tisdag 26 juli 2011

Terrorism är terrorism...Man kan lugnt säga att det varit mycket i helgen.
Vi tog ett glas nere på Loopen vid Liljeholmsbron på fredags eftermiddag och plötsligt säger Carina att det har varit en stor sprängning i centrala Oslo.
Ja, ni kan själva fundera ut hur snacket gick. Även om den första reaktionen var islamistiska terrorister så måste jag säga att vi höll oss relativt på mattan i skuldfrågan.
Sedan började det droppa in information om att något hänt på Utöya. På ett politiskt sommarläger för socialdemokratiska ungdomar.Det passade inte riktigt ihop

När vi kom hem var det i full gång på alla våra tre internationella kanaler, CNN, BBC och Aljazeera.
SVT mjukstartade innan de kom på att kanske NRK kunde bidra med något.

Jag ska säga ett par saker innan jag fortsätter. Det första är att jag bestämt hävdar att terror av vilket slag som helst där civila skadas och dör ALDRIG kan försvaras. Efter att ha arbetat och levt i en rad länder som under de senaste trettio åren varit krigszoner och dessutom själv vid ett tillfälle varit utsatt för en sprängning och bevittnat resultatet av flera större bombdåd där också människor jag känner väl, dött och skadats kan jag utan att tveka säga att jag vet vad jag talar om.
Har man varit med om en sådan sak förändras man som människa. I grunden.
Vi har pratat mycket om det i helgen precis som de flesta andra svenskar. Man känner djupt med de drabbade och deras anhöriga men också med Norge som nation för en sådan här händelse rör om i det nationella medvetandet och speciellt i ett litet land son Norge. På det allmänmänskliga planet är jag precis som alla andra och det tror jag gäller för Carina också som precis som jag varit och arbetat i länder och på platser som varit allt annat än säkra
Med detta sagt så vill jag fundera lite över vad som skett och dagens politiska debatt runt dessa frågor.
Men först tillbaka till helgen. Genom att följa framför allt norska Verdens Gang och Dagbladet kunde man redan på natten mot lördagen få en uppfattning om den gripne nu misstänkte som med stor sannolikhet ligger bakom båda dåden eller i vart fall är ansvarig för massakern på Utöya och högt troligt även bomben eller bomberna i centrala Oslos regeringskvarte
På lördagen är svensk media igång och då kontaktar man alla som kan tänkas ha något att säga om en misstänkt av den typen som den aktuelle mannen. Vi vet då en hel del om honom.
I SVT:s soffa sitter då samtidigt dels Säpos chef Anders Danielsson och en av våra, kanske den främste experten på högerextremistiska grupperingar,  Heléne Lööw, numera anställd på regeringskansliet.
I andra delen av soffan sitter Claes Elfsberg. Det är många som misstar sig på honom. Men han lyckas trots stundens laddade stämning ställa ett antar relevanta frågan av vilka jag ska ta upp en. Han frågar om man kan förhindra den här typen av gärningar och mera specifikt den här typen av gärningsmä
Vad vet vi i det läget? Eller rättare sagt vad vet jag? Det är vad som stått i tidningar, eller jag sett på teve och läst mig till på nätet plus en del egen erfarenhet av säkerhetsarbete.
Det är min bestämda uppfattning att Lööw och Danielsson vet mer än så. Mycket mer.
Men kontentan av deras svar är…
Jag återkommer till det.

När jag tittar på den här sändningen vet jag att killen heter Anders Behring Breivik. Han är trettiotvå år och har under en längre tid rört sig på olik högerextrema forum. Han har debatterat där och även fört debatt som gäller svenska sidor i ämnet. Han bor delvis hos sin mamma, har varken fru, fästmö, pojkvän eller barn. Han är medlem i en frimurarorden, har flera vapenlicenser och är aktiv i en skytteklubb. Han måste ha köpt stora mängde ammunition(variant av dum dum kulor) till ett inte allför vanligt specialgevär, et ombyggt Ruger Mini som man inte använder för att skjuta rapphöns med samt en Glock(halvautomatisk pistol). Han registrerade in ett företag Breivik Geofarm för att odla kålrötter och handlar tusentals kilo konstgödsel och kemikalier. Han har en bil som man kan frakta varor i. Nio kreditkort. Han har dessutom petat ihop ett 1500 sidors manifest och lagt ut en video på flera olika forum.
Kan man hitta en tydligare profil på en potensiell terrorist?
Så vad svarade Danielsson och Lööw? Nej, sådana här killar kan man inte få ögonen på. Det är svår
Ta bara följande nyckelord: Högerextrema åsikter, vapenlicens, aktiv i skytteklubb, registrerar in lantbruksföretag, köper stora mängder konstgödsel.
Om inte Säpos register kan screena fram en misstanke och fler än en varningslampa tänds efter vad islamisterna kokade ihop i badkaret i Storbritannien innan sprängningarna i London och vad som avslöjades i Tyskland där fyra fälldes förra året så är det inte bara märkligt utan otroligt.
Det SKA inte gå att köpa 3000 kilo konstgödsel ifall man är missionerande högerextremist, vapenputte utan lantbrukserfarenhet med gymnasieekonomexamen som utbildning.
Då talar vi inte alls om alla andra kemikalier han köpt. Han beskriver i detalj och då menar jag detalj hur han skaffar delarna och tillverkar sprängladdningen, steg för steg, gram för gram. Han rekommenderar till och med en Ipod som avkoppling för att man kan bli fysiskt utmattad av allt petigt blandande av kemikalierna.
Han beskriver sin finansiella ställning och konstaterar i mars 2011 att han har nio kreditkort vid det tillfället.  

Om vi inte kan fånga in killar som Anders Breivik Behring kan vi lägga ner säkerhetspolisen.De är nämligen så här moderna terrorister jobbar.
Han åker till Prag och vil köpa ett granatgevär och en AK4 men kommer tillbaka med en Ruger Mini som han sedan modifierar. Tull, registrering, högerextrema åsikter??? Vad använder norska säpo, PST sina resurser till?
Jag är inte bara förvånad utan förbluffad över vad jag hör från den så kallade spetskompetensen i Sverige. Det bådar inte gott kan jag säga.
I lördags laddade jag ner Anders Behring Breviks så kallade manifest. Tittade på hans video och försökte förstå hur en människa resonerar som begår en sådan här handling.
Ju mer jag läser ju mer klarnar bilden.
Men det som slår mig är inte i första hand det jag förväntar mig. Den här killen må leva i en fantasivärld som han delvis snickrat ihop själv. Det han gjort går aldrig att försvara. Men utan att förstå varför kommer man ingen vart. Jag slås av att det finns en viss logik i delar av hans budskap. Jag kan faktiskt relatera till mycket av vad han skriver. Han är ingen dumskalle och hans resonemang i den mån det nu är hans resonemang är till och med välformulerat och intressant.
Vi pratar inte om en brölande, rakad skinnskalle. Långt därifrån. Den här killen pekar på viktiga problem i samhället som det han kallar kulurmarxister, mångkulturell tyranni och politiskt korrekta försöker legitimera eller vispa bort.
Jag kan också slå på teven en morgon och koka över direkt när jag hör några av våra främsta välmenande idioter sitta och bräka ur sig plattityder, halvsanningar och direkta lögner inför en vänligt leende och nickande sommarvikarie som inte har en enda ifrågasättande fråga att komma med. Sånt flyter rakt in i folks medvetande eller också blir de som jag förbannade.
Anders Behring Breivik beskriver och diskuterar i sitt så kallade manifest utförligt runt dessa problem och frågeställningar som rör vänster, rasism, integration, ideologisk urvattning av det offentliga samtalet.
Eftersom manifestet är 1500 sidor så har jag självfallet inte hunnit läsa igenom det. Men jag ska inte undanhålla er en del som handlar om Sverige. Sverige nämns på 238 ställen. Alltifrån tvättrekommendationer på kläder som ska ha försvunnit i EU byråkratin till mindre övervägda uttalanden av våra offentliga personer eller invandrare.
I Behrings värld läggs sten till sten och han målar upp ett mäktigt mål mot urholkningen av de värderingar han kommit fram till är motkraften mot det islamska hotet mot Europa.
Om det finns någon djupare logik i det han säger vet jag inte eftersom jag inte hunnit igenom hela drapan men det är intressant läsning. Ingen tvekan om det. Det bråkas visserligen på högerforum ifall ”Fjordman” är samma person som ABB men enligt honom själv är han bloggaren ”Fjordman” så vi kan väl utgå från det till dess motsatsen bevisats:

“2.55 Jihad Destroys the Swedish Model


By Fjordman
I decided to write this essay following the riots in Malmö[1] this weekend. Malmö is Sweden's third largest city and by far the worst city in Scandinavia when it comes to Muslim aggression. I read recently that an Arab girl interviewed in Malmö[2] said that she liked it so much there, it felt almost like an Arab city. Native Swedes have been moving away from the city for years, turned into refugees in their own country by Jihad, not too different from the non-Muslims in some regions of the Philippines, southern Thailand or Kashmir in India, or for that matter Christian Serbs in Kosovo.
Sweden was presented during the Cold War as a middle way between capitalism and Communism. When this model of a society collapses -- and it will collapse, under the combined forces of Islamic Jihad, the European Union, multiculturalism and ideological overstretch -- it is thus not just the Swedish state that will collapse but the symbol of Sweden, the showcase of an entire ideological world view. I wrote two years ago[3] that if the trend isn't stopped, the Swedish nation will simply cease to exist in any meaningful way during the first half of this century. The country that gave us Bergman, ABBA and Volvo could become known as the Bosnia of northern Europe, and the "Swedish model" will be one of warning against ideological madness, not one of admiration. I still fear I was right in that assessment.
Jonathan Friedman[4], an American living outside Malmö, mentions that the so-called Integration Act of 1997 proclaimed that "Sweden is a Multicultural society." Notes to the Act also stated that "Since a large group of people have their origins in another country, the Swedish population lacks a common history. The relationship to Sweden and the support given to the fundamental values of society thus carry greater significance for integration than a common historical origin."
Native Swedes have thus been reduced to just another ethnic group in Sweden, with no more claim to the country than the Kurds or the Somalis who arrived there last Thursday. The political authorities of the country have erased their own people's history and culture.
Jens Orback, Minister for Democracy, Metropolitan Affairs, Integration and Gender Equality from the Social Democratic Party said during a debate in Swedish radio in 2004 that "We must be open and tolerant towards Islam and Muslims because when we become a minority, they will be so towards us."
This is a government that knows perfectly well that their people will become a minority in their own country, yet is doing nothing to stop this. On the contrary. Pierre Schori, Minister for immigration, during a parliamentary debate in 1997 said that: "Racism and xenophobia should be banned and chased [away]," and that one should not accept "excuses, such as that there were flaws in the immigration and refugee policies."
In other words: It should be viewed as a crime for the native population not to assist in wiping themselves out.
Orback's attitude is what follows once you declare that culture is irrelevant. Our culture, even though we try to forget it, is steeped in a Judeo-Christian morality based on the Golden Rule of reciprocity: "Do unto others as you would have them do unto you." (Luke 6:31)
Muslims, on the other hand, are steeped in an Islamic tradition based on Muslim supremacy. Muslims view lack of force as a sign of weakness, and they despise weakness, which is precisely why Adolf Hitler stated his admiration for Islam, and thought it would be a better match for Nazism than Christianity, with its childish notions of compassion.
A Swedish man was nearly killed for the crime of wearing clothes with his own national flag while Sweden was participating in the 2006 football World Cup. Some "Multicultural youths" found this to be an intolerable provocation, and the 24-year-old man was run down by a car in Malmö, where Muhammad is becoming the most common name for newborn boys.
Feriz and Pajtim, members of Gangsta Albanian Thug Unit in Malmö, explain how they mug people downtown. They target a lone victim. "We surround him and beat and kick him until he no longer fights back," Feriz said. "You are always many more people than your victims. Cowardly?" "I have heard that from many, but I disagree. The whole point is that they're not supposed to have a chance." They didn't express any sympathy for their victims. "If they get injured, they just have themselves to blame for being weak," said Pajtim and shrugged.
The wave of robberies the city of Malmö has witnessed is part of a "war against the Swedes[5]." This is the explanation given by young robbers from immigrant background in interviews with Petra Åkesson. "When we are in the city and robbing we are waging a war, waging a war against the Swedes." This argument was repeated several times. "Power for me means that the Swedes shall look at me, lie down on the ground and kiss my feet." The boys explain, laughingly, that "there is a thrilling sensation in your body when you're robbing, you feel satisfied and happy, it feels as if you've succeeded, it simply feels good." "We rob every single day, as often as we want to, whenever we want to. The Swedes don't do anything, they just give us the stuff. They're so wimpy."
"Exit Folkhemssverige - En samhällsmodells sönderfall" (Exit the People's Home of Sweden - The Downfall of a Model of Society) is a book from 2005 about immigration and the Swedish welfare state model dubbed "the people's home," written by Jonathan Friedman, Ingrid Björkman, Jan Elfverson and Åke Wedin. According to them, the Swedish Multicultural elites see themselves first of all as citizens of the world. In order to emphasise and accentuate diversity, everything Swedish is deliberately disparaged. Opposition to this policy is considered a form of racism:
"The dominant ideology in Sweden, which has been made dominant by powerful methods of silencing and repression, is a totalitarian ideology, where the elites oppose the national aspect of the nation state. The problem is that the ethnic group that are described as Swedes implicitly are considered to be nationalists, and thereby are viewed as racists."
The authors fear that the handling of the immigration policies has seriously eroded democracy because the citizens lose their loyalty towards a state they no longer consider their own. "Instead of increasing the active participation of citizens, the government has placed clear restrictions on freedom of thought, freedom of speech and freedom of congregation."
Mona Sahlin[6] has held various posts in Social Democratic cabinets, among others as Minister for Democracy, Integration and Gender Equality. Sahlin has said that many Swedes are envious of immigrants because they, unlike the Swedes, have a culture, a history, something which ties them together. Notice how Swedish authorities first formally state that Swedes don't have a history or a culture, and then proceed to lament the fact that Swedes don't have a history or a culture. A neat trick.
Sahlin has also stated that: "If two equally qualified persons apply for a job at a workplace with few immigrants, the one called Muhammad should get the job. It should be considered an asset to have an ethnic background different from the Swedish one." In 2004, she was quoted as saying[7] that "A concerted effort that aims at educating Swedes that immigrants are a blessing to their country must be pursued," stressing that her compatriots must accept that the new society is Multicultural. "Like it or not, this is the new Sweden."
Mona Sahlin was elected leader of the Social Democratic Party, as thus a future contender for the post of Swedish Prime Minister, in 2007.
Why does the government dispense with the social contract and attack its own people like this? Well, for starters, because it can. Sweden is currently arguably the most politically repressive and totalitarian country in the Western world. It also has the highest tax rates. That could be a a coincidence, but I'm not sure that it is. The state has become so large and powerful that is has become an autonomous organism with a will of its own. The people are there to serve the state, not vice versa. And because state power penetrates every single corner of society, including the media, there are no places left to mount a defence if the state decides to attack you.
It has been said jokingly that while other countries are states with armies, Pakistan is an army with a state. Likewise, it could be argued that Sweden started out being a nation with a bureaucracy and ended up being a bureaucracy with a nation. In fact, the bureaucracy formally abolished the very nation it was supposed to serve. Its representatives are no longer leaders of a people, but caretakers preoccupied only with advancing their own careers through oiling and upholding, if possible expanding, the bureaucratic machinery.
Swedes pay the highest tax rates of any (supposedly) free nation, and for this they get flawed social security[8], non-existent physical security and a state apparatus dedicated to their destruction.
Anna Ekelund[9] in the newspaper Aftonbladet writes that: "We are a people who allow ourselves to be insulted by the government on a daily basis. We are not expected to be capable of thinking for ourselves, of deciding what we will read, or managing our own money. Swedes are as co-dependent as an alcoholic's wife. Yet we do not hurry to the ballot box to remove the prevailing systems. Not because we don't want to but because too many of us have painted ourselves into their corners."
Moreover, Swedes are keenly aware of the fact that their country is viewed by many outsiders as a "model society." Sweden is a deeply ideological state dedicated to imposing a certain world view on its citizens, and because the state is ideological, dissenters are quite literally treated as enemies of the state.
In the book The New Totalitarians[10], the British historian Roland Huntford in the early 1970s pointed out that it was easier to establish the Fascist model [11] of the corporate state in Sweden than in Mussolini's Italy for cultural reasons, since Sweden had a centralised bureaucracy whereas Italians are skeptical of state authority. Put simply: Swedes have tended to trust their bureaucrats, which no Italian in his right mind would ever do.
According to him, "The Swedes have a horror of controversy as something unpleasant, inefficient and vaguely immoral. They require for peace of mind, not confrontation, but consensus. Consensus guides everything: private conversation, intellectual life and the running of the State."
The then Minister of Education, Mr. Ingvar Carlsson[12], defined the purpose of schooling: "It is to produce a well adjusted, good member of society. It teaches people to respect the consensus, and not to sabotage it." He also on one occasion said that "School is the spearhead of Socialism." Mr. Carlsson was Swedish Prime Minister as late as 1996.
Mr. Carlsson's mentor in the Social Democratic Party and predecessor as Swedish Prime Minister (1969 to 1986), Mr. Olof Palme[13], openly flaunted his disregard, if not contempt for, Western civilisation: "The Renaissance so-called? Western culture? What does it mean to us?" Under the watchful eye of the Labour movement, Swedish education has for decades mounted deliberate attacks on Western culture, making it look suspect.
According to Mr. Huntford, "When the Swedes change ideas, they do it to the full, leaving no room for criticism or reservation. The country lacks intellectual defences; anything new will conquer without resistance being offered." The consensus "assumes that technological advancement is the sole path to happiness, and the Gross National Product the only measure of national success. It also assumes that the good of the collective at all times must take precedence over the good of the individual. It prescribes that the fundamentals of Swedish society must never be questioned or discussed."
This is how Mrs Maj Bossom-Nordboe, then departmental chief of at the Directorate of Schools, expressed it: "It's useless to build up individuality, because unless people learned to adapt themselves to society, they would be unhappy. Liberty is not emphasised. Instead, we talk about the freedom to give up freedom. The accent is on the social function of children, and I will not deny that we emphasise the collective."
Roland Huntford ended his book with a warning that this system of soft-totalitarianism could be exported[14] to other countries. He has been proven right since:
"The Swedes have demonstrated how present techniques can be applied in ideal conditions. Sweden is a control experiment on an isolated and sterilised subject. Pioneers in the new totalitarianism, the Swedes are a warning of what probably lies in store for the rest of us, unless we take care to resist control and centralisation, and unless we remember that politics are not to be delegated, but are the concern of the individual. The new totalitarians, dealing in persuasion and manipulation, must be more efficient than the old, who depended upon force."
Following the September 2006 elections, Fredrik Reinfeldt[15] became Prime Minister of Sweden, presiding over a center-right coalition government. This is, in my view, positive. Sweden has been described by some as a "one-party state," since the Social Democrats have been in power for 65 of the last 74 years. However, the differences between the left-wing and the right-wing in Sweden are not always that big.
The last time these parties were in power, under the leadership of PM Carl Bildt[16] from 1991 to 94, they presided over massive immigration, and have not been vocal in their opposition to the Multicultural policies since. The new Foreign Minister Bildt as a UN Commissioner to the Balkans called for recognising Islam as a part of European culture.
PM Reinfeldt has stated that the original Swedish culture was merely barbarism: "It can sometimes be good to humbly remind of the fact that a great deal of what constitutes Sweden has been created in [a process of] evolution, exactly because we have been open to accept other people and experiences."
Reinfeldt said this following a visit to an area called Ronna in Södertälje, near Stockholm. One year earlier a police station in Södertälje was hit by shots from an automatic weapon following a major confrontation between immigrant youths and police. The trouble in Ronna started after a Swedish girl had been called a "whore" and reacted to this. Ethnologist Maria Bäckman, in her study "Whiteness and gender," has followed a group of Swedish girls in the immigrant suburb of Rinkeby outside Stockholm. Bäckman relates that several of the blond Swedish girls stated that they had dyed their hair to avoid sexual harassment.
I have called Sweden a soft-totalitarian country, but I am sometimes not so sure about the "soft" part. Opinion polls have revealed that two out of three Swedes doubt whether Islam can be combined with Swedish society, and a very significant proportion of the population have for years wanted more limitations on immigration. Yet not one party represented in Parliament is genuinely critical of the Multicultural society.
Is it just a coincidence that the one country on the European continent that has avoided war for the longest period of time, Sweden, is also arguably the one Western nation where Political Correctness has reached the worst heights? Maybe the prolonged period of peace has created an environment where layers of ideological nonsense have been allowed to pile up for generations without stop. I don't know what Sweden will look like a generation from now, but I'm pretty sure it won't be viewed as a model society. And if the absence of war is one of the causes of its current weakness, I fear that is a problem that will soon be cured.
Sources:
http://www.frontpagemag.com/Articles/Read.aspx?GUID=139D4C85-7785-4ADD-AF55-933A1CD84353

1. http://www.jihadwatch.org/archives/016082.php

2. http://dansk-svensk.blogspot.com/2007/03/varmen-mder-kulden.html

3. http://fjordman.blogspot.com/2005/05/is-swedish-democracy-collapsing.html

4. http://gatesofvienna.blogspot.com/2006/07/let-them-eat-kebab-new-marie.html

5. http://www.brusselsjournal.com/node/938

6. http://en.wikipedia.org/wiki/Mona_Sahlin

7. http://news.pacificnews.org/news/view_article.html?article_id=8f2e5052a3d8d103d769d4d676be5de1

8. http://www.brusselsjournal.com/node/510

9. http://gatesofvienna.blogspot.com/2006/08/welfare-state-is-dead-long-live.html

10. http://www.amazon.com/new-totalitarians-Roland-Huntford/dp/0812814088/

11. http://www.brusselsjournal.com/node/1862

12. http://en.wikipedia.org/wiki/Ingvar_Carlsson

13. http://en.wikipedia.org/wiki/Olof_Palme

14. http://gatesofvienna.blogspot.com/2007/01/rise-of-glossocracy.html

15. http://www.brusselsjournal.com/node/1671

16. http://en.wikipedia.org/wiki/Carl_Bildt

(KÄLLA ABB:s Manifest (2083 - A European declaration of Independence))

När man läser ovanstående kan man självfallet reagera. Många etniska svenskar som varken har föräldrar eller farföräldrar från något annat land kan naturligtvis hoppa till när man hör Jens Orbacks eller Mona Sahlins mindre väl övervägda uttalanden.

Men i ABB:s värld blir detta ännu ett bevis och så lägger han sten på sten till sitt ideologiska bygge.
När Bildt som säkert en kille som ABB möjligen uppfattat som stående på hans sida som konservativ börjar prata om muslimer som en del av Europa, vilket de faktiskt varit i tolvhundra år om man ska vara noggrann så blir det nervöst i ABB:s huvud. Sedan får han ögonen på den ganska bestickande artikeln om albangänget i Malmö. Han tycker sig finna(med rätta) ett uttryck för empatilöshet som dessutom har ett uttalat rasistiskt innehåll.
Psykologerna och förståsigpåarna avlöser nu varandra och försöker komma på vad som gick fel för Anders Behring Breivik. Handlar det om andra världskriget, familjesplittring(fadern bor i Frankrike och har inte haft kontakt med sonen på femton år)? Svag självkänsla, föreslog en. Kanske det.  
Kanske vi får veta det, kanske inte. I vilket fall kan vi inte låtsas som om det som hänt inte hänt och det ABB präntat ner säger en faslig massa inte bara om högerextremister som det tippar över för utan lika mycket om islamistiska muslimer som det tippar över för eller vem som helst som begår terrorbrott. Vi har alltså ett ypperligt tillfälle att titta in i huvudet på en person som säkert många norrmän idag gärna personligen skulle vrida nacken av.
De ”politiskt korrekta” i Sverige som Anders Behring Breivik nämner i sitt manifest har under helgen rotat fram en riktig smällkaramell i dyningarna efter terrorbrotten i Norge.
De politiskt korrekta visar genom Europolstatistik  som de läst om på en webbplats kallad www.loonewatch.com *, ett samlingsställe för sådana som vill försvara muslimer, att 0,4 % av alla terrorbrott i Europa begås av islamister. Så här lyder Loonwatch rubrik:
Europol report: All terrorists are Muslims…Except the 99.6% that aren’t

Om detta kommer nästa blogg att handla om. Det ska visa sig att sanningen är lite mer komplicerad.
Under tiden kan man ju fundera på Anders Behring Breiviks intresse för bl a Winston Churchill. Såg en intressant dokumentär som handlade om Mers-el-Kébir och händelserna den 3 july 1940. G W Persson tycker att Anders Behring Breiviks moraliska förhållningssätt lämnar en del i övrigt att önska. Det tycker jag också. Vad som däremot intresserar mig är hur sådana här människor växer fram. Man kan ju inte säga att Usama Bin Laden hade en taskig barndom. Hade han ett komplicerat förhållande till sin far.Kanske det.

Churchill då... Han litade inte på sina allierade i Frankrike. Trots försäkringar att de skulle sänka och förstöra den franska flottan ifall Tyskland tänkte lägga beslag på den så valde Churchill att attackera den franska flottan 1940. Han sköt den i sank helt enkelt. Större delen av flottan var stationerad i Mers-el-Kabir. De franska besättningarna hade inte en chans. Det var ett massmord, en ren massaker och nästan 1 300 fransmän dog.

Det är liksom någonstans här problemen uppstår vare sig vi talar terrorister från höger eller vänster.
  *Lonnewatch egen galanta programförklaring: Loonwatch.com is a blogzine run by a motley group of hate-allergic bloggers to monitor and expose the web’s plethora of anti-Muslim loons, wackos, and conspiracy theorists.

While we find the sheer stupidity and outrageousness of the loons to be a source of invaluable comedy, we also recognize the seriousness of the danger they represent as dedicated hatemongers. And so, while our style reflects our bemusement, our content is fact checked and our sources well vetted making sure loonwatch.com is a reliable educational – if entertaining – resource on the rambunctious underworld of Muslim-bashing.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Säga vad man vill om Stefan Hagberg, bekymmer om tidpunkt och politisk korrekthet är inte hans starka sida.
Men det går lite väl långt när han några dagar efter en av de större massakrerna i vår del av världen i modern tid visar viss förståelse för Anders Behring Breiviks resonemang. I och för sig så går det helt i linje med gamla uttalande som när amerikanska helikopterpiloter spelade dataspel med levande mål: "Irakfilmen från 2007 är varken upprörande eller ovanlig. Den amerikanska helikopterenheten sköter sitt jobb"
De senaste snilleblixtarna är dock värre och man kan undra om allt bara är provokationer för att marknadsföra den bok som sedan länge är annonserad. Är det detta som är syftet så bör SH läsa ABB:s avsnitt om hur man får spridning på en bok.
Det är verkligen värt att läsa om några citat från ovanstående text och hoppas att SH slipper träffa anhöriga till offren inom den närmaste tiden:

”Jag slås av att det finns en viss logik i delar av hans budskap. Jag kan faktiskt relatera till mycket av vad han skriver. Han är ingen dumskalle och hans resonemang i den mån det nu är hans resonemang är till och med välformulerat och intressant.”

”Den här killen pekar på viktiga problem i samhället som det han kallar kulurmarxister, mångkulturell tyranni och politiskt korrekta försöker legitimera eller vispa bort”

”Jag kan också slå på teven en morgon och koka över direkt när jag hör några av våra främsta välmenande idioter sitta och bräka ur sig plattityder, halvsanningar och direkta lögner”
”Behrings värld läggs sten till sten och han målar upp ett mäktigt mål mot urholkningen av de värderingar han kommit fram till är motkraften mot det islamska hotet mot Europa”
Citaten får väl stå för sig själv. Det hjälper inte mycket att SH för säkerhets skulle säger att han är emot terrorism. Ungefär samma resonemang driver just nu SD,ND och Svenskarnas Parti på sina hemsidor i ett förtvivlat försök att avsvärja sig attacken samtidigt som man stöder själva andemeningen, den berömda snömosen om "MULTIKULTI".

Jonathan sa...

Anonym,

Om en terrorist har intressanta motiv är han fortfarande ett lowlife. Såg inte att Stefan skrev något annat.
Verkar mest som om du vill stämpla dina politiska motståndare som terroristuppmuntrare. Ett känt PK-trick

Stefan,
Ska bli väldigt intressant att läsa din nästa blogg.
Att det finns ett muslimskt problem står klart i koranen, och har bekräftats genom historien. Men det skulle vara intressant med lite nyanser på problemet från dig som levt mitt i smeten.
Hur länge måste vi vänta tills vi kan leva jämnställda som muslimer och kristna?
Hur många offensiva krig startade mohammed?
Vansinnigt att ABB såg sig som en tempelriddare...Så mycket vansinne och hat, både mot muslimer och den politiska maskinen...men visst hade han tänkt igenom det där nere i morsans källare

Vänliga hälsningar

Jonathan

Stefan Hagberg sa...

Till Anonym: Hej! Jag vet egentligen inte vad du vill eftersom ditt inlägg består av en massa citat från min blogg.
Det är väl rätt typiskt.
Angående helikopterdebatten så skrev jag ett inlägg på Newsmill och den finns där för vem som vill ta del av den debatten.
Jag förstår att du är så upprörd att du tycker att dina citat talar för sig själv på något sätt.
Det märkliga är att det verkar inte spela något roll hur tydligt man uttrycker sig för en viss grupp av människor. De vet ändå hur det är.
Ta ditt famösa påstående att jag "för säkerhets skull" säger att jag är emot terrorism.
Jaha, så jag är egentligen för terrorism? Det är just precis den här glidande, slafsiga debattekniken som du och en hel del andra för som ställer till det och objektivt spelar extremister som ABB och islamister i händerna.
Låt mig klargöra en sak. Jag är inte för islam på samma sätt som jag inte är för judendomen eller kristendomen.
Dessutom är jag emot en hel del praktiska anvisningar i alla dessa tre religioner samt många av de avarter som finns representerade både på vänster och högerskalan i dess fotspår.
Jag för religionsfrihet. Det betyder att jag gärna ser att muslimer går till en moské i Stockholm precis på samma sätt som jag kan gå till en kyrka i Irak.
Jag har lett företag som haft muslimer, kristna, ateister och yezidier anställda.
Det är inget problem för mig att en muslim går och gör sina salah fem gånger om dagen på betald arbetstid.
Men jag vill inte se någon muslim eller jude sitta och fryna på näsan när jag äter min lilla skinkmacka.
Ömsesidig respekt.
Så var går gränsen. Vad är religion och vad är bara reaktionära traditioner som bör beivras.
Så länge religionen är en privatsak och inte går på tvärs mot mänskliga rättigheter och demokratiska fundament är den acceptabel.
Jag är inte för religiösa attribut som förtrycker kvinnor, stympar könsorgan på minderåriga eller förnekar homosexualitet. Jag tycker att kvinnor och män ska ha samma rätt till religiös utövning oavsett religion.

Stefan Hagberg sa...

...forts...Att det finns motsättningar mellan fr a första generationens invandrare om etniska svenskar är naturligt. Speciellt när många är muslimer och kommer från länder där det finns islamistiska grupper. Islam är en annan religion är kristendom. Även om de flesta svenskar inte går i kyrkan annat än på dop och begravningar så finns det ett kulturarv som har med kristendomen att göra precis som asatron lever kvar i olika seder och bruk. Det tar tid för oss att acceptera andra etniska grupper. Inte bara för deras tro utan för att de har andra seder och bruk som hänger ihop med deras tro och som skiljer sig från våra.
För nervösa killar som ABB är Orbacks exemplet rena bensinen. Han målar förmodligen omedvetet upp ett scenario där kristna eller svenskar utan nån större tro i Sverige i framtiden kommer att vara i minoritet.
Det sådana som ABB ser framför sig är inte de muslimer jag ser framför mig. Mina muslimer går till moskén lite då och då, fastar två dagar under Ramadan mera symboliskt och kvinnorna bär inte slöja eftersom deras män är tillräckligt trygga i sin övertygelse och sitt sociala liv för att inte fästa något värde vid detta kvasireligiösa attribut.
I ett sådant Sverige kan jag leva. Men om Orback menar all form av muslimsk majoritet, te x med en Ayatollah i spetsen där sharia reglerar samhällets olika delar, där man stenar kvinnor eller som i wahabismens Saudiarabien där kvinnor inte får köra bil etc så kan jag inte leva där och kommer med näbbar och klor att motarbeta det.
För en kille som ABB är det högst troligt den senare bilden som dyker upp direkt.
Skillnaden mellan honom och mig är att min kamp är annorlunda än hans.

Stefan Hagberg sa...

....forts...I dagens DN finns ett lysande exempel på hur fel det kan bli när tungan rasar iväg och jag är helt övertygad om att ABB:s självfränder om han nu har några, vilket man får förmoda just i detta nu sitter och antecknar följande:

– Bristen på tabu mot antimuslimska idéer är farlig. Det finns ett motstånd i Europa att erkänna islamofobi som rasism, som farlig rasism, säger Lisa Bjurwald till DN.se.(Källa: DN 27 juli 2011)

Lisa B. har skrivt en bok om islamofobin i Europa som hon vill passa på att kränga nu när det är aktuellt. Då måst eman spetsa till det lite, bli sedd. Vi befinner oss på en marknad.

Lisas uttalande är häpnadsväckande. Varför skulle det finns ett tabu mot anti-islamska idéer? Det är väl just det som är vitsen med ett fritt och demokratisk samhälle att man ska få vara emot religiösa idéer.

Tabu?

Den här typen av slappa uttalanden är högoktanigt raketbränsle åt svajiga typer på högerkanten.
Islamofobi? Precis som homofobi så anger själva konstruktionen av ordet att det skulle röra sig om en sjukdom inom grupper fobier, tex agorafobi(torgskräck) eller skräck för ormar eller andra djur som spindlar m fl. Ordet fobi kommer från grekiskan och betyder fruktan. Ordet islamofobi är alltså inget kliniskt tillstånd utan påhittat för att skapa en illusion om ett allvarligt samhällsfenomen. Att föreslå att ”fruktan” för islam bör jämställas med rasism som i sig är ett lagbrott är just vad Lisa B indikerar i DN artikeln.

Å andra sidan är det ju ingen som köper Lisas bok om det inte är lite rörigt i samhället.

Appropå bok så kan jag trösta dig med att de böcker jag håller på med är skönlitterära romaner även om det kan förekomma en och annan muslim, kristen och jude där också.
Slutligen.

Du kan med fördel slå upp orden "förstå" och sedan "acceptera". Två ord och två olika betydelser.

Stefan Hagberg sa...

Ttill Jonathan: Hej, hoppas sommaren varit bra. Rent skrämmande vad en del lyckas tolka in i vad man skriver.

Om man inte förstår hur en kille som den här killen Behring-Breivik fungerar lär det nog bli problem att komma åt de nuvarande motsättningarna mellan militanta muslimer å enda sidan och en lika militant höger.

Om det offentliga samtalet utnämner huvudmotsättningen mellan de som är kritiska eller känner obehag inför islam i allmänhet och islamister i synnerhet å enda sidan och samhället å andra sidan, kommer motsättningarna bara att öka och polariseras.

Jag håller på med en genomgång av terrorbrott av olika slag med anledning av sociala mediers senaste stallskrik att 0,4 % av terroristbrotten i Europa begås av islamister. till sin hjälp har man tagit Europolstatistik vilken hackats till en käck pyttipanna på någon slags anti islamofobiskt forum kallat www.loonwatch.com

Men jag återkommer till det.

Satte VP på Lavec Kronos igår så lite glad är man i varje fall;-)

Ha det!

ulf sa...

Kul att du kommit igång lite med bloggen igen. Ett stort problem med våran och Norges befolkning är att den politiska korrektheten håller på att kväva alla vettiga samtal. Anonym här ovan är ett praktexempel. ABBs åsikter är väl allmänngods i Norge, Sverige och många andra länder det har inget med att vara extrem, snarare är PK människorna extrema som inte vill ta debatten om ett (för) hårt samhälle som gör människor sjuka och en avsaknad av attityd mot droger. Ingen borde få tro att ABB hade kunnat genomföra detta utan att vara fullpumpad med sådana. Har någon hört att detta varit ett huvudspår i debatten.......nej just det. Ha Det bra Stefan.

Stefan Hagberg sa...

Hej Ulf! Kul att höra ifrån dig också. Har haft en liten formsvacka på bloggen som mest beror på att jag haft en amssa annat som tagit tid. Men nu har jag lite tid att fila på ett och annat inlägg.

Det är som du skriver. Varför har man inte rätt att vara lite orolig när det dyker upp religiösa kvinnoförtryckande personer och grupper i ens närhet som dessutom får stöd och förståelse från det offentliga samtalet.

Om det sedan står höger eller vänster på namnbrickan spelar ingen roll.

Du har också rätt i att ABB drog i sig både anabola och annat. Man kan självfallet spekulera i om utgången varit en annan utan dessa kosttillskott och droger ställer till en massa skit, det kan jag skriva under på vilken dag som helst.

Hoppas allt är bra och du får ha en fin sommar till vi hörs nästa gång.

ulf sa...

Ideologierna är stendöda, men man använder dom som sovjet gjorde med gubben Bresjnev, man har dom att vinka till åskådarna med. Den enda sanna ideologi som lever är den nationalistiska och den skapar bara ett ruttet segregerat samhälle med enorma klyftor, och det är det samhälle vi nu har, vad än makten påstår. Vi måste ta tillbaka de ärligt menade samtalen. Vi kan inte längre prata om demokratier, för det har vi inte, vaken i USA eller Europa. Det är detta vi ska diskutera.

Stefan Hagberg sa...

Till Ulf: Hej! Du ahr helt rätt i det du skriver. Den sp kallade vänsterns problem skiljer sig inte mycket från den så kallade högerns problem.

Den moderna politikens kännetecken är att högern och vänstern turas om att administrera varandras dagpolitiska tillkortakommanden.

De gnäller och ylar lite innan valen som skådebröd men har inga som helst bärande idéer eller visioner och saknar framför allt ideologiskt tankegods.

Det är mitt i prick som du skriver.