lördag 19 juni 2010

En Halv Dag Kvar!Puh! Att bara se Levengoods självbelåtna nuna med någon guldkrona under hakan som skulle fått assyrierna att gråta av avund gör en spyfärdig. Men nu är det över. Vad drar en JAS milen? Gånger 18. Så visst var det miljövänligt och fint. Jo,även om man räknar och alla plåtskorvarna som raddats upp runt Gamla Stan.

Victoria tackade för att svenska folket givit henne sig prins. Det var artigt och fint. Ha ett långt, lyckligt och händelserikt liv själva.

Den högst devote hovkrönikören Herman Lindquist har snickrat ihop en helt egen teori om svenska folkets karaktär som han idag har spridit till hela världen via CNN:

"According to Swedish tradition and cliche about people from different parts of the country, people from the north, you can trust them," said historian Herman Lindqvist. "They are cool, they are calm. They don't talk very much. They are like solid rocks, and that's what Victoria needed -- somebody really solid she could trust."

Vem stoppar Galne Herman?

Det är förmodligen för sent. Han påstår för CNN att han är historiker. Mig veterligen är han journalist och författare. Möjligen populärhistoriker vilket är ungefär att jämföra med privatspanare.

Så ni vet världen tack vare vår främste hovnarr att människor norrifrån kan man lita på. Herman Lindquist är en nyttig idiot men dock en idiot. Sprider fördomar som en gammal vertikalspridare. Först och främst kommer Daniel Westling inte från norra Sverige utan från Ockelbo som ligger i nedanför mitten av Sverige en bit utanför Gävle.

Men det han får ur sig är rätt typiskt för Lindquist. Snabba lösningar på svåra problem. Han får nog också en medalj vad det lider.

”..solid rocks”?

Är det någon speciell han tänker på? Maud Olofsson som är från Ångermanland kanske?

Glädjande att New York Times inte ens har med det svenska bröllopet. En av få kvalitetstidningar i världen som fortfarande kan värdera nyheter.

Nu är det bara 45 minuter till danskarna ska få stryk(förhoppningsvis) i fotboll. I den frågan ärvi somkommer söder ifrån "solid rocks".

Är det ingen som kan samla in några hundringar så Magdalena Ribbing kan få en pensionärsklippning. Hon sitter ju faktiskt i teve.

Den här dagen kommer jag att minnas som förvirringens tid när svensk media lyckades slå inofficiellt världsrekord i skitsnack.

Så grattis till media.

Verkligen. Det var en bedrift.

En sak förstår jag dock inte. Vad är det som gör att folk verkligen tycker det är fantastiskt?

Vilka behov fyller det här bröllopet? Jag vet inte men det är onekligen tänkvärt att H C Andersens saga om Kejsarens Nya Kläder är aktuellare än någonsin tidigare.

Då menar jag inte brudparets klädsel.

Nu tycker jag hovredaktionerna ska ta en låååååååååååååååååååååååånnnnnngggggggggg och välbehövlig semester. Ni har verkligen tillfört något. Hade media ägnat lika mycket energi åt åldringsvården eller nya lovande svenska företag hade Sverige antagligen varit ett ännu bättre Paradis.

Inga kommentarer: