tisdag 23 augusti 2011

Beyond The Black Holes!

 

Om miljarders, miljarders, miljarders och några till miljarders år så finns det ingenting i universum. Då har solen, röda dvärgar och svarta dvärgar försvunnit liksom alla svarta hål och universum är bara tomt. Det finns inget förut, nu och framtid.
För vår del är det redan över sedan ungefär lika många miljarders, miljarders år sedan. Solen fyller först hela vår horisont och sedan dör allt liv på jorden.
Det var väl ungefär budskapet i ett inslag i gårdagens Vetenskapens Värld.
Perspektiv. Vi kände oss lite hängiga i soffan efter den informationen.
Kanske man borde kalla röda dvärgar för röda småväxta? Så de blir på bättre humör.
Å andra sidan så kan det ju tänka sig att det dyker upp en och annan teori eller rymdskepp innan den slutliga tomheten.
Men mot den bakgrunden ter sig ju läget i Libyen, Syrien eller Juholts finansiering av eventuella reformer i händelse av valseger i nästa val som rätt futtiga. Det måste man erkänna.
Med hjälp av Mahlers femma och The New Gary Burton Quartet(In Your Quiet Place) tar jag min upp till ytan igen. Spottar och fräser lite och känner mig redo att fortsätta livet nu och inte om miljarders hur många det nu var - år
Det är trots allt kvar en del av sommaren och vädergudarna på SVT har lovat lite sol idag.
Skådespelaren Russel Crowe har kommit med en ny platta. Lite medeltid och ”irländska” power ballader. Not bad at all! Quiet Yes faktiskt!
Nu ska jag förflytta mig fyrtiofem år fram i tiden. Spiken får följa med. Han har redan tagit på sig den röda läderhuvan och satt sig i sidovagnen på den beige Uralen.
Det är derbyuttagningar på Jägers ikväll. Så det finns trots allt hopp. Off we go! Wrooom!

Lästips för att förstå lite bättre vad som håller på att hända i den sandigare delen av världen:


Inga kommentarer: