onsdag 20 januari 2010

Bara du slog en signal...Jo, det här med tipstelefoner.

En ny internetbaserad tjänst. Vi kan kalla den för “Stalltipset”Här lämnar tränarna information om sina starthästar, balans, form och chanser. Här kan du själv bestämma vilka stall du vill ha mer information om inför den kommande omgången.

Tränarna ringer ett nummer och läser in sin information och tips. På så sätt kan spelarna själva ta del av tipsen direkt i anslutning till ATG Live där tipsen sänds som streamad media. Tjänsten kan ingå i ATG Live som ett billigare tillägg men också säljas utanför ATG Live som månadsabbonemang. Hela vinsten går till ett antal uttagningslopp till ”Stallpokalen” där de tre främsta stallens skötare i uttagningarna och samtliga stalls skötare i finalen får en prischeck att dela mellan sig som finansieras av en fond grundad på tränartipsen. Dessutom får vinnande stalls skötare i finalen av ”Stallpokalen” en personlig prischeck. På så sätt motiveras tränarna att hålla igång tipsen till V75 och V64, spelarna får bättre service och skötarna får uppskattning och en slant vilket det annars är rätt tunnsått med.

På så sätt bör också den lätt infekterade debatten om betaltelefoner, et c avklinga. Alla får bättre information på ett ställe, kostnaden är lägre och de som gör grovjobbet varje dag med hästarna, d v s skötarna får lite credd. Det är möjligt att man får slipa lite på detta men jag tror att det kan bli bra sport med fina tävlingar om det läggs upp på ett bra sätt.

Inom ATG: nätservice behöver man bara han en röd dot där det saknas information i om stall i loppen och en grön dot där det finns information tillgänglig.

Varje tränare får ett telefonnummer och en personlig kod och kan läsa över filen hur många gånger som helst. Sedan trycker man godkänt, filen laddas upp på servern och streamas direkt till startlistans gröna dot. Man får tips om samtliga starthästar men det är ändå så att alla tipsen finns samlade.

Man bör undersöka ifall tränarkåren och kanske framför allt de som tar betalt idag kan tänka sig att ansluta sig till ett sådant system med syfte som anges ovan.

Ett förslag alltså. Inga konstigheter. Det är bara att fatta ett och annat beslut.

Om inte ATG gör det sä kommer någon annan att samla tipsen och kamma in degen. Med det här förslaget kommer det att bli lite uppskattning åt en grupp inom travsporten som verkligen behöver den.

2 kommentarer:

ML sa...

Det låter som en strålande ide!

Som det är nu så drar ju vissa tidningar in degen på att ringa runt och skaffa och sälja den informationen.
(frågan är om dem delar med sig av all information dock?)

Har inte förstått mig på alla dessa mellanhänder i samhället, men man kan ju förstå att Åke S tilltag med tipstelefon ses som ett stort existientellt hot mot vissa verksamheter...för tänk om flera travtränare började efterapa honom...då skulle ett antal personer behöva sätta sig på skolbänken igen!

Så ett allmänt spartips från mig är att sluta köpa dessa tidningar,vill man läsa artiklar med smaskiga rubriker som
"Åke Svanstedt flyr till Florida"
"Travets hemliga kärlekspar"
"Lägg ner travet"
så kan man göra det gratis på Aftonbladets travsida.

För dem sparade slantarna kan man ta en trevlig helg tripp till Paris och Prix D Amerique istället..Nu börjar nedräkningen, om en vecka drar vi!:) Viva la France
God natt!

Stefan Hagberg sa...

Till ML: Paris låter inte dåligt!

Har många trevliga minnen från den staden och Vincennes.