söndag 21 februari 2010

Praty!
Adagio Primo är ett litet sorgligt stycke med min favorit Ennio. Sedan blir det lite mer tada dam med K.D. Lang Vancouver 2010 Winter version.

Den är så bra den där låten av en annan kanadensare Leonard Cohen. Sedan har jag ännu en med Buckley den yngre.

Den är kallt och solen skiner. Grannen har lämnar nyckelknippan i dörren och när jag och Spiken står på toppen av Skinnarviksberget och blickar ut över Stockholm ser vi tre rökkvastar. Kan det bli bättre! Jag försökte faktiskt väcka grannen. Maggan den andra grannen säger att hon är galen men han har inte alltid de vassaste knivarna i lådan själv så det är väl typ målfoto.

Örjan Kihlström är för jävlig. Så duktig han är den mannen.

Såg en bild på Berghs stjärna Sinou Madrik. Den är väldigt fin. Ser nästan ut som en arabhäst i ansiktet. Inget för Ek alltså. Men det var den kanske inte alls.

Pratade med en kurd som tog över lite stulna araber efter Saddam. De hade det i varje fall bra. Annat var det med stackarna som såldes för några hundra dollar efter kriget, som istället för Dubai fick dra tunga kärror med gasflaskor i Erbil.

Det var väldigt nära att jag sköt hans hund en gång. Men nu fick jag meddela den saken direkt. Han sa att nu hade han sex stycken. Men han lät inte alltför deprimerad inför tanken. Sa att hans anställda var lite vad ska man säga, det finns ett arabiskt uttryck som låter som ”schwaija”…Det betyder precis som det låter. Det är det fina med arabiska. Det är ett poetiskt språk. ”Bil” kommer från Automobil. Vi gillar ju bilar. På arabiska heter bil ”Ciara”. Det låter lite galant. Så där fungerar arabiskan.

Så här långt och en bra bit till kan man komma om man får Sinou Madrik i skallen. Hoppas det går bra för den hästen.

I veckan var jag på Hålet och spelade lite musik för sossarna. Före detta Unga Örnar, plus trettio. Lars Enqvist var trettiotre när han avgick som… nej jag skojade. Som SSU ordförande och det var SSU som gästade Hålet. Jag försökte "bonda" lite eftersom jag en gång i tiden skrev någon artikel som handlade om att man måste ha visioner. Det var på Karl-Petters tid, sa jag. Killen stirrade på mig med ett lätt fånflin. Karl-Petter? Thorwaldsson, försökte jag. Blankt. OK och sedan drog jag den där om Enqvist och 33. Fast Karl-Petter var 31. När han inte längre var SSU-ordförande.

Det är märkligt det här med tiden. ”Frihet” heter tidningen. Release party i veckan. Fast jag skrev ju om visioner för den blaskan. Så jag la på Gunder Hägg och ”Staten och Kapitalet”. Fel! Den ska man spela på moderata fester, enligt baksidans käcka förgrundsfigur eller bakgrundsfigur om man så vill.

Så här var det!

Frihet hade gjort om sin layout. Ny layout. Så det var releaseparty och jag råkade komma in när Danne skulle sköta hela festen själv på grund av att… ja, vi behöver inte gå in på det men om nu passerar en bondby utanför Ankara och ser ett hus med hiss och… fyra våningar så.

Var var jag? Jo, Frihets NYA baksida har en bild på Rheinfeldt med devisen ”Gör Reinfeldt arbetslös! Innan du själv blir det. SSU.

Så jag lirade lite Alexandra Burke, Lady Antebellum, John Mayor… faktum är att mitt spontana intryck och jag kan ju ha fel men eliten inom ungsosseriet verkar föredra country. Är country den nya proggen? Gärna för mig.

Men vänta bara. Här kommer 16BIT och Chainsaw Calligraphy (Original Mix) Det luktar…
Sen drog de historielösa ungdomarna ovetande om att Karl-Petter styr över deras liv.

Sen kom ”Stänkar-Raffe” och då drog jag igång det gamla gardet med Colosseum och ”Stormy Monday Blues” . Å Double Trouble med Clapton/Stevie Winwood och…

Resten är historia.

Grattis Örjan…ja, och Bergh oxå även om vi opererade bort Staro Gold Carat och missade 324 spänn.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Stefan

Det blir lite för mycket av det goda på dessa V75-omgångar, lite för mycket av för lite, utdelning alltså. Här i den smällkalla vintern skulle det vara kul att kunna beställa en ordentlig solresa för vinsten, inte ta stadsbussen till grannkvarteret och promenera hem.
Men dom är duktiga våra travtränare och kuskar och man får gratulera dem till framgångarna och göra fler försök att fånga storvinsten, det blir ju Jackpot nästa helg och vill det sig med marginalerna kanske den efterlängtade solresan blir av innan vårvärmen kommer.
MVH
Roger

Stefan Hagberg sa...

Till Roger: Hej! Ja, nästa veckan är det vår tur och sen kan vi surfa på smältvattnet till Maldiverna i lugn och ro...;-)

Anonym sa...

Hej Stefan

Så ska det låta, hoppet överger en aldrig och hoppas dom har surfbrädorna nära kassan nästa lördag.
MVH
Roger