lördag 19 december 2009

Olofsson eller MinosDet kommer inte att gå åt helvete med jorden.

Jag vet inte vem som spräckte klimatmaffians fina upplägg som var genialt enkelt till sin konstruktion: Skräm skiten ut jordens befolkning!

I varje fall stärkte det energibufflarna USA och Kina.

Obama kommer inte att rädda klimatmötet i Köpenhamn. Det är svårt att se Kina och Indien som utvecklingsländer. Den saken borde man funderat på innan klimatmötet precis som en hel del annat, bla hela proceduren för mötet som varit ett enormt tidsslöseri. Varför i hela friden hade man inte datoriserade provröstningsknappar istället för att varenda jävla lite ögrupp skulle begära ordet och säga att de stödde en annan ögrupps förslag eller att storkunden Kina fick nicken av skitemirat efter skitemirat.

Den tiden kunde lätt ägnats åt sakdiskussioner.

Jag är inte ens ytligt intresserad av vad man kommer överens om eftersom allt lutar åt att mötet har varit så dåligt förberett att det inte går att komma överens om något.

Så låt Kina ta död på sig själva. Låt USA fortsätta på den väg de alltid valt.

Det gynnar bara oss andra. För vi kommer att ha lösningar för framtidens energi och stå längst framme när förnyelsebar energi är varan för dagen.

Den som till äventyrs tror att vi lever i en gemensam värld har inte förstått någonting.

Om vi levde i en gemensam värld skulle Ekorren inte uppträtt som en fullständig idiot när det gäller bilindustrin.

Då skulle hon uppträtt som en minister med ansvar för jobb och industri. Nu har hon suttit och petat näsan istället. Volvo åker till Kina och försvinner i Sverige. SAAB läggs ner. Bra jobbat Olofsson!

Så vad har hon och hennes kolleger gjort istället? Vilka näringar har de plockat fram som ska ersätta Volvo och SAAB?

Hon stödjer sin sons vindkraftprojekt och klipper band. Det är ju en bra början men med knappt ett år till valet så hjälper det inte.

Men nu är nu och nu läggs SAAB ner och Volvo går till Kina som inte vill satsa på miljön om det ska svida.

Så framtiden ligger inte heller i Volvo.

Kamprad föreslog för lite sedan att Vattenfall skulle ta över ett av bilföretagen.

Varför inte? Låt ingenjörerna på SAAB bilda ett nytt bolag och köp loss väsentliga delar av SAAB:s forskning och produktionen i Sverige. Satsa på snygga, små smarta elbilar och bygg upp en ny bilindustri i samarbete med ingenjörerna på vattenfall och forskare i frontlinjen.

Om tio år säljer vi elbilar till hela Europa. Då kan Geely snyta sot ut näsan och säga att vi körde i varje fall så länge det gick.

Den här regeringen som så många tidigare både socialdemokratiska och borgerliga sysslar med att sköta kamrerssysslor när det borde ha visioner och bedriva en offensiv näringspolitik.

10 procents arbetslöshet gör ingen glad.

Inte i Trollhättan i varje fall.

Själv tror jag att Minos Vang ska lösa mina problem... Det känner säkrare än Olofsson i varje fall.

Inga kommentarer: