torsdag 7 januari 2010

Framtiden är säkrad!Det svajar till i Paradiset för ett ögonblick.

Carina svär.

-Varför i helvete kan man inte ”Cut and Paste”?

Spiken stirrar runt och letar febrilt.

Han är bäst på svenska. I hans hundhjärna blir det ”Katten Paste”. Var är katten? Spiken tycker inte om katter sedan hans tre år långa strid med Den Röda Retstickan på berget.

Vi går till doktorn. Beskedet är nedslående. Det är bara att lida vidare.

Ibland när man är förkyld och tillvaron inte längre förefaller lika oändlig som vanligt kan man drabbas av en viss irriterande insikt som i korthet går ut på att det saknas väsentliga delar i det perfekta samhällebygge vi alla så gärna vill bidra till.

Då kan det för några ögonblick bli lite skuggigt i Paradiset. Vid sådana tillfällen är det alltid värmande att stöta på unga framåt människor med ordentliga visioner. Människor som inte dragits ner i futtighetsträsket utan målar med de breda penseldragen i glada och innovativa färger. Riktiga Entreprenörer som tar vid där andra slutar. När man stöter på dessa unga framåtblickande samhällsbärare, vår tids Edison och Ford, framstår en nedläggning av SAAB och/eller Volvo, Alliansens undergång eller rentav Global Warming som en liten mild sommarbris jämfört med var vi kan åstadkomma som ersättning för sinande gruvor, oljekällor och knackiga kärnkraftverk.

Kika gärna på de här två unga entreprenörernas affärskoncept.

Jag fick filmen av min kompis som tyckte att jag borde få mig till livs lite grundläggande värderingar från den yngre delen av befolkningen. I sannigen ett rådigt tilltag.

Man blir tårögd! Det finns hopp! Lägg namnet Sandhamnstek på minnet eller gå in och kolla deras trevliga hemsida http://www.sandhamnstek.se/. I sanningen en prydnad för den yngre generationen som gör att man kan sluta oroa sig för de skojiga orange kuverten. Framtiden är tryggad!

Inga kommentarer: