måndag 7 september 2009

Derby, baconsnuva och källor!


Brevet som mästerspionen kladdade ner med fingeravtryck på längden och tvären.

Vi kollade på hästarna ute hos vår kompis Amir.

I lördags alltså. En nos och en längd från 100 000. Våra villkor sprack och blev tvåa. Hedersvärt och en liten tröstpeng flöt in på snyftkontot.

Ifall den eller den hade gjort si eller så.

Idag vann Maharajah Svenskt Travderby och Marshland blev tvåa. Tränare Hultman var glad. Hade loppet varit tio meter längre hade Marshland vunnit. Maharajah är en fantastisk häst och fick inget gratis. Men när TV4 jönsarna börjar snyfta i direktsändning åt det hela så undrar man hur kort minnet är och hur det egentligen står till.

Derby Stoet pratas det som vanligt betydligt mindre om och några näsdukar plockades inte fram i vanlig ordning. Det vanns av Calamara Donna på ett fint sätt.
Kusken heter Örjan Kihlström gånger två.

Calamara Donnas vinst var extra rolig eftersom det gått rätt trögt för Roger Walmann ett tag och då behöver man som tränare lite positiva tankar att brottas med.

Annars var väl dagens höjpunkt Agenda där man hade trummat ihop hela baconsvenska eliten för att skrämma skiten ur svenska folket ännu en gång.

På nyheterna kunde man läsa att landstingen ligger back några miljarder och ska sparka 3500. Samtidigt talar man sig varm för en fullständigt vettlös vaccineringskampanj mot en svininfluensa.

Med ett vaccin som inte är ordentligt utprovat.

Men KD tanten som bestämmer över detta jippo tyckte det var ett bra tillfälle att följa utvecklingen och själv har hon minsann sprit i handväskan. Jag tog också sprit ikväll men inte på lilla handsingen utan rakt ner i halsen för att försöka bli av med bilderna. Nu är i alla fall handspriten slut i Stockholm så rätt som det är bryter väl någon sig in och snor ginflaran i frysen.

Det ska visst serveras starkvin till nattvarden mot svinaidsen. Varför inte 96 % ig med en olivkvist?

Man skulle sjunga blinka lilla stjärna och tvätta händerna samtidigt för att bli fri från allt virus. Samma slutskalle påstod att svininfluensan slagit ut den vanliga influensan som om det vore VM kval i fotboll. Exakt hur detta kan ha gått till ville han inte gå in på i Agenda.

Jag bara skriver upp namnen på alla så får vi se sedan framåt vårkanten hur deras teorier hållit.

Som sagt. Vad händer i Mexiko? Varför är det så tyst om Mexiko? Har alla redan dött där?
Hur blev det med solidariteten med tredje världen. För att dom skulle få en liten skvätt vaccin så var vi tvungna att köpa dubbla doser till hel befolkningen.

Sunday Times har rätt uppseendeväckande uppgifter om den där båten som kapades. Den skulle ha innehållit robotar som var på väg till Iran och båten skulle kapats av ryssar som drivits av den israeliska underrättelsetjänsten Mossad. Varför inte?

Det kan ju förklara hur båten bara kunde försvinna.

Jag skulle just säga något positivt om Jan Guillou som skrev en vettig artikel med utgångspunkt från Donald Boströms artikel om organhandel och behandlingen av palestinier för några dagar sedan.

Men sedan läste jag ett utdrag ur Guillous selektiva minnesluckor där han tar heder och ära av den ena efter den andra.

Lasse Holmqvist hade visst drabbats av TV galenskap och det gällde för barnjournalens Bengt Fahlström också.

Göran Skytte var får en slev av Guillou och var galen redan när han kom till teve. Ni hör själv vem som är hjälten i den här historien.

Festföremålet själv lär vara på lejonjakt i Afrika. Undra om de där bandarerna finns kvar. Om de kunde blåsa ett gäng giftpilar i nacken på lille Janne så vi sedan kunde snacka ordentligt med skit om den lille franske överklasspojken som aldrig ville växa upp och sedan dog.

Jo, Peter Bratt var en golbög.

Det vräkte Guillou ur sig i Sommarnattens Skeende 1993 när han satt i studion tillsammans med Peter Bratt.

Bratt fick hjälpligt ur sig något om lånta fjärdrar. Saken var den att Guillou och Bratt som fick IB av Håkan Isacsson hade aldrig avslöjat IB utan Isacsson som Guillou idag(Isacsson är död, liksom Stieg Larsson, Lasse Holmqvist) gärna beskriver som en småtjuv som stal några tusen och fåttsparken från IB.

Det passar ju bra.

Faktum är att utan Peter Bratt så hade Guillou aldrig blivit berömd för avslöjandet av IB. Utan Bratt och framför allt Isacsson inget IB avslöjande. Utan Guillou? Tja.

Då hade vi kommit ihåg honom (efter bandarernas tillslag) som en mobbad kortväxt överklassungdom som möjligen gjort uppror och sedan skrev om saken i en porrtidning.

Det är det som är spännande med Guillou. Att just när man hoppas att han vuxit upp så är han tvungen att bevisa att han är en vanlig idiot som aldrig blivit äldre än högst elva.

Det är inte förbjudet att jaga lejon. Eller hur? Men varför är de flesta lejonjägare antingen korkade, empatilösa eller 160 centimeter långa?

Nej, elda på med giftpilarna, kära bandarer.

Peter Bratt har dessutom i dagarna skrivit en lång artikel på Newsmill där han på ett trovärdigt sätt bemöter Guillous egen historieskrivning. Varför man ska tro Bratt? Mja, hans version har källor till att börja med.

Här nedan finns artikeln i sin helhet:

http://www.newsmill.se/artikel/2009/09/02/guillous-logner-om-ib-affaren

Guillous bok kommer jag faktiskt inte riktigt ihåg vad den heter. ”Jag” eller ”Mästaren”, skulle jag gissa.

Guillou är inte riktigt slug i skallen, men rolig att läsa när han skriver om sådant han behärskar. Samma sak gäller när han öppnar munnen vilket han gärna gör.

I spioneriförhören öppnade han också munnen. Åtminstone enligt Bratt. Såååå.

Vem var golbögen? Förhören finns ju!

Jag fick alltid för mig att bandarerna höll till i Indien.

När Fantomen rör sig står blixten stilla!

Inga kommentarer: