söndag 6 juni 2010

SöndagsreflektionerCarina har badat mamma och valpar halva förmiddagen. Deras pappa Chopper(starkt misstänkt) gjorde mål och stack till USA.

Så varför inte börja denna rapport med lite något så trevligt som 48 timmar gamla hundvalpar.Nej, hästarna gick inget vidare igår.

Visst var ”Dear Jackie” ”Dear” men nådde just ingenstans alls. Efter ett smörlopp i ryggledaren kasade hästen som just en smörklick i juli sakta ut ur vänstra bild kanten när förhandsrapporterna indikerade spets och slut i andra väderstrecket.

Victory Love som det andades avslag om från alla håll och kanter utom från Stig H Johansson som hade klart för sig saker och ting. Victory Love gjorde en sjuhundrametersrepa som man sent glömmer och vann sedan komfortabelt.

Trav e´ Trav som sagt.

Igår bordades ett nytt fartyg av Israel. Det tog fem minuter. Antar att aktivisterna inte ville bli skjutna. Just i detta nu håller de israeliska myndigheterna på att strippa fartyget på varor och material som de inte anser får komma in till Gaza. Bla cement.

Så som jag ser det har Israel lyckats fint. Istället för att bygga upp Gaza förser aktivisterna Israel med gratis cement. Vore intressant att få reda på var den tar vägen. Till muren?

Om ett år ligger en utredning på bordet som säger att Israel gjorde fel enligt folkrätten. Under tiden kommer nya skepp som Israel med van hand kapar på internationellt vatten strippar efter sitt eget gottfinnande. Nu har Israel pekat med hela, det internationella samfundet har ylat lite och ingenting har förändrats i grunden.

Samma, blockad, samma godtyckliga kapning av hjälpfartyg, samma helvete för vanliga palestinier, ökat stöd för Hamas.

Israel har ännu en gång lyckats dra dit de vill.

Det är ungefär som när en proffskusk drar sönder en amatörtränare i en tillsynes vansinnig duell om ledningen.

Den kampen gäller inte det aktuella loppet där båda kommer sist utan nästa lopp.

Mellanöstern fungerar mer som ett travlopp än som svenska debatten i övrigt.

Om två timmar är det final i franska öppna. Nadal och Söderling. Ska bli roligt att se och dessutom på SVT.

Jacob Zumas andra fru är gravid med livvakten som tagit livet av sig.

Visst händer det intressanta saker i världen. Åtminstone i fotbollens tillfälliga Mecca.

Snart drar det igång.

Varför är jagredan trött på bröllopet?

Kan det var för man redan vet vilka kalsonger Daniel kommer att bära.

TV4 låter SD gör reklam men en miljon av intäkterna går till en kampanj mot rasism.

Påminner om att ATG betalar TV4 90+60 miljoner om året för att visa trav och reklam och i utbyte får spelarkollektivet en smutskastningskampanj blandad med ren personförföljelse utan motstycke samt inställda och flyttade referat eller också tar TV4 betalt för att visa det som de redan fått betalt av spelarna för.

Same Same But Different!

Sommaren är fortfarande kort och den blir kortare för varje dag.

Nu ska jag ut med vår egen krigare och sedan tänker jag ta mig en stilla GT och titta på tennis.

Min svärfar Leif var ett stort tennis fan och spelade själv till han var över 80. Han gick tyvärr bort för sex år sedan. Han tittar säkert också på matchen. Skål Leffe!

Det slår mig att en del modeller inte tillverkas längre. Synd! Verkligen!

Inga kommentarer: