söndag 20 mars 2011

VinnarpestenPalmerna vajar för vinden i Kairo. Några professorer och en representant för Muslim Brotherhood diskuterar gårdagen folkomröstning i Egypten.


Samtidigt väntar alla på vad som ska hända i Libyen. Hann Gadaffi in i Benghazi? Var det fransmännen som sinkade flyganfallet. Varför rivstartade de därefter ett eget anfall innan mötet i Paris var slut? Ett tecken på dåligt samvete eller har vi inte sett hur det franska mycket märkliga draget egentligen var tänkt ännu.Bombade de sådant som de själva byggt i Libyen?

Samtidigt blir man kräksjuk när man hör USA:s utrikesminister Hillary Clinton försäkra sitt stöd till Bahreins kungahus som nu tagit saudiska legoknektar till hjälp för att kväsa den folkliga protesten mot ett kungadöme som dödar sina egna medborgare.

Dubbla standard är västvärldens farligaste sjukdom. Det är inte bara arabvärlden som måste demokratiseras.

I Sverige lallar vi på som om inget hänt. Medan resten av den civiliserade världen försöker göra något åt Gadaffi och håller andan för att man ska lyckas kyla ner rektorerna i Japan så koncenterar våra två största dagstidningar Aftonbladet och Expressen sig på Mikael Persbrandts mentala härdsmälta.

När vi ändå är inne på den avdelningen så måste jag kommentera TV4:s nya travsatsning. ”Inget format vi sett tidigare” och ”En jättesatsning”.

Är man intresserad av V75 så kan man nu se trav på lördagar i tre TV4 ägda kanaler. TV4 Sport, TV4 + och vanliga TV4. Först kommer lunchtravet V4 som är lite allmänt snack, baninformation, vissa värmningar av hästar som ska delta i V75. Klockan två får man vrida över till nästa kanal som just nu är TV4+. Där kunde vi igår se hela V75 live. Den var inget större fel på den sändningen om man nu har TV4+. För resten av svenska folket väntade sedan den stora satsningen i form av ”Vinnarfesten”.

Enligt en opinionsundersökning i en av våra kvällstidningar ansåg cirka 4 procent att det vi fick se höll världsklass och 63 procent att det var ”uselt”.

För en gångs skull är jag inte i opposition.

Något värre apspel än det som visades från Pontus by the Sea, en kändiskrog i Gamla Stan i Stockholm har jag sällan skådat. Grafiken var helt oläslig och närmast hämtat från ett flipperspel på Gröna Lund. Som vanligt fick spelarna inte se hela loppet för det fanns en massa annat viktigt som skulle förmedlas. T ex David Batras vid det här laget halvgamla ”lappbok” eller Brolles mord på Johnny Cash ”Walk the Line” och Elvis ”Suspicious Minds”.

Sedan fick en stackars flicka som jobbar för namnkunnige Peter Jarvén finns sig att bli kallad "lantis" ett antal gånger av flärdapan Jessica Almenäs. Kul! Classy!

Det skulle vara en tävling för de som inte lyckats på V75. Den förmenta ”Lantisen” hade vunnit tävlingen. Sen vann hon 10 000 spänn på att spika Conrads Linsan i avdelning 6. Grattis!

Hur många kuponger bruka spricka en lördag. En och en halv miljon och vilken himla tur att just en hästskötare hade turen att dras bland dessa. Ingen skugga ska falla över tjejen men hur stor är sannolikheten?

Det enda stabila man behållit från det gamla V75 programmet är Vispan som innebär att man inte får se hela loppen. Starkt jobbat Andersson & Co.

En stilla undran. Vi har en 42 tums plasmateve. Hur många tum måste jag ha för att se grafiken i ”Vinnarfesten”. Speciellt febertermometern i högerhörnet. Det där med röda och svarta hästar är också något som jag tror fler än jag undrade över.

Varför inte ta in en maskslukare eller låta Micke P. tävla med Plura J. vem som drar en lina snabbast nästa Lördag. Folkligt och aktuellt.

Svågern satte vår V7:a. Det blir en satsning för Eskilstunas JP-omgång.

Vi hade alltså ingen kupong denna vecka att skicka i till ”Vinnarpesten”!

Var ska man samlas för att protestera? Utanför Silvergrisen? På Skeppsbron?

3 kommentarer:

ML sa...

Hej Stefan!
Vi kan snabbt konstatera att Vinnarfesten inte var ett program för dig och mig,utan för folk som vill visa upp sina senast inköpta klädesplagg i tv!;)
Det blev lite som det nedlagda programmet "Förkväll"fast med Almenäs & Brylle, åsså lite trav.

Noterade lite yrt och snurrigt att bildproducenten hade svårt att bestämma sig var fokus skulle vara, men det kanske är övergående i ett så pass färskt och nytt koncept där man ska få mingel känsla.

På den tiden det begav sig tror iaf jag att Lokets bingolottohäst lockade till sig fler nya atgkunder.

Fick vi veta vilken relation Batra hade till trav..?

Att inte ha mage att tacka nej till att medverka i ett sånt här programkoncept är för mig en gåta,,

Ha det gott Stefan och gratulerar till vinst!:)

Steve sa...

Hej Stefan. Det var länge sen jag slutade tittade på TV 4 och deras skitbehandling av travet, travet betalar ju denna plats i etern med egna medel så det kanske inte ska skyllas på TV 4 egentligen. Jag har alltså inte sett detta program men känner mig nästan tvungen att bryta löftet att aldrig mer se trav i (ursäkta) TV 4 form.
vad jag har förstått på "alla", inklusive det jag har läst på nätet så kanske detta måste ses även om det verkar vara ännu ett i raden av förnedringsprogram om travet,
Återkommer när jag har sett det hela.

Stefan Hagberg sa...

Hej ML o. Steve! Vinnarfesten är ett skämt. Enda roliga är att lyssna på Brolle när han slaktar klassiker efter klassiker, igår tillsammans med Damernas Sagelpaket No. 1 Martin S.

Vad jag däremot haft nytta av Vass eller Kass tror jag det heter. Där puffade Erik A senast för Wellino och kanske mer otippat för Nelle Pelle.

Snart kommer listorna till Bajsåker! Ska bli kul att se Torvalds årsdebut! Ha det gott!