söndag 14 augusti 2011

Kupong eller kuponger?
Det är söndag. Tyvärr blev det inga 21 miljoner igår på travet. Malla indikerar lite surt  idag att en storspelare skulle slantat in sexsiffrigt för den vinnande raden och det skulle då vara en V7:a, vilket ger 2,5 gånger. Två hästar i sista.
Travronden elaborerar att vinnaren skulle hämtat ett antal miljoner mer ifall han eller hon spelat i alla potterna, alltså även på sex och sju. Carina sätter upp en Joker. Jag får det ändå inte att gå ihop. Raden skulle alltså varit på mer än 1000 kronor och det är sexsiffrigt 100 000 och uppåt.
En rad på 116 000 skulle gett 8 miljoner plus fem eller något gör 13-14 miljoner när sexorna gav 78 000 något och femmorna 3000 något. Hur får man det till 24-25 miljoner? Ett antal system, men hur kan man spekulera i det.
Själva hade vi fyra rätt på "Family Life" och hade skrällen i första och Svanstedts Daro Later. Spikade Nahar. Spelade för en sjuhundring. Lite surt. Men när man inte lirar för så mycket så måst man plocka ur en del i loppen och där föll det bort en helgardering och Youpie som vi hade från början.
Men det är bara att gratulera.
Nästa gång…

8 kommentarer:

ulf sa...

I vinnarcirkeln förra veckan fick Ulf Ohlsson frågan om han ville skänka några kronor till något behjärtansvärt, vad missade jag.
Svaret var "nej jag har inte råd"
jag tror honom, och det gör mig bedrövad, landets mest framgångsrika catchdrivern får det knappt att gå ihop. Jag vet inte om det är vanligt att ett I land bli ett U land men fan vet om det inte är på gång med Sverige, det enda vi är bäst på, är att ljuga om hur vi mår både som människor och som land. enlig en amerikansk ekonom skulle tre av fyra amerikanska företag konka inom ett år i Sverige, det tror jag också på....

Stefan Hagberg sa...

Till Ulf: Hej Ulf! Råd är ju ett relativt begrepp.

Utan att ha några närmre kunskaper om hur många barn, bil, villa amorteringar och andra förhållanden som rör Ulf Ohlsson sa antar jag att han åtminstone tar fem procent på inkört som idag ligger på 17 miljoner det är alltså i augusti cirka 850 000 vilket på årsbasis skulle ligga på 1,2 på faktura.

Är det bensinen som är dyr?

F ö är Ohlsson en väldig skicklig kusk och det må vara hans ensak vem han vill skicka pengar till.

När det gäller läget i Sverige så kunde det vara bättre men också sämre. När det gäller konkandet så brukar jag vara skeptisk till "forskare anser" "tyska ekonomer" et c.

Vi kan i varje fall konstatera att varken Symantec, Google, Apple eller Microsoft har konkat I Sverige ännu så länge vad man kan förstå.

Ha det gott Ulf. Vi får kämpa vidare.

Ola sa...

Svårigheten att vinna på V75 är slående, om man ser det på det matematiska sättet.. Tänk dig att du spelar ett STORT system, låt säga på 100000 rader. Tänk dig sedan att man helgarderar samtliga lopp en tävlingsdag. Då får vi ca 35,5 miljoner kombinationer. Tänk sedan att omvandla dessa kombinationer till meter och vi har 35,5 meter. Det skulle innebära att, dina 100000 rader är lika med en(1) decimeter!! Snacka om hur viktigt det är att sätta spikarna.. Tråkig matematik men sant, tyvärr ;-))

Stefan Hagberg sa...

Till Ola: Hm,tack det värmde. Så en kombinatin är alltså lika med längden på en strålforsare, alltså bongen. Eller är det kupongen man fyller i. Hoppas det är kupongen för då har man större chans;-)

Ibland i upplysta ögonblick tror vi att vi har passerat det matematiska stadiet som härom dagen när vi roade oss med att spela ett par VP och i två lopp efter varandra satte en nittiooddsare och en 60 oddsare. Matematiskt möjligt men då kommer annat in i bilden. Stimmet, flytet, den där oävervinnerliga känslan som man känner med tyvärr ganska långa mellanrum.

Dessemellan undrar man varför man tar med Triton Sund, Bolder Classico men inte Iceland. Eller varför man hivade ut finnen i lördags i kallisarna och inte Feseth Lynet.

Men jag håller med dig om att man måste gå tillbaka till ritbordet och suga i sig lite krass matte ibland. Ha det!

ulf sa...

Bildspråk kan ge en mer pedagogisk vinkel på sakernas tillstånd Stefan. Vi har en mässa som ska berätta om dom äkta samhällsbärarna, företagen i Sverige. 1000 företag har valts ut att representera ett snitt av Sveriges företag, var och en får en monter 10 meter bred, mässområdet blir då en mil långt.
När du gått 7,5 kilometer har du passerat enmansföretagen, efter ytterligare 2,45 kilometer småföretagen du har nu 50 meter kvar av mässan. längst bort står montern som representerar Nordea Handelsbanken, Volvo, Ericsson och några till. Dom andra fyra representerar mellanstora företag. När jag berättade att tre av fyra amerikanska företag skulle konka inom ett år i Sverige, så berättade jag om de 995 andra, inte dom på sista 5!!

Stefan Hagberg sa...

Till Ulf: OK, nu blev det klarare men jag förstår inte riktigt varför det skulle vara så dåligt för företagare i Sverige. Nu är ju ditt resonemang teoretiskt före att inte säga hypotetiskt om du inte menar två M - Donalds som kursade i Norrland.

Om vi tar svenska företag så finns det cirka 950 000 företag varav cirka 6-7 000 går i konkurs varje med rekordår i början av 90-talet med en bit över 20 000 konkurser.

Jag kan inte se att det är ett stort problem att driva företag och precis som du säger så är de alla flesta små företag eller mindre företag.

Det finns säkert en massa onödig byråkrati som behöver rättas till men om livet var ett rent helvete för företagare så borde det finnas färre än ett på tio svenskar.

Kenny Nilsson sa...

Hej Stefan
Vet ej om jag missförstått/missat något vad gäller V-75 vinnaren.
Lek med tanken att spelaren spelat enligt följande:
5x5x5x5x4x2x2= 10.000 rader = 5.000 kr
Eftersom han var ensam om sju rätt så får han ju hela potten i sju rätt , 21.460.483 kr, oavsett om hur han spelar. Om han även väljer att spela för 6 och 5 rätt så får han dessutom 21 st sexor á 78.690 kr samt 183 st femmor á 3229 kr

Totalt skulle han fått 23.703.880 att jämföra med dom 21.460.483 han fick med mina "antaganden".
Dock sjunker utdelningen på 6 o 5 rätt något om man spelar på det senare sättet
Hälsningar

Kenny N

Stefan Hagberg sa...

Till Kenny: Tack för klargörande. Så sensmoralen borde vara att vid riktigt stora vinster(ensam) så förlorar man på att spela V7. De var vill jag minnas samma sak för någon tid sedan då vinnaren också satte en V7:a och missade ett gäng miljoner. Han fick 23 och det skulle blivit 28 eller nått om jag minns rätt.