fredag 19 september 2008

FRA:s spioneri en skitfråga!

Vilket är värst Astrid Lindgren som sprättar upp era brev eller ett dataprogram som letar efter terrorister ute på FRA.

I dagarna har IAEA i princip havererar när det gäller Iran och Finansdepartement och Handelsdepartement i USA avslöjar ett gigantiskt nätverk skapat av Iran för att kringgå embargot när det gäller så kallad ”dual-use” teknik så sitter svensk media och maler om FRA-lagen.

Det finns säkert de som tycker att världen blir säkrare om både Iran och Israel har kärnvapen. Det håller jag inte med om. Israelerna är inte kloka och världen borde tvingat det landet att montera ner sina kärnvapen för länge sedan.

Att Iran nu skaffar kärnvapen är bara ett sätt för dem att försöka skapa en terrorbalans i Mellan Östern.

Så långt med den saken.

Så vi behöver inte ett gäng galningar till som har kärnvapen. Iran kommer att försöka skaffa sig de tillbehör som krävs för att montera ihop en bomb. Det är jag helt övertygad om.

Jag skrev för sexton-sjutton år sedan en artikel ”Vem levererade vad till Saddam?” Den gången var det Hans Blix som långt tidigare skulle hållit reda på vad Irak höll på med. Det gick inte så lysande. Hade inte Irak varit korkade nog att ockupera Kuwait så hade de antagligen haft sin bomb. Idag vet vi hur det gick till i Irak. Avslöjandena av det irakiska programmet är en ren shoppinglista för Iran.

Jag minns speciellt ett inslag där FN:s vapeninspektörer efter 1991 sågade sönder ABB-utrustning. Det var två högstryckspressar som enligt en ABB-tjänsteman kunde användas att mala kaffebönor med. Problemet var att de också går att använda i den komplicerade processen att konfigurera kärnvapenstridspetsar.

Vi kan vara helt övertygade att den viktigaste säkerhetspolitiska frågan i Sverige för närvarande inte är FRA-lagen.

Snarare tvärtom. Ifall vi får en uppriven menlös lag så kommer statsterrorstater som Iran att ordna pick nick på svensk mark.

Ansvarig för EU:s utrikesfrågor Javier Solana sa igår den 18th september att han trodde att också Ryssland och Kina borde vara ”ganska oroande” över den nya IAEA rapporten om Iran.
Han sa vidare att rapporten som presenterades den 15 september ”inte var bra för Iran”.

Företag vill tjäna pengar och ofta finns det andra större affärer bakom tendensen att se mellan fingrarna.

Så ifall FRA håller koll på vilka som köper kaffekvarnar, specialstål eller fotoblixtar från svenska företag så gärna för mig.

Ett gott råd till alla som maler om FRA. Ifall ni inte vill att FRA ska lyssna på när ni skriver att grannen har en fin häck så ta och köp ett krypteringsprogram era snåla jävlar. För även om FRA petar upp det så kommer de snart att tappa intresset totalt. Speciellt när de skickat en dron över huset för att kolla efter om grannen har någon häck.

Inga kommentarer: