lördag 5 juni 2010

Äldre och hundar och tips och...Sommaren är här även om det fortfarande är lite kyligt på morgonen. Man vaknar i alla fall.

En hundägare som jag känner sedan gammalt hade problem med sin hunds knä. En liten Griff.

Nu hade hon varit och kollat hos veterinären. 2200 spänn och sedan återbesök pussa på en tusing.

Så här funderar jag. Tanten är inte helt frisk. Hon har lite skavanker som man får när man är pensionär. Men hon är ute alltid med sin lilla hund.

Jag inbillar mig att ifall Tanten inte längre har råd att ha sin hund så kommer hon att sitta hemma, få sämre kondition, kanske bli deprimerad och hamna på ett hem, långvården, låt säga tio år innan hon hamnar där med alla bestyr hon har med sin Griffon Bruxellois.

Alla som har hund vet hur svindyrt det är med veterinärräkningar. Jag tycker att äldre människor efter 65-67 eller när man nu går i pension ska får subventionerade veterinärräkningar ifall man är fattigpensionär.

Fattigpensionärer har inte råd att åka till Maldiverna eller segla jorden runt som Mårtensson på Handelsbanken. Dom har kanske råd att ha en liten hund eller katt och det piggar upp dem så pass att de inte kostar 2000 spänn dygnet i vårdkostnader under tio års tid.

Faktiskt skulle man kunna dela ut hundar, katter och kanariefåglar till äldre människor. Det skulle vara en nationalekonomisk succé.

Att Maria Wetterstrand skulle medverka till något sådant är dock uteslutet så där får Ohly som säkert tycker att hundar är småborgerligt och Mona… faktiskt hänger det på Mona som jag tro har en redig uppfattning om hundar.

Eller hur står det till på den borgerliga sidan.

Fredrik. Han gillar säkert hundar. Göran Hägglund. Mja, det kan han nog. Maud.

Jakthundar kanske men hon är nog inte beredd att ge någon något gratis. Björklund.

Schäfrar kanske.

Så läget är oklart.

500 000 registrerade hundar i Sverige och 800 000 totalt.

Hajar ni vilket tryck det skulle bli.

Jag har länge varit lite sugen på att bilda ett parti, Hundpartiet. Ovanstående är typiska frågor vi skulle syssla med. Sedan skulle vi ge nicken då och då.

Men som sagt se upp för Wetterstrands aversion mot hundar. Det kan bli skatter och andra pålagor. Max en hund i varje familj o s v. Hundmarginalskatt.

Nu är det sommar och TV4 tog ut sig helt förra helgen och därför visas det bara sammandrag klockan 18.00 av vispan. Det är vad man får för 150 miljoner per år. Inte mycket. Jo, om man är innebandy får man betalt för att visa upp sin fjollsport.

OK, jag spelade också innebandy. Men då var jag typ 15 år.

Nej, jag har sagt det förut. Om inte Niklas Andersson byter lösning på travsporten så vi kan se trav hela året minst en sändning V75 varje lördag i sin helhet så ska Andersson bort.

Bort!

ATG har glömt bort vilka som är kunderna. Det är inte TV4 utan vi som spelar och tycker om sporten.

Hur fan ska vi kunna se vad som händer mitt i loppet när de sänder ”Vispan”? När man kommer in i loppet är tre hästar borta och positionsordningen helt annorlunda.

Spel är kunskap, åtminstone trav.

Där har ATG och Anderssons Kanal75 en annan fråga som de inte har tittar tillräckligt djupt in i.

Travsportens innersta väsen.

Eller är det Harry Boy gänget som ska diktera villkoren för att de är ointresserade av att skaffa sig kunskap. I de blindas rike är den enögde kung. Är det vad uppdraget innebär?

Gör en egen travkanal. Det finns ekonomisk underlag för det. En kanal där man bidrar med inslag som höjer intresse och kunskapsnivå hos travkollektivet och de som är intresserade av hästar.

Som i Frankrike.

Vad är det som är så jävla svårt?

Nu ska jag börja pilla med raden.

Gamla tanter(och gubbar) ska få ha sin hund i fred och Niklas Andersson ska inte få ha sitt jobb i fred.

Åke Svanstedt blir farlig den här veckan. Eller?

Han var inte alls ”nöjd” med vinst i försöket och andraplatsen i Elitloppet som någon segpropp föreslog. Nu vill Svanstedt ha revansch och stallet har flera bra chanser.

Tyvärr funkar inte tipstelefonen så bra. Inte alls faktiskt.

Stig H spikar Victory Love i första. Target Player!

I första kan man annars strecka på allt vad tygen håller.

Perfect Light i avdelning två blev biten av en orm så den har feber och vilar.

Istället kan Necklace och Cheek Ribb eller varför inte Hilda C D var lösningen i det loppet. Eller också låser man på Necklace och Cheek Ribb. Eller spikar Hilda C D.

I Gulddivisionen känns 2,3,5,9,10 som heltäckt. Harpers borde väl vinna det här men både Annicka och Intoxicated känns spännande att ha med.

Med 1,2,6,10 kommer man långt i nästa och sedan är det bara att strecka på kallisarna. Vi struntar Stamping. Den vinner inga kortlopp.

Med 2,9,10 känns det tryggt i näst sista och sedan spikar vi ”Kära Jackie” på chans i sista.

Ja och sedan lite utgångar hit och dit. Tex Target Player, Hilda C D och Jaguaren.
Sen får vi se hur det går i verkliga livet.

Inga kommentarer: