fredag 4 september 2009

Ett år i opposition!




Madde röker. Inte Madde nere på krogen där vi bor. Hade Madde på krogen rökt hade ingen lyft ett ögonbryn.

Danska drottningen röker som en borstbindare, hennes far Fredrik vara tatuerad och svenskar är skitnödiga.

Låt Madde ta sig en pinne.

Det är inte viktigt.

Nu har pressen festat i flera dagar på den patient som dog av svininfluensa. Det finns inga nya vinklar och det är då sanningen brukar komma fram. Mannen var svårt cancersjuk.

Roche är ett av världens största läkemedelsbolag. De tillverkar vaccin, influensavaccin.

Men inte bara för svininfluensa. De försöker liksom alla läkemedelsbolag att skrämma upp folk. Så de förklarar i ett reklamblad att 2000-4000 svenskar dör varje år i influensa. Nu pratar vi säsongsinfluensa. Vidare skriver de att 175 000 till 1,3 miljoner insjuknar varje år.

Samt att alla med cancer, KOL mm har större chans att drabbas.

Jag är helt säker på att någon dör av influensa, alltså säsongsinfluensa i detta nu i Sverige. Nu har vi haft svininfluensa i ett antal månader.

Jag skulle rekommendera att som tror att halva Sverige kommer att dö att studera WHO:s siffror som rör Mexiko. Kommer det en andra våg av influensa i Mexiko och hur ser den ut? Att Svininfluensan är på tillbakagång i Sverige är ett faktum. Nu talar man om en andra våg. Den skulle komma när skolorna startar. I vilket fall senare under hösten. Hur ska man annars försvara inköp av vaccin för två miljarder(inkl administration).

Tidningarna fylls av hysteriska reportage.

Jag tänker inte vaccinera mig och jag tror att jag redan har haft svininfluensan f ö.
Under spanska sjukan dog 35 000 i Sverige.

De som fortfarande lever och hade den och överlevde behöver i varje fall inte vaccinera sig för de har immunitet mot svininfluensan.

Det som skiljer svininfluensan från säsongsinfluensan är att den drabbar yngre i större utsträckning och äldre i mindre utsträckning. That´s all.

Om AB, Expr m fl skulle skriva om alla som dött av influensa som de skrivit om den cancersjuke som dött av svininfluensa så skulle tidningen vara 200 sidor varje dag.

AIDS patienter dör inte av AIDS.

De flesta som dör av influensa varje år har andra sjukdomar i grunden eller ett allmänt nedsatt immunförsvar.

Så tvätta tassarna. Var ute i friska luften och ta en cigg som Madde. Prinsessan alltså!

Tillhör ni en riskgrupp? Då är det störrerisk att ni dör av svininfluensan men inte speciellt mycket större än vanlig influensa. Hittills snarare tvärtom. Under Hong Kong influensan dog cirka 5000 i Sverige. Fler än under en vanlig influensa.

Till sist. Idag fyller bloggen ett år. Ett år. Det har blivit 496 postningar om allt möjligt. Mitt mål var från att skriva lite varje dag. Det har inte riktigt blivit texter alla dagar. Men vissa dagar har det å andra sidan blivit flera. Jag tycker fortfarande det är roligt att kommentera och debatter vad som händer i världen, på travet och på hundpromenaden. För högre ambitioner än så har jag inte:-)

2 kommentarer:

Anders Lindqvist sa...

Grattis på årsdagen av din blogg. Lite väl sent men har haft det snärjigt och inte varit uppdaterad. Hälsningar Anders

Stefan Hagberg sa...

Till Anders: Hej! Tack! Var nere där vi var vid vattnet och tog några glas med Carina som varit hemma ett tag.

Fast hon åker ner snart. Nu är det Ramadan och folk är helt avsågade i huvudet.

Det börjar bli lite höstigt här så smått.Hoppas allt är bra. Tuta om du kommer till stan och har någon timme över;-)