onsdag 5 augusti 2009

Rauknytt!




Sverige är de bekvämas lagomland.Hyssssshhhhhh!

När f.d. påläggskalven Popova skriver bok om den svenska överklassen så är det mest gemensamma med denna klass två saker.

Dels att den finns. Vilket är en mindre sensation för alla som snörvlat i sig att folkhemmet regerar med start 1930 eller så.

Det kan bädda för att det finns flera klasser. Fy!

Dessutom är denna nyupptäckta klass främsta signum att den inte generar andra.
Sug på den ”inte genera”.

Det betyder att man håller truten utåt, offentligt, på middagar och sedan talar om vad man EGENTLIGEN tyckte om X nya hustru/man i bilen hem.

Svenskt,småfegt,anpassligt.

Nu har Marianne Samuelsson stött på patrull. Ni vet landshövdingen som fick kicken igår. Silkessnöret. Alla verkar överens från sossen Lena Melin till den borgerliga regeringen.

Vad det handlade om? Ingen aning. En tjänsteman på länsstyrelsen gör sig omaket att på plats kontrollera ett ärende. Orsak? Ingen vet.

På den strandskyddade tomten ligger en trettio år gammal tennisbana.

På Gotland har landshövdingarna hetat Banér, Sparre, Taube, Bildt. Att dessa inte skulle ha gynnat en och annan direktör och greve verkar mindre troligt.

I modern tid tar verkligheten en sväng till synes åt vänster.

Om Lena Melin inte ljuger vilket hon inte brukar göra så är tennisbanan anlagd under en tid när centerpartisten Einar Gustavsson var landshövding (1975-1980) eller när förre LO ordföranden Lars Westerberg satt på länets stol(1980-1983).

Tror ni att det har fuskats med tillstånd och förmåner på Gotland sedan Banérs tid på 1600-talet.

Var det lättare att få tillstånd om man hette Bergman än Andersson?

Som initiativtagare till en riksdagsgrupp för missionsförbundare och scoutledare(hur många kan dom vara?) har nu Samuelsson f. d. språkrör för Miljöpartiet också gjort sig känd för…

Just det. Att tycka att PayEx Hanssons byggerier kunde passera.

Varför inte ta och utreda alla byggerier på Gotland? SR journalister som fick smidiga byggtillstånd. Kändisar vars ansökningar underlättades. Finns inte?

Samuelsson passar som handen i handsken ett år innan valet. Tillräckligt korkad för att säga saker på band. Nuförtiden kan man ligga på nätet samtidigt som man pratar. Det är den moderna friheten.

Komplott. Enligt Melin verkar Samuelsson ha tappat verklighetsuppfattningen. Jag är inte så säkert på det. Jag tror inte heller att Melin gjort det ett år innan valet. Hoppande väljare.Hopp! Hopp!.Den svenska modellen innebär också att alla utåt påstår att allt alltid går korrekt till. Inga komplotter och ränksmiderier alltså.

Det rimmar förstås väldigt dåligt mot den svenska historien som är späckat av komplotter och ränksmiderier men vid någon outgrundlig punkt i vår historia slutade vi att intrigera och skjuta skarpt under bordet i syfte att uppnå fördelar.

När detta inträffade är dock historiskt outrett.

Ett år innan valet. En ledande medlem av Miljöpartiet säger att man inte tjänar något på att folk promenerar på stranden.

Det sticker i ögonen på…

Ja, inte direkt på Mats Odell som också är en drypande frireligiös doer. Hjälpte handikappade, eller hur?

Men att Odell blir upprörd över en frireligiös, scout som i detta fall ryckt ut för den fria företagsamheten, fast på fel sida om blocket gör Odells allians egna manövrer med strandrätten dubbelt trovärdiga.

Där gick gränsen. Där generades folket.

Det börjar dra ihop sig till val i den bästa av världar.

2 kommentarer:

Nebraska Stable sa...

Likhet inför lagen är kanske lika stor myt som att kunden alltid har rätt?

Stefan Hagberg sa...

Till Nebraska: Hej! Absolut! Den som har störst plånbok är mest lik inför lagen och kunder med stora plånböcker eller ett avsågat hagelgevär blir ofta bättre behandlade.