söndag 11 april 2010

Dåligt flyt!Ska man få sin dag förstörd ska man läsa en krönika av Lisa Magnusson på Aftonbladet.

Eller?

Men jag antar att bara det faktum att man läser igenom vad hon skriver gör att hon har något slags berättigande.

Det är lite som att läsa Magdalena Ribbing fast tvärtom.

Den här gången har Lisa hoppat på Anders S Nilsson från Parlamentet. Nu låg Anders redan ner och det blinkade bara svagt rött ljus i ena ögat när hon skrev sin drapa.

Vid den tidpunkten hade Anders S Nilsson redan bett om ursäkt på Newsmill för en radiointervju han gjorde med en kvinna som inte var så rolig men snäll och som hade suttit och räknat hur många män det finns på bilder och hur många män respektive kvinnor som sitter i tevesofforna.

Som alla förstår så blev kvinnan som också har ett namn, Linda Thomsgård, så engagerad att hon öppnade en grupp på Facebook som nu jagar jämlikhet inom alla möjliga områden.

Jag har nu lyssnat på intervjun.

Anders var väl inte på topp och kvinnan, Lina var snäll med tråkig, lite lagom genderpräktig. Jag kan mycket väl tänka mig hur tankarna flög runt i Nilssons huvud under intervjun där han såg Lina sitta och räkna en kvinna, två kvinnor, en man, två män, tre män. Aha! Sen att kvinnan är massmördare och att den andra mannen heter Jonas Gardell och den tredje mannen heter Mark Levengood spelar ingen roll.

Så Anders sitter där och bläddrar med sina papper och sedan säger han i slutet av intervjun att det är kul att Lina har något att göra.

Det skulle han inte gjort. Bad Boy!

Man får inte skoja om feminister. Det vet Anders. Han var bara trött. Judar, bögar, Daniel Westling och feminister är NO, NO!

Då får man rött kort, medialt matchstraff och duscha kallt i omklädningsrummet efter matchen.

Så Anders ber om ursäkt på Newsmill:

"Intervjun blev inte bra. Jag var dåligt förberedd och erkänner att min sista kommentar var olycklig och kunde definitivt tolkas som förminskade mot både Lina och hennes verksamhet. Jag ber om ursäkt för det."

Lisa då?

Tja så här lyder hennes lilla avslutningsfanfar i AB:

”Genom att inte låtsas något om, genom att himla med ögonen och säga till unga brudar att Anders är sån där, det är bara att vänja sig. Genom att säga så legitimerar man hans beteende, man säger att det inte är så farligt, det är okej. Kvinnor får finna sig i att Anders S Nilssons svettiga hand ibland hamnar mellan deras ben. Och det är väl inte så mycket att bråka om?!Det är tydligt att ingen har sagt till honom. Jag förstår inte varför. Det är ju inte som att han är en stjärna, han är inte ett av de där manliga genierna som har diskuterats livligt nyligen. Han är en på alla sätt ytterst medioker person som hade suttit i växeln på något lokalföretag i Eslöv ifall han hade varit kvinna. Inte en jävel hade hjälpt honom upp om han hade hetat Andrea. Inte en jävel hade hjälpt till att hålla honom kvar ifall han varit kvinna som faktiskt tagit sig upp för egen maskin och sedan högljutt sextrakasserat unga män på varenda jävla firmafest. Det är Anders S Nilssons kuk som håller honom flytande. Kukigheten är hans smala lilla lycka. Poetiskt nog har denna hans kukighet också hjälpt till att ge Rättviseförmedlingen en rejäl skjuts. Det är också det enda hoppfulla i den här historien.”

Så vad är det som håller Lisa flytande. Hennes pattar?

Det intressanta med sådana som Lisa är att i hennes förvirrade tillstånd så har en kille som Anders S Nilsson inget annat berättigande än som möjlig påsättare…
möjligen på henne själv eller också har han vänligen avböjt.

För att krydda moset blandar Lisa in en annan krönika av en Kjell Häglund på Dagens Media. Enligt Häglund ska Nilsson ha försökt kyssa hans dotter och därför tycker inte Häglund om Nilssons bidrag till TV-serien HELP. Häglund går längre men om den saken kan ni själva läsa.

Jodå Nilsson ska ha erkänt och bett om ursäkt enligt Lisa.

Och hon tillstår att han också bett om ursäkt på Newsmill. Fast inte tillräckligt.

Lisa vill se mer blod. Det är lite Ignatius Loyola över den här lilla vasskäftade grodan Lisa Magnusson.

Nilsson har gjort feminismen en tjänst, påstår Lisa.

Det är möjligt att han har gjort det men mindre troligt att Lisa Magnusson har gjort det.

Hennes lätt föraktfulla inställning till något hon tror, upplever, misstänker och högst troligt inte har en aning om blir bara ett jättelikt pattplask i en den lilla trånga feministgöl Lisa hittar naten för sina små krigståg mot en person som av allt att döma bett om ursäkt för sig till skillnad från Lisa Magnusson.

Hade Magnusson fått bestämma skulle antagligen Nilsson fraktats runt i en bur i Sverige så att alla som ville kunde spotta på honom för att han inte genast insett att Rättviseförmedlingen kan vara något helt nytt i stil med IKEA.

Efter att ha lyssnat på inslaget kan jag helt ärligt säga att det blev fel. Det berodde till lika delar på att Lina Thomsgård, alltså kvinnan som räknat innehåll i tevesoffor var totalt humorbefriad vilket fick Nilssons försök att lätta upp stämningen att falla platt till marken.

Någon tog verkligen Nilsson i kragen och vred om ballarna. Kanske han själv.

Men vem vrider om vad det nu till äventyrs finns att vrida om på Lisa Magnusson som påstår att det enda som håller Nilsson flytande är hans kuk.

Personligen vill jag varna för vuxna människor som sitter och räknar könstillhörighet i tidningar och tevesoffor. Men det är en parentes.

Inga kommentarer: