söndag 19 juni 2011

Regnfilosofier

    SOM MAN BÄDDAR...
Det spöregnar ute. Spiken hukar i biblioteket på den röda mattan. Matte är fortfarande i Irak. Igår köpte hon sesampasta i Amadiye. På onsdag kväll kommer hon tillbaka efter tre hårda arbetsveckor med en massa resor kors och tvärs över landet.

Så nu får Spiken och jag städa så det blir lite fint till matte kommer hem.
Spiken vet att när det är storstädning på gång så är också matte på ingång.
Han är en tapper kämpe den där lilla hålbollen. Han har hållit sig lite avvaktande medan jag målat. Oljefärgen är nog lite stark för hans känsliga nos men nu har han återvänt till vardagsrummet. Han ligger i en soffa och jag i den andra. Ibland tittar vi på varandra och utväxlar meddelanden. Typ; nu måste vi äta, bajsa eller gå och ta en öl(korv) på Loppan.
Hade ingen riktigt känsla för travet igår. Så vi gjorde bara familjesystemet.  Man kan säga att ifall vi inte spikat i första så hade Nantucket varit med. I andra satt Spiken och sedan hade vi garderat vilt i tredje vilket vi inte tänkte och då hade vi spikat Yarrah Boko. I fjärde åkte Bergaren ut som sjunde häst och blev reserv. I femte hade vi tre hästar och den fjärde var farmfurir. I femte hade vi rensaren Ozzy Ness på fyra pållar och i sista hade vi såklart båtflyktingen.
Det kunde alltså varit annorlunda och gått betydligt bättre. Men nästa vecka är det Kalmar om inte Strålfors och ATG lägger av innan dess.
Man kan numera se ATG Live på IPoden. Det syns till och med riktigt bra. Ett fall framåt. Om tretusen år kanske de fixar tillgång till lopparkiv och andra tjänster som finns i den ordinarie Live tjänsten. Men man kan inte få allt.
Annars har faktiskt Vinnare blivit något bättre. Det verkar som fjantjollarna har opererats bort. Nu ska vi bara jobba in en självständig travkanal under ledning av någon annan än Andersson så ska det nog bli bra.
Dopinginslaget kunde dock varit lite mer ”vetenskapligt”. Överveterinär Peter F. är inte direkt ett under av klarhet. Jag skrev en del om kontamination för något år sedan och vidhåller att flera av de uppmärksammade fallen antingen kan vara ofrivillig överföring eller direkt sabotage. Det är fortfarande rätt naiv kontroll även runt stortävlingar. Det räcker att några polare till ägare som går på lugnande matar stjärnhästen med en morot som de fingrat på för att det ska upptäckas i dagens oerhört fina detektionsmetoder. Vad jag vet har man aldrig gjort några allvarliga försök att seala gäststallar och ställa regelmässiga krav på de anordnande banorna. Peter F verkar tycka att det är helt olika frågor när det gäller Nisse E. och Mårten W. Som spelare är det samma sak precis som i Bobtailfallet. Som spelare gör det ingen skillnad ifall hästen underpresterar eller överpresterar. Däremot är det självfallet stor skillnad ifall hästen kontaminerats utan tränarens vetskap eller ifall tränaren låtit en veterinär från Milano prova lite nya grejer.
Vad jag vet så var det tillåtet med anabola fram till för femton tjugo år sedan i Sverige. Sverige var inte heller det första landet att förbjuda detta kosttillskott för hästar. Skulle vara kul att höra vilka som använde det på den tiden och som idag ojar sig högljutt. Man behöver ju inte använda något man redan visste på den tiden var direkt skadligt även om det var tillåtet.
Det är lit esom i världspolitiken. Gärna en missil i skallen på Gaddafi men ajabaja i Bahrein eller Yemen. Dubbla standard har ingen demokratihöjande effekt såvitt man vet.
Nu ska jag ut med Spiken. Nämnde jag Hazmat Modine. I veckan är det Glastonbury på BBC1. För er som har Ipod Touch, IPhone4, eller Pad så finns det en suverän app vid namn ”Tunein”. För sju spänn får man tillgång till cirka 40 000 radiostationer inklusive BBC. Man kan också spela in på den appen. Har jag sagt det innan? Glastonburys bandlista är så lång att man inte tror det är sant. Missa inte The Vaccines!
Nu ska jag gå ut i sommarregnet. Spiken ser klart uppiggad ut även om han inte är något regndansare direkt.
Carina skickade en rulle från Irak. Den är från vårt hus därnere och Spiken hade fått en ny korg inför Irakäventyret. Men en Jack Russel är en Jack Russel. Han hade andra planer.  Korgen som han skulle använda är den gröna som syns på bilden.
Man kan säga att han tog seden dit han kom.

Jo, det här med teve. Igår tittade jag på SVT efter midnatt då det gick två avsnitt av en isländsk kriminalserie. samt Huff som är en både rolig och intelligent amerikansk serie. Men varför efter midnatt. Jag orkar inte ens tänka på vad som gick på bästa sändningstid. När jag var yngre än jag är idag så var det nyheter och sedan klockan åtta eller eventuellt nio börjar Melissa av Francis Durbridge eller Helgonet. Vad hände med den filosofin. SVT Play?
Ha det!

Inga kommentarer: