söndag 16 augusti 2009

Viktpolis Erica Johansson!


Erica Johansson själv har alltid förespråkat kroppskultur i alla lägen! Klicka gärna på bilden

Man kan ju också göra följande reflektion: Ifall VM medaljören i kula, Christian Cantwell som stötte 22.03 skulle sno in sig naken i måttbandet som Erica Johansson så skulle det nog passa perfekt.

Helgen gick i idrottens tecken.

Inte så att jag idrottade. Inte heller befann jag mig på Gärdet för världsrekordförsöket på Spikmattan, arrangerad av ett flummigt affärsgeni som lurat skiten av 300 000 svenskar. Metoden är enkel. Inre själsligt lugn mot sex Gustav Vasa.

Tillverkade av mantra mumlande kvinnor i acetonångor någonstans mellan Gnesta och Nirvana.

Nej, dels var det V75, dels började VM i Friidrott och sedan var det Midnattssloppet utanför huset.

Idag ska vi plocka svamp… ursäkta, vi ska leta efter svamp.

Vi hade ett fint upplägg på V75. Vi gick för de stora pengarna och straffades grymt. Sex rätt gav 44 spänn.

Vi sprack i kallblodsloppet. Hade Stamping och Frekken. Svanstedt kom farande med Lomar. Han kunde gärna kommit farande i E3 Finalen istället där vi hade Schwerin Boko. Eller i första loppet där han blev tvåa. I guld hoppades vi mest på Garantido vars tränare aldrig blir förvånad ifall hästen vinner.

Nu vann Acclaim.

Många hästar som ligger och drar runt på V75 har nu går den bättre delen av sin säsong. Det är nu man ska hålla ögonen på hästar som går 4-5 lopp och börjar komma i form.

Inget av de stora stallen har visar brakform de senaste omgångarna.

Timo Nurmo har en märklig förmåga. Det visade han i går. Roligt för Jorma att åter få vinna ett storlopp efter sjukdom. Red Hot Dynamite vann övertygande. Själv hade jag hoppats på Alvena Pelé. Det var vad den hästen skulle hetat innan någon glömde en liten truddeflutt över e:et.

Som drygt 20 procentare hade den rensat fint i E3 liksom Schwerin Boko.

Vår spik Scully Gully satt i varje fall och vi hade med I´m a Billion Face. Är det Ludde, Stig H och Lennartsson som är på G.

Sen blev det idrott. Spännade final i både kula och 10 000 meter. Roliga kvarter med Bolt, Powell, Chambers och Gay m fl.

Sverige är med för att deltagarna ska förbättra sina personbästa om jag förstod saken rätt. Så tror jag inte alla tänker. Vi får hoppas på Emma Gren, svenske stavkillen som gjorde bra ifrån sig på Stadion, Johan Wissman. Dom har liksom Musse garanterat andra mål.

Frida Johansson recension av amerikanen som tog VM guld i den spännande kulfinalen är värd en vidare analys.

I soffan med Pops började hon först med att påstå att amerikanen, vars fysiska ålder är 28 år skulle vara 48. Sedan ifrågasatte hon ifall idrottsmän som ser ut som honom verkligen är idrottsmän – läs: stora!

Frida Johanssons uttalande om VM-medaljören i kula går till historien.

Hennes titel nuförtiden är ”Expert”. På korkade analyser.

Andra klon var den omdiskuterade konindragningen i 10 000 meter som sysselsatte Juhlin, Edlund m fl halva förmiddagen idag. Sprang vinnaren på 9994 meter istället.

Sedan var det Speedway i Målilla på kladdig bana samtidigt som Midnattsloppet dundrade på utanför fönstret. Sista kvällsrundan med Spiken blev dramatisk. Någon idiot trampade på honom så han skrek och morrade samtidigt.

Kenta sjunger i högtalaren: Jag har väntat länge på just den här dagen… Längsmed husväggarna står fulla åskådare på rad blandat med löpare och pissar på husväggarna.

Nedskräpningen är pyramidabel. Av bananskalhögarna att döma är…

Hela Skinnarviksparken har gjort om till parkeringsplats. Den delvis nyanlagda gräsmattan lär ryka all världens väg.

Den enda som är glad är Mustafa, vår lokale krogmagnat från Kulu.

Vad är det för folkfestligt med en massa stelögda fyrtioåringar som ska bevisa för sina vänner att de kan springa runt några gator i en tävling som ändå alltid vinns av några riktiga löpare från Kenya.

OK, alla får göra vad de vill så länge det inte inkräktar på mitt liv. Så lägg skiten ute på Skavsta eller på Östermalm.

Midnattsloppet var en kul händelse som förvandlats till en grisfest för ett gäng lakritsremsförsäljare, korvgubbar och deras produkter, klirr för ett par restaurang- och eventägare samt ett jävla fylleslag på gatorna utanför som slutade någon gång fem i fyra i morse när den siste deltagaren skulle slå ihjäl sin flickvän på trottoaren tvärs över gatan.

Idrott och idioter hör ihop. Ingen tvekan efter den här helgen.

Mysteriet Artic Sea rullar vidare. Nu visar det sig att finnarna har intressen i det hela. I Biscaya lär fartyget ha siktats. Någon tekniker förklarar hur det kunnat gömma sig under hela resan. Om ett fartyg kan ta sig från Gotland till Biscaya utan upptäckt så kan ett fartyg laddat med atomvapen och kordistansramper för avskjutning rimligen ta sig andra vägen.

Så vad har vi flottor, sjöpolis, Interpol, Kustbevakning, 7000 satelliter till?
Jag tror det bli höstens grej. Kapa en färja(kanske den med ”Färjan Kent”)som ett slags Big Brother. Ingen vet var de förs, hur det ska sluta och ifall de överlever.

Idag skiner solen.

Jag redigerar och slutputsar på ett manus. Det känns faktiskt bra.

Ikväll blir det förhoppningsvis svampomelett och ett glas vin till semi- och finalerna på hundra meter fritt.

Inga kommentarer: