhuvudtaget kan ha nån chefsbefattning, man minns med fasa då han var med i travprogrammen men då trodde jag han bara följde nått manus och var tvingad att spela pajas men efter hockeysändningarna börjar jag faktiskt tvivla

Stefan Hagberg sa...

Till Ulf: Hej! Jag minns när teve fick Olof Johansson att hoppa och skutta i strandbrynet på Gotland med en gurka i handen.

Det är antagligen den typen av relation som Anderssons våta drömmar består av.

Till Kent: Hej! De är smällar man får ta i "underhållningsbranschen". Det var länge sedan jag grät mig till sömns för att nån tyckte jag var en idiot. Själv har jag krattat löv med svärmor i helgen. Vi provade ett nytt aregentiskt rött dunkvin som heter Santa Ana. Inte dumt alls för 225 smackarubisar boxen! Hoppas att du hade en bra helg också!

Stefan Hagberg sa...

Till Roger: Hej! Det har alltid funnits en grundläggande princip inom journalistiken. Det som vill ha en intervju får jobba för den, övertyga.

Du kan tycka att en del idrottsstjärnor, rockstjärnor eller politiker är svårflörtade. Det finns journalsiter som legat på en stjärna i åratal för att de ska komma till en viss show.

Jag skrev för några postningar sedan om när Oprah Winfrey skulle intervjua Elisabeth Taylor och det skar sig direkt. Veckan efter var Taylor som en sol i ett annat program med Donahue.

Åke Svanstedt är en stjärna inom travet.

Det finns flera men Åke Svanstedt är stjärna, en av de främsta genom tiderna.

Men det är inte Niclas Andersson som skapat Åke Svanstedt. Travet är ingen såpa där man kan fästa ljuset på en amatörskådespelare och göra den personen till en nöjesikon.

Åke Svanstedt har skapat sin egen framgång precis som Stig H Johansson, Olle Goop m fl före honom.

Det är inte Niclas Andersson Kanal 75, OTW eller någon reporter som gjort att Åke Svanstedt är en fixstjärna inom travet.

Det finns något slags mediabludder som spridit sig de senaste åren, inte bara inom travsporten. Det går i korthet ut på att travtränare och kuskar måste ställa upp eftersom det är bra för sporten. I själva verket är det bra första hand för media först i andra hand om ens det bra för sporten. Så fort Kanal75/OTW kommit på något nytt fräckt grepp så ska förgrundfigurerna pyntas ut som om de skulle delta i pridefestivalen.

Man kan diskutera vad grundproblemet är men Kanal 75 och OTW som producerar TV4:s program med ATG pengar verkar ha fått uppfattningen att ÅS m fl är deras skådisar som ska utföra olika konster förutom att de ska vinna lopp, träna hästar och alltid vara glada. Dessutom skapar Kanal75/OTW upp olika konflikter ëfter kvällstidningsmanér för att hålla intresset uppe, eftersom man tror att publiken älskar lite tjafs.

ÅS koncentrerar sig på tävlingsbanan. Sådan är han. Men när framgångarna kom krävde media att han skulle dansa runt i ökad omfattning. Det var liksom hans skyldighet. Det blev bra teve, bra för sporten et c.

Först och främst har Åke, Stig H, Olle Goop, Björn Goop, Eriks A, Hultman m fl inga jävla skyldigheter alls gentemot Niclas och hans så Gremlins.

Men OTW gänget har nu jobbar då många år att de nog fått för sig att de bestämmer över utövarna. Därför är det nog hög tid att man byter ut större delen av gänget och får in lite friskt blod.

Alltså inte utövarna. Det är inte Åke S m fl som ska bytas ut utan de som gör Vinnare V75 m fl typer av travprogram.

Som ett led i detta bör Niclas få sparken eftersom han först visat så dåligt omdöme i förhandlingarna om nya avtalet att han i förväg avslöjat hur han tänker förhandla i media och nu senaste annonserat att han ska bojkotta Åke Svanstedt.
Det räcker mer än väl. Nu tror jag inte Niclas får sparken. Skälet är att han borde fått det för länge sedan vilket stödjer testen att ATG bestämmer över STC och inte tvärtom.

Kvarstår att Niclas Andersson missuppfattat sin roll och tydligen får lov till det av sin arbetsgivare.

Om Niclas & Co tillåts av de aktiva att diktera villkoren för medverkan så är det bra en tidsfrågan innan det blir nya KRAV för medverkan. Kanske ska alla kuskar som vunnit lopp slå en liten gigg i vinnarecirkeln eller sjunga en stump när de passerar mållinjen i den berömda mikrofonen.

Stefan Hagberg sa...

Till Anders: Media ska bevaka och granska, analysera. Roa kommer sist på listan om det inte är Parlamentet eller Solsidan det handlar om.

Som spelare vill jag ha information av ÅS m fl. Reportrar på plats ska vara skickade att få ur Svanstedt relevant information utan att han mulnar ihop. Det är det som är deras yrke. När man som Åsa blandar ihop sina roller får det konsekvenser.

Niclas Andersson tror att ÅS är lovligt byte eftersom Svanstedt är inblandad i en rättsprocess som Kanal75 delvis medverkat till genom att en an deras medarbetare vidarebefordrade ett rykte om att Svanstedt strömmade hästar på Bjertorp.

Där någonstans borde Kanal75 börja saneringen istället för att som Niclas Anderssom drabbas av hybris.

Sedan är TV4 och deras sportbevakning något för sig. Jag håller mig till 6:an och deras CL fotboll.

Travet borde ha en egen kanal utan Niclas Anderssons surmulna tryne som kan få färsk mjölk av härskna.

Anonym sa...

Vad var det egentligen som hände med Åsa? jag såg det aldrig, och det kommer en massa olika bud. Hade hon väldigt bråttom iväg till domarna för att berätta vad Åke sagt? Och vad sa han egentligen. Hjälp mig förstå!

Anonym sa...

http://wwwc.aftonbladet.se/vss/special/storfragan/visa/0,1937,45733,00.html

Stefan Hagberg sa...

Till Anonym: Hej! Hitler kom också till makten genom demokratiska val.

Anonym sa...

Ja det här med demokrati är skit.

"– Om det visar sig vara sant tycker jag faktiskt att Åke Svanstedt får ta på sig dumstruten, skriver Stig H i sin krönika i Sportbladet."

Har ni sett Åke i hundra höjdare? Hans talanger håller sig helt klart till häst.

Anonym sa...

Nämen har Y-tattarn hitta hit!

Anonym sa...

http://www.youtube.com/watch?v=gzxur4Lxyx0

7.30 in i klippet, verkligen en höjdare

Stefan Hagberg sa...

Till Anonym: Hej! Absolut. Sedan var det väl ungefär ett halvår sedan den där rullen dök upp på den här bloggen. Så det kan vara andra områden som du också behöver komma ikapp.

Observera det korta ordet "om" i Johanssons krönika. Men Niclas balanserade uttalande är ju bra. Man kan utveckla det. Intervjua bara sådana tränare som hyllar Vinnare 75 eller som har skickat julkort till Edlund och Andersson. Då blir det som en liten men rätt mysig familj där alla trivs och viftar med samma flagga.