onsdag 5 maj 2010

Grekland, stress och auberginer!Jag känner faktiskt inte för att vara allvarlig idag.

Folk har olika problem. I Grekland pensioneras man inte längre vid 53 års ålder. Man undrar om det gäller nykläckta 53-åringar eller ifall 63 åringarna ska gå tillbaka till… ja, vad?

Sedan slölyssnade jag på Alexandra Pascalidou i morse. Hon berättade olika skräckhistorier med lätt ton. Ett sjukhus hade femtio trädgårdsmästare som de avlönat i åratal men ingen trädgård.

Jaha och sedan hade 390 eller möjligen 360 pooler anmälts till myndigheterna i bättre områden. Man ska betala en skatt för pooler i Grekland. Något för Östros kanske? I varje fall visade satellitbilderna som man numera kan ordna för ett par hundra eller gratis på Google Earth att det fanns 16000 pooler. Allt enligt Alexandra som ändå var optimist. Hon sa att greker är optimister.

David såg stressad ut när jag stötte ihop med honom på hundrundan. Han hade seriösa problem. För många år sedan sålde en släkting en tavla av Strindberg för femton miljoner. Den snälla släktingen delade ut pengarna till barnen och David köpte lägenhet. Nu hade det rört ihop sig. Lägenheten, en vindsvåning ska byggas ut till 200 kvadratmeter, ett barn hade brutit armen och det var allmänt rörigt.

Han blir lätt stressad David.

Vår lägenhet är en hyreslägenhet. Värden har inte gjort ett handtag på sexton år, köket trillar ihop för han köpte skit från början. Tre plattor av fyra fungerar.

Alla har vi problem men de är liksom olika även om David blir mer stressad än jag.

Läste att Rädda Barnen tagit ett beslut om att burka ska vara tillåtet i skolan, eller ja, de ska motverka att ett förbud mot burka införs. Det är väl samma sak? Beslutet fattades redan 2004. De stödjer sig i den pågående debatten på en svensk filosofiprofessor vid namn Per Bauhn:

Så här skriver Elisabeth Dahlin från Rädda Barnen på Newsmill:

”Rädda Barnens medlemsrörelse beslutade redan vid vårt Riksmöte 2004 att arbeta mot ett slöjförbud i svenska skolor. För Rädda Barnen menar, precis som filosofiprofessor Per Bauhn skriver på Newsmill, att det inte är den som väljer en livsstil som har att visa att denna bör tillåtas, utan den som vill förbjuda livsstilen som ska visa att den är oförenlig med allas lika rätt till frihet.”

Hm, så vad hände med barnens rättigheter. Dra en burka över huvudet när man är nio.
Barnens rätt till frihet. Det vara vad jag trodde Rädda Barnen sysslade med. FN:s barnkonvention, demokratiska värderingar, jämställdhet mellan könen.

För burka är ju bara en könsfråga. Eller hur?

Kolla istället in min genderrelevanta grönsaksmotorcyklen för morötter. Helt ekologisk och könsneutral!

Till sist ett citet från UD:s hemsida som gäller svenskar och Saudi:

"Kvinnor får inte köra bil och avråds även från att använda allmänna kommunikationsmedel. Efter mörkrets inbrott bör kvinnor avstå även från taxiresor. Lagar och lokala sedvänjor begränsar starkt kvinnors rörelse- och handlingsfrihet och umgängeslivet är i stor utsträckning könssegregerat."

Nu kom jag på vad jag tycker.

Inga religiösa symboler i svenska allmänna skolor så länge vissa religioner förtrycker kvinnor på grund av deras kön. Det innebär också att assyrierna får behålla sina tvåhektos guldkors hemma. I Sverige har vi skiljt på kyrka och stat. Inga pengar till Rädda Barnen så länge de stödjer förtryck av barn i svenska skolor.

Inga kommentarer: