måndag 21 mars 2011

En otippad massakerOrdet massaker har nämnts flitigt de senaste veckorna. Under balkankriget inträffade flera massakrer. Song My var en massaker. Halabja var en massaker. Är elva personer en massaker eller var går gränsen.


Typer som dödar 500 miljoner… varje år dessutom!

Nej, jag talar inte om flugsmällare utan om att Pip hade en point.

Det är nu vetenskapligt bevisat och klart. Fågelns sämsta vän är inte vindkraftverk, bilrutor, eller kalla vintrar utan katter.

Enligt en färsk undersökning i The Journal of Ornithology så är det klart och tydligt katter som utgör den största faran för gråsparvar.

Undersökningen som koncentrerat sig på förorter till Washington visar att 80 procent av alla fåglar dödas av rovdjur och att katter står för 47 % av dödandet och är därmed överlägset den farligaste för en fågel att stöta på.

Medan vindturbiner som allmänna opinionen varnat för nackar cirka 400 000 fåglar varje år kommer den fyrbenta lustmördaren upp i hela 500 miljoner.

Nu undrar förstås vän av ordning hur man kunnat o s v. Jo, man fäste små sändare på fåglarna som jag sedan antar samlades i magarna på de mätta katterna. Sedan sköt man katterna och sprättade upp dem för att räkna sändare... eller jag vet inte...dissikerade kattbajs...eller...får nog ta och läsa hela undersökningen lite senare,

2 kommentarer:

ulf sa...

Vindkraftverken är värre än katter, jag har faktiskt inte hört om en katt som tagit en örn, mindre rovfåglar kan dom kanske ta men jag tvivlar. Problemet är att snurrorna dödar fladdermöss på ett par meter håll av det vakum som vingspetsarna skapar, dom döda fladdermössen drar till sig skogsmöss och sen cirklar rovfåglar runt tornen tills dom klipps, klarar dom sig en vecka så åker dom dit nästa liksom. alla snurrparker får ägna sig åt put and take. Men det är väl ett av dom minsta problemen med denna idioti. Sverige ska inte ha storskalig vindkraft punkt.Glöm inte V75 rysarna, Steel Pepper,Lalita Sas, Timetosaygoodby,Silvino Bob och Treecko. Ha det bra.

Stefan Hagberg sa...

Hej Ulf! Intressant om vindkraftverken! Jag hade med Lalita Sas och Treecko. Vi spikade Bathen och Wellino. Det var en svettig em framför burken ideliga målfoton, nosar och huvuden.

När röken lagt sig hade vi faktiskt sju rätt på vårt lilla bolagssystem. Hade faktiskt tänkt spika Treecko men till sist blev det en gardering i sista där Nelle Pelle kom med.

Hoppas det gick bra för dig också!