fredag 8 januari 2010

TV-Niclas har en plan!
Jag har alltid tyckt att Niclas Andersson uppträtt med huvudet under armen. Jag minns honom bäst somen lite obstinat och förorättad typ i rutan när han skulle förklara varför hans travtips gått åt pipan.

Så han fiskades upp från Expressen som antagligen var glada att bli av med charmtrollet. Gjordes till TV-direktör på kanal 75 med fet lön och pensionsförsäkring.

Sedan dess har vi inte hört så mycket från Niclas. Han basar över vad Dragan, Berta och jag själv ser på monitorerna i ATG butikerna och då och då slängs det in en slot i ATG Live med hästar som Niclas och hans pojkar listat ut att vi borde spela på.

Skit samma. Niclas är direktör nuförtiden och det är som sådan vi ska bedöma honom. Som direktör kan man vara en snarstucken jävel med lågt SCBMI(Social Compentence Body Mass Index). Det kan till och med vara en fördel.

Men jag måste erkänna att munvinkeln gjorde en nedåtgående rörelse när jag slog upp Travrondens artikel om en egen TV-kanal och såg Niclas håglösa nuna.

Efter ett antal år i mellanöstern har jag lärt mig ett och annat om hur man förhandlar som jag inbillar mig är hyfsat allmängiltigt när det gäller förhandlingsteknik. Nu menar jag inte när man dyker upp med tjugo Kalashnikov försedda förhandlare för att understryka sina krav. Den kanske viktigaste erfarenheten är att aldrig berätta för motparten om sina egna svagheter. Den näst viktigaste är att aldrig tala om för motparten om man eventuellt uppskattar några delar i dennes erbjudande.

För mig är det fullständigt obegripligt varför TV-Niclas överhuvudtaget uttalar sig i frågan på det sätt som han gör.

Travet är attraktivt när det gäller V75 men inte annars säger TV-Niclas. Det är för dåliga tittarsiffor. 20 sporter har fler tittare och sedan är man nöjda med TV4 och det finns en möjlig fortsättning för den kanalen.

Jag föreslog igår att man skulle söka en bredare lösning som gäller hästsport och inte bara travsport. Då stiger tittarsiffror och intäkter.

En kanal med all hästsport kan bli en attraktiv kanal för sändande kanaler om hästsporten vill något inom teve. Men att prata om hur kanaler ska presentera travet är en återvändsgränd. Då kan man lika gärna stanna kvar hos TV4.

Så man är nöjda med en kanal som flyttar travet som betalar för sig hit och dit medan innebandyn får betalt. Eller har jag missat något.

En sak vet jag. I mellanöstern skulle TV-Niclas dykt upp i kalsongerna på Svenska Ambassden redan dag ett.

Angående hans resonemang verkar det fjärran från någon som kan uppfattas som nytänkande. Vad STC borde göra är dels att sparka TV-Niclas och sedan sätta till en utredning som får i uppdrag att reda ut olika förutsättningar för en egen framtida hästkanal. Börja med att undersöka hur många som tycker om hästar!

Den utredningen ska göras av folk som kan TV men som inte har egna intressen i en sådan kanal.

Den bör vara klar innan halvårsskiftet och till dess får potensiella sändande bolag vackert vänta.

4 kommentarer:

Nebraska Stable sa...

Valla på söndag?
Kom och hälsa på Karma i så fall!

Stefan Hagberg sa...

Till Nebraska: Hej! Ska kolla Karma men det får nog bli från soffan. Läkaren säger att jag är förkyld;-)

Såg att Karma startat på att hon gjort det bra. En t o m. Grattis. Hoppas att allt är bra och att jag är lite piggare nästa gång du/ni är i faggorna!

Stefan Hagberg sa...

Till Nebraska: En vinst t o m ska det va! Det måste vara de gröna tabletterna svågern rekommenderade;-)

Stefan Hagberg sa...

Till Nebraska: Grattis till en jättefin insats!!