onsdag 10 augusti 2011TÄNKTE ordna en liten tävling framöver med start nu.
Ett litet ”WizQuiz”  i all enkelhet. Lös frågorna bara och skicka in svaren. Eller för att parafrasera Alinge & Forsell… alla med slutsiffra får delta…
I princip kan ni finna svaret på frågorna på nätet. Det finns otroliga mängder bra klipp från YouTube och andra ställen som jag tänker använda som ledtrådar och lite underhållning.
En del  frågor rör äldre musik från 60-talet och 70-talet medan andra rör helt ny musik. Så de som är lite äldre än de som är lite yngre kan ta hjälp av de som är lite yngre och tvärtom. Men genom att titta igenom de föreslagna ledklippen och i vissa fall söka lite mer på nätet så ska det gå att finna svaren oavsett ålder.
Nästa fredag den 19 augusti kommer ett nytt WQ.
Därefter mailar ni in svaren innan ”deadline” och jag lottar en vinnare i demokratisk ordning. Vinster?  Denna vecka blir det en CD med amerikanska stjärnskotten  ”Foster The People” .  Kallar det för Frågesport eller WQ(WizQuiz). Här nedan följer  ”Gör så här!”
1.       Läs igenom frågan
 
2.       Kolla på ledklipp och eventuella sökningar i din dator, Iphone eller Ipad/Ipod
 
3.       Skriv ner rätt svar, namn och postadress
 
4.       Maila in den rätta raden till mig och vart ev. vinst ska sändas
 
5.       Markera mailets ämnesrad: WQ  No 1(WQ No2 osv)
 
6.       Varje veckas svar ska vara inne följande onsdag( denna gång 17 augusti) klockan 18.00
 
7.       Jag lottar vinnare bland inskickade bidrag och postar vinsten
 
8.       Varje fredag kväll kommer ett nytt WQ                 VINN CD!
Veckans Pris: Foster The People och deras debutalbum med bl a Pumped Up Kicks,( lyssna!) Helena Beat m flWQ No 1

Fråga 1.
 Den kvinnliga artisten från Texas sjöng  i början av sin karriär tillsammans med ett amerikanskt rockband innan hon 1968 lämnade det bandet. Vad hette bandet?


Fråga 2.
En av artisterna i ledklippet skrev musiken till en Oscarsvinnande film. I den filmen förekommer en berömd  så kallad ”skithusscen”. Vad är poängen i den scenen?


Fråga 3.
Låten blev genombrottet för en av medlemmarna i den här gruppen. Låten handlar om textförfattarens pappa som tog livet av sig när sonen var tio år gammal 1949. Den har senare framförts av många olika artister bl a Beatles och Amy Winehouse. Vad heter medlemmen i gruppen Teddybears tillika textförfattaren?


Fråga 4.
Gruppen har spelats flitigt det senaste året på radiostationer fr a i Storbritannien och USA. Här inpelat med mobilkamera alternativt en super 8 från 1964 från Sheffield 2010. Finns också en officiell version från skivbolaget Sony på tuben. Deras låt ”All In White”(nedan) innehåller en bit in i texten rad som rimmar på ”trouble…” där texten vänder på ett ofta använt uttryck som emellertid rör ett annat sinnesorgan än det som hörs i texten. Vilket är sinnesorganet som uttrycket normalt handlar om?

 http://www.youtube.com/watch?v=ByVAYu9KhUsFråga 5.
Efter låten i videon nedan så blir artisten intervjuad efter uppträdandet. Dialekten är något skiljd från dialekten i låten. Var kommer hon ifrån?Fråga 6.
 Artisten sjunger här sin senaste låt ”Price Tag”. Det kan under omständigheterna var lite svårt att förstå texten, men vad handlar den om?


Fråga 7.
Allison Krauss, countrymusikens egen speciella näktergal som för ett par år sedan gjorde en uppmärksammad skiva ”Raising Sand” vars ”Stick With Me Baby” hörs på klippet nedan med en av rockens giganter, Led Zeppelins sångare Robert Plant. Krauss kom för en tid sedan med en skiva tillsammans med Union Station som bland annat handlade om flygning. Vilken typ av flyg handlar det om?

Omgångens musiktips blir Hello Ramona med Young, Dumb & Full Of Fun , Booker T. Jones ”Road from Memphis”(album) samt Ludovico Einaudi “Islands”(al bum). Finns på ITunes.

Veckans måste  är helt säkert ”Watch The Trone” med JAY Z och Kanye West och ifall ni blir lite generade över att höra ordet ”nigger” hela tiden så kan jag rekommendera Lenny Bruce ”Are There Any Niggers Here” som terapi.

De rätta svaren på tävlingen skickar ni till mailadr: l.e.stefan.hagberg@gmail.com  Glöm inte att skicka med namn och adr)
LYCKA TILL!
Inga kommentarer: