måndag 29 september 2008

Om Elmätare vore Bilar



Alex och Katrin går skilda vägar.

Gäsp!

Själv kommer jag ihåg dem bäst när de trodde att de var bjudna på Henrik Schyfferts fest.

Min fru kom fram till Jerusalem i morse. Det var plan från Erbil Irak som skulle gå fyra på morgonen men när klockan var fem över halv så tyckte bolaget det var nog och planet lyfte. Så kan det gå. Sen damp de ner på Queen Alia International i Amman och en timme senare var hon i Israel.

Det är tydligen både slut på islamska Ramadan och samtidigt infaller judiska Rosh Hashana. Undrar hur ofta det händer eftersom båda högtiderna skiftar datum från år till år.

Har de någonsin varit så nära varandra?

Det var ovanligt krispigt tyckte Spiken i morse och då öppnas hans luktsinne på något konstigt sätt och han trivs förträffligt. Hans nos är som en fotbollsplan jämfört med vår läste jag någonstans eller om den var en dokumentär. I varje fall hittar han lätt till skafferiet.

Nu ligger han på soffan som är en av hans sex ordinarie platser. Benen i vädret lätt darrande och drömmer om några snabba brudar.

Det sägs att de nya elmätarna går fortare än de gamla. Det skulle inte förvåna mig men om de gamla istället gick för långsamt. Vem ska betala det? Sedan säger Fortum att det ska mer till än en fördubbling för att det ska vara något fel på mätarna. Det uttalandet gör en lite förbryllad.

Tänk om Volvo skulle säga: Jaså, bilen drar två liter milen i stället för en. Nä, det är sånt som händer. Men ring igen om den drar fyra liter. Ibland vet man inte vilken sten de släpar fram en del från.

Ibland saknar man Ebbes och Hasses handfasta pedagogiska grepp.

Inga kommentarer: