onsdag 12 augusti 2009

Inga spärrar här inte!



Carina är lite sur för jag är arg. Gnälligare än vanligt.

I Sverige ska man vara glad och positiv. Hänga på. Inte fråga för mycket.

Jag vet inte om ungdomarna fått ut sitt klottringsbidrag den här veckan men nu har de slagit nya rekord på Skinnarviksberget. Kåkarna där är från 1600-1700-talet och nu har någon liten illustratör kletat ner en hel och nymålad mur med en obegriplig tagg och några flumbubblor som får en att tänka på Greatful Dead, Marmalade skies, ECS och dålig uppfostran.

Jag blir jävlig förbannad. Jag blir alltid in i helvete jävla förbannad över klottrare. Så, nu känns det bättre. Klottringsterapi?

Sedan blir jag som vanlig överkörd på övergångstället vid Bysis. Den här gången från andra hållet . En 32-årig välklippt spoling med radhuscontainer och två barnsäkra stolar i baksätet.

När frukostmackorna är färdiga och kaffet står på bordet tvingas man avnjuta en morgonsoffa om två charmiga överklassungdomar som har förlovat sig. En advokatsnoris på Vinges och en prinsessa var enda brott hittills är att hon är född på Drottningholm.

Guntra Schyman, Sveriges Tjejjesus ska försvara republiken som varken v eller sossarna drivit särskilt intensivt. I samma soffa sitter tungflätare Pihlblad och hovreporter Sten Hedman.

Jenny och Göteborgaren ser glada ut. Jenny ser mest glad ut av alla. Hon ser alltid glad ut.

Men Guntra är inte glad. Hon är exalterad. Passionerad. Det handlar om patriarkatet.

Förr handlade det om kapitalismen för Schyman men den har hon avskaffat liksom socialismen. Nyss fick Tjejjesus och hennes Fi:or en mille av Benny Money Money. Det kan hända den bäste.

Hedman håller också på att kissa på sig i soffan. 15 sidor i Aftonbladet om den nya förlovningen Mellan Prinsessan och Vingen. Sånt får hjärtat att klappa på en gammal fjollig hovreporter.

Pihlblad är också lycklig. Oklart varför.

Knappen sitter till vänster. ON/OFF

Tito vill inte arbeta i fängelset. Han vill läsa opera. Tito är en idiot som kan sjunga.

Så nu när jag skrivit av mig morgonens frustrationer kan jag i lugn och ro konstatera att både fru och hund försvunnit i det dammoln jag rört upp.

Carina har gasat iväg till Organisationen i Duvbo.

Hunden ligger under sängen och tar igen sig. Jag mutar honom meden Ahlgrens. Den tas nådigt emot av Ers Majonäs Honungen Spiken den I.

Antalet nyanmälda svininfluensafall i Storbritannien sjönk från 110 000 till 30 000 förra veckan. Nu pratar man om att det kan komma en andra våg. Så nu är frågan vad som händer i Mexiko.

En seriös studie, faktiskt den tredje i raden har visat klara samband mellan hundägare och hundar. I en brittisk blindtest lyckades en försöksgrupp para ihop mer än hälften av hundägare med rätt hund.

Det är alltså vetenskapligt bevisat att hundar och hundägare hör ihop precis som våra kompisar liknar oss.

Vinge? Var det inte Vinge som gjorde en ”due diligence” på Securia.

Vad ”due diligence” betyder? Ungefär ”skälig försiktighet”. Vad Vinge kom fram till? Go and get it!

Men kom ihåg att Vinges är så mycket mer och att alla kan göra ett litet misstag.

Till och med strypmördare måste få en andra chans. På Handels t ex. Inte på KS men på Handels. På Handels får alla en andra chans.

Men det var något annat med Vinge? Om jag bara kom ihåg vad?

Anjulie med nya singlen Boom och Low Anthems, Charlie Darwin får bli dagens symboliska musiktips.

Nu blir det fiction istället för faction.

Inga kommentarer: