lördag 29 maj 2010

Fuktig avslutning!


Den Yemenitiska Soppatorsken sprider sig!

Så var Elitloppshelgen igång. Fina lopp överlag.

Spelet gick väl sådär.

Vi hade en strategi att Skully Gully inte skulle vinna i första. Så vi garderade med sex hästar. Hade vi garderat med sju hade Prima Stella kommit med. Men det gjorde hon inte.

I andra vobblade vi mellan spik på Yukon Boko eller inte. Till sist blev det gardering och Nisse kom såklart med.

Lås på Youpie och Konrads Garland i nästa.

Sen spik på Ågårds Lars.

Tintomara hade vi men solid informationen att Chimall inte kändes lika bra och regelmässigt galopperade i första sväng på Valla gjorde oss beslutspotenta. Skitsnack!

Otto var inte så pigg och Fredriks Chimall var bäst.

Yarrah Boko hade vi tillsammans med 13 andra hästar.

Sen skulle tröstpriset kammas in med Ovita Bjork. Den skulle enligt Forsgrens polare i studion vinna med 100 meter efter värmningen. Var det Ekberg igen? Han och den där killen på Åby slår alla rekord.

För oss som inte sitter där varenda dag och glor tror vi att man kan lite på en kille som upphetsat säger att en häst ska vinna med 100 meter.

Jag vet inte om den var sjuk men hundra meter efter klungan vid målgången var den hästen.

Men säg inte att hästar ska kan vinna med hundra meter. Folk kan ju tro på er och spela.

Dagens strategiska misstag var att spela lite väl mycket ÅS. Men Ågårds Lars var precis som ÅS sa i sin krönika bättre än Lexington.

Annars?

Italienaren, Irving Rivarco som vann både försök och final i Sweden Cup var läcker liksom Jormas styrning, First Lane i loppet före. Yarrah Boko var imponerande i Harpers.

Återstår att slicka såren och ladda om till morgondagen.

La de(n) svinge…

Vad man kan lära? Att två vågade helgarderingar kan vara en utsökt strategi en dag som denna!

Kom igen nu Sverige. Örjan, Åke, Björn, Erik, Ludde och alla andra. Sweden Cup till Italien och Harpers till Norge. Det räcker nu och kom inte dragande med att Torbjörn satt i sulkyn på Yarrah Boko.

I morgon vill vi se mera helsvenskt i vinnarecirkeln! Speciellt i Elitloppet. Värdig vinnare låter fint men jag tar tillbaka. Nu krävs lite svenskt stål för att återupprätta hedern!

Inga kommentarer: