fredag 1 oktober 2010

Rättvisa till sist!Det är bra att hovrätten friar de åtalade i det så kallade Svanstedtmålet.

Allt annat hade varit en skandal.

Så har alltså med stor sannolikhet de sista raderna skrivits i en historia som initierades av TV4 och dess bottenlösa undersökande magasin ”Kalla fakta” för snart två år sedan.

Micke Nybrink skriver idag en helt förvirrad krönika där han avslutningsvis uppmanar Åke Svanstedt att skicka en blomma till Kalla fakta. Mycket ska man höra!

Läser att Svanstedt vill lägga den här sörjan bakom sig efter domen. Det kan jag förstå och respektera.

Micke Nybrink och många med honom skulle inte spelat en krona på en friande dom får man veta. Men nu handlar det inte om spel utan om juridik och vad som är juridisk rätt och fel.

Systemet har sagt att Systemet inte godtar att man tar heder och ära av människor bara för att någon tror sig ha sett något.

Kalla fakta lyckades genom att i allt för hög grad fästa tilltro till på människor som hade anledning att driva en viss tes av persnliga skäl skapa ett drev mot Åke Svanstedts träningsrörelse och anställda.

Kalla fakta ska inte ha en blomma utan lägre tittarsiffror och dess ledning borde gå en kurs eller avgå. Hade jag varit ST, så hade jag instiftat ett stipendium speciellt för Kalla fakta journalister som vill fördjupa sina kunskaper om hur man bedriver undersökande journalistisk. Kallat gärna stipendiet ”Åke Svanstedt”-stipendiet och skratta sedan gott.

Utslaget i hovrätten är en seger för det svenska juridiska systemet men innebär inte på något sätt att olika människor kommer att sluta spekulera i sakfrågan.

Jag ska inte tjafsa vidare om varför Åke Svanstedt, Glenn H Persson och Carls Johan Jepson blev frikända på alla punkter. Låt mig säga så här: Det känns tryggare och mera komfortabelt att leva i ett Sverige som inte kan ta heder och ära av människor hur som helst. De vittnen som vittnat har möjligen trott sig se olika saker som de hört talas om eller också har de velat se just vad de vittnat om.

De kommer säkert framgent att hävda samma sak.

Det spelar ingen roll.

Vi var några som inte deltog i häxjakten. Vi påpekade märkligheter i utredning, rättegång och dom.

Åklagaren Anders Gustafsson har nu haft sina femton minuter av berömmelse. Nu väntar en karriär i skymundan där alla kommer att minnas att det var han som förlorade målet mot Åke Svanstedt. En enig hovrätt underkände alla hans små krumbukter för att kravla sig upp på den stora scenen där alla strålkastarna lyser för evigt.

Nu får Gustafsson fortsätta att utreda lägenhetsbråk och snatterier till en ficklampas sken. Det är glädjande ch ett litet men dck tecken på att Gud finns.

För vittnena väntar eftertanke. Det är knappast troligt att någon annan än Dennis Eks hemsida kommer att öppna sina spalter för dem.

Eftertanke är också nyckelordet för ST, travmedia och övrig media som utdömt olika typer av av ansvar i förtid. En beklagansvärt och bitvis ömklig samling.

Och ST! Våga inte ens tänka tanken!

Vi andra mår som vi förtjänar.

Så grattis till Åke Svanstedt, Glen H Persson, Carl Johan Jepson, deras familjer och vänner och deras försvarare.

Nu väntar det trav!

139 kommentarer:

Kent sa...

Underbar sammanfattning Stefan!
Skulle tippa att de flesta inom media kommer att strö rosor framför Åke när han kommer i deras närhet men risken att han snackar med dom är nog ganska liten....av förståliga skäl.
Tack än en gång Stefan,tror du har en ganska stor del i detta.

Anonym sa...

Tack. Och Micke Nybrinks senaste skrift utplånar eventuellt tidigare tvivel om hans intelligens- Nu vet vi, han ÄR hjärndöd. Barsligt, jag vet, men är så infernaliskt less på hela samlingen Hattefnattar som dessutom fortsätter antyda att egenligen är han skyldig, och egentligen hade de rätt.....Schas.

ulf sa...

Det har varit lätt att ställa sig på anklagarnas sida med det stöd som gavs från högsta ort, men som tur är har jag lärt mig tänka själv och vi var ju några till. Det känns jävligt skönt att en skränande pöbelhop blev så tillintetgjorda av några jurister med integritet. Eftersmaken är dock bitter, så många människor i ledande befattningar som beter sig totalt huvudlöst. En än gång stort tack till dig Stefan för ett strongt jobb i humanismens namn.

Anonym sa...

Ja, och på tal om Dennis Ek kunde jag inte låta bli att förära Stall Rosa med ett besök. Inget som hör vardagen till men nyfikenheten tog överhand, kommer inte hända igen. Efter att ha läst måste jag undra ´hurvida han verkligen är så korkad som han framställer sig eller om han bara suktar efter läsare och uppmärksamhet? Dennis titulerar Svanstedt "den gröne muppen" och drar paralleller till frisläppandet av Christer Pettersson. Jag hoppas verkligen att det är uppmärksamhet han är ute efter, ty är han allvarlig är hans hälsotillstånd i stor fara.

Anonym sa...

Och nu Ekmark på travnet.. vad säger man?? Självinsikten ligger på minus och den juridiska kunskapen om möjligt än längre ner. Märkligt han kan läsa och skriva.

Anonym sa...

Lugn bara lugn,männen med dom vita rockarna jobbar för högtryck i den kungliga huvudstaden just nu(inte Skara).
Den där Bergman har det varit tyst ifrån ett tag,men landstingen har ju fått utökade bidrag....
Roffe

ulf sa...

Om jag var ÅS så skulle jag stämt skiten ur några personer och TV4, men han är nog klokare än mej, det skulle varit intressant att pröva hur långt man får gå i personförföljelse och förtal. Tror att i USA hade ÅS varit en guldkalv för en advokat. Men i mellanmjölkens land får vi förstöra människors liv ostraffat, synd. Jag hoppas några som spytt sin galla över att bara behöva se "karlfan" nu mår jävligt dåligt, sån är jag.

Kent sa...

Ekmark i steget!Tar grabben sned/luftsteg eller är han bara korkad?
Men för såna som honom finns ju alltid en biljett till Kina,och skulle den vara för dyr så ställer jag gladeligen upp som sponsor.
Bitterheten har fått ett ansikte iaf

Anonym sa...

Ja, det är mycket ni inte vet ni som försvarar Svanstedt. Ni kan börja med att svara på varför en speciell "journalist" är den som fått den första intervjun med Svanstedt.
Vilken relation har den "journalisten" till Svanstedt? Vilken roll spelar denne "journalist" i att inte alla fakta kommit fram?

Anonym sa...

Pucko.

Åke är friad. Intrigera vidare om du tror det är rätt väg att gå.
Det spelar ingen roll för er va, att det inte gick att fälla honom. Ni kommer att fortsätta fortsätta och fortsätta. Har ni inga liv? Fyllda med hat? Lågt stående varelser.

Kent sa...

Anonym 1 oktober 2010 19:31:
Säger det igen,berätta för oss som inte vet.
Vem far du efter,är det AB365 SVT eller Guiden osv osv?
Kom igen nu,du som sitter på så känslig info

Anonym sa...

Stefan, jag hoppas att du skriver en längre artikel om detta för journalismens skull men även rättväsendet. Detta skulle aldrig ha gått till åtal. Låg trovärdighet bland vittnen, åklagarens expertvittne som våldför sig på inlärningsteorin. Ta även med dig veterinärens vittnesmål till en beteendevetare och få det utvärderat. Människan vet inte vad han pratar om.

För övrigt - hur mår egentligen Dennis Ek - befinner mig i chock efter tittat in på hans hemsida. Vilken sorglig människa.

ML sa...

Haha, Nybrink undrar varför Åke inte har lagt sig i fosterställning och gråtit..!?

Menar han i tv-rutan då!?
Är alla som gråter ut oskyldiga?
Ska man be om ursäkt för något man inte gjort?

lurigopalia sa...

Den stora skillnaden mellan dom i hovrätt och tingsrätt är att i hovrätten sitter lagkunniga jurister. De är inte lika lätta att påverka med tror,tycker och mediaskriverier. De ska gå på fakta och hållbara bevis.Jag är tveksam till systemet med lekmen då jag sett gamla gubbar sitta och sova under rättegång,och sen får de märkligt nog inte vara juridiskt kunniga. Efter jag läst lite juridik fick jag inte ställa upp som nämdeman, märkligt.Jag tycker också det är tråkigt att de som förföljt och förtalat Åke ska komma undan ostraffat. Här borde någon pigg åklagare vakna till och starta en förundersökning.Men jag kan verkligen förstå Åke är trött på detta och vill lägga det bakom sig.

Anonym sa...

det har förekommit elfösning på bjertorp av åke´s hantlangare om det råder inga tvivel sen att hovrätten väljer att tro på åke´s gäng är för sorgeligt.Glenn
uttalar sig om att rättvisa är skipad är en skymf mot hela rättssamhället.får väl hoppas att stc ger ett kännbart straff för de har väl ingen preskriptionstid så då kan de ju dömas ändå .

Anonym sa...

Synd att inte åklagaren tog in alla vittnen som visste om grisfösningen och som hade sett det,sen kan jag bara hålla med dennis att man kan dra paraleller till andra mål.Det är som vanligt erkänn inget då är det åklagarens sak att bevisa,den ende fällde i detta mål är den som erkände men han kan gå rakryggad inte som de andra som ljög i tingsalen och då menar jag åke´s anställda.

Anonym sa...

Så härligt att han är friad!!
Ni verkar plågade, Dennis & co.
KUL! Gör det hela än bättre!
Skriv vad ni vill, tyck vad ni vill. Det enda ni vill är att åsamka skada men det spelar liksom ingen roll längre. Ljuvligt!!

David B sa...

När man läser vissa kommentarer här så får det en att undra om det här med allmän rösträtt verkligen är en så bra idé.

Svanstedt är ju för höge farao frikänd i hovrätten. Vad mer begär ni? Att jämföra honom med dråparen och knarkaren Christer Pettersson är ju snudd på ärekränkning. Vad är det för samhälle ni vill ha egentligen, när frikända människor likförb. ska anses som skyldiga.

Anonym sa...

friade är de men oskyldiga icke, dömda av de flesta i travsverige som fuskare.

Kent sa...

Böjd att hålla med dej David.
Börjar likna rena boston Tee Party med Dennis och herr Bergman i panelen.
Anonym 1 oktober 2010 19:31:
Kom igen nu,ge oss fakta.

ulf sa...

Det mest sorgliga i denna affär är att Tingsrättens nämndemän sådde ett frö i alla hatare, till dom vill jag nu en gång för alla säga. Ni har problem, inte med Åke, inte med travsporten, inte med fuskande aktiva, inte med alla stackars plågade djur som det finns många, även hästar. Nej erat problem bor i er själva, om vi tar bort Åke Svanstedt och alla plågade djur från jordklotet så kommer ni att må lika jävla dåligt, ni kommer att hitta nya hatobjekt på en kvart och ni kommer att fortsätta att leva era pissiga liv med ett hat till något/någon dygnet runt.
Bota er själva genom att sluta med destruktiva tankar och handlingar, försök sen att tycka om er själva, annars blir det omöjligt att tycka om någon annan. Testa med att säga något vänligt och uppmuntrande till en medmänniska redan idag.
Tänk positivt snälla människor, ni behöver inte ha det så här!

Anonym sa...

det såddes inget frö av några nämdemän det finns en hel åker av vittnen som sett vad som försegick av åke´s gäng,sen är det synd för rättvisan men tur för travsporten.lyssna på lähdekorpi´s intervju han vet,även stig h vars personal vittnat,goop vet(personal vittnat) och flera andra så att påstå att problemen är personliga är helt fel.Vi får hoppas att ÅKE slutar med fösningen nu (jag tvivlar) men isåfall är det en seger för djurskyddet.

ulf sa...

Det är inget hjältemod att anonymt gå ut och anklaga någon för djurplågeri, även om det skulle ha hänt.
Ingen av vittnena har någonsin, dessa två år framstått som hjältar för mig, även om dom skulle tala sanning (vilket dom alltså inte gjort) varför, en hjälte är den som personligt står för sanningen även om den är obekväm, varför gå bakom ryggen, kan nån förklara det fina i det?
Fredriksson kan förklaras med att han hört rykten om fösning och sen testat detta, helt på eget bevåg. Om han skulle köra bil full på arbetstid, skulle det vara Åkes ansvar?
Nej en hjälte för mig skulle tagit ett foto på oegentligheten, sedan konfronterat Åke, beviset skulle användas för att sätta stopp för ett reglementsvidrigt brott, men det skulle stannat mellan fyra ögon, den som inte skulle slutat med detta och dessutom känt sig ganska dum finns inte. Längre en så hade det inte gått, ett samförstånd som gagnat alla. Många som gör dumma grejer blir glada när någon ryter till, det tar dom ur ett destruktivt handlande som dom inte själva klarat.
Det är bristen på ryggrad från dessa vittnen som gjorde mig säker på att här diktas det av bara fan.
Här finns bara sagor och avundsjuka, mycket sorgligt att en Tingsrätt lät sig duperas av så luddiga anklagelser. Men vi kan ju bara se hur många "mord" dom la på Quick, Tingsrätten är en innstans som ska hålla sig till okomplicerade brott.
Man eller Mus:
Dom mäniskor som velat spy när dom sett Åke Svanstedt på en travbana, och kategoriskt uttalat sig om hans skuld, har utan undantag fortsatt sitt misstänkliggörande av Svanstedt, jag tycker det bevisar min tes härovan, att dom inte mår riktigt bra och att dom är fega.
Inte en ursäkt har dom fått ur sig, dom förstår inte sitt eget bästa, och det är med vemod man ser hur dom har förminskar sig själva. I alla fall för oss som har förmåga att se. Deras förkrymta hjärtan och och brist på kurage är verkligen sorgligt

Kent sa...

För att komma med så här allvarliga beskyllningar ska man ha lite på fötterna,det hade inte inte åklagaren.
I tingsrätten föll 7 av 10 bort,i hovrätten åkte allt i papperskorgen.
Köper inte snacket om alla som sett,alla pratade om det.
Varför i helvete dokumenterade man det inte då??
Förklara det "ni som vet".
Fö tror jag Year One vinner idag,Åke låter lite uppåt på den

Anonym sa...

Ulf,tror inte du känner Åke tror du att hade fått behålla jobbet om du konfronterat honom med detta,fråga paw mahoney (han fick gå direkt innan inspektionen) tina vittnade ochså om det så där har du fel och fråga camilla strandäng (som blev uppsagd)skulle vilja se flera av åke´s vittnen i en lögndetektor även om de inte är 100% tillförlitliga så skulle de ändå ge en fingervisning om vilka som ljuger.

ulf sa...

anonym 10:27: Jag skiter faktiskt fullständigt i folk som dig, ni är skadade på nåt sätt.
Men jag gör ett undantag.
Är man rädd för att få kicken!?
Varför i helvete går man istället år ut och år in i ett djurplågarcentrum!!!
Jobb för lärlingar kan du gödsla med.
Paw stod och bremsade en häst i 10tals minuter, är man djurvän då!?
Vilket Åke såg och slutade sätta upp honom på hästar för att få honom att säga upp sig.
Om dessa vittnen brytt sig det minsta om djurskydd (undantag Elin som var för grön och trodde på dom andra idioterna)hade dom tagit fram bevis, konfronterat, och därifrån haft alla möjligheter att stoppa djurplågeriet.
Varför gjorde dom inte det? Svar, det fanns inget djurplågeri att stoppa.
Inse nu detta, alla pajsare som inte fattat det som stod klart för
oss som har förmåga att tänka själva och inte tror TV4 och arga journalister är helgon som vill djurens bästa.
Att vittnena ville hämnas står helt klart, att dom inte visste vad dom gav sig in på är ännu tydligare.

Anonym sa...

Hovrätten skriver:

"Det har i målet inte framkommit att de av åklagaren åberopade vittnena skulle ha "konspirerat" mot de tilltalade på grund av avundsjuka eller av någon annan anledning. Hovrätten lämnar därför den invändningen utan avseende."

Alltså: vittnena ljög inte. Men det de berättade räckte inte för en fällande dom.

Anonym sa...

ulf,jag tror faktiskt att du bryr dig om oss,som till skillnad från dig vet vi att det har förekommit grisfösare i åke´s träning sen kan du säga vad som helst om civilkurage,konfrontation,fotografera men det ändrar inget fuskat har dom gjort.Vad det gäller bremsning så förekommer det i alla stall även på bjertorp så det är bara bs.

Anonym sa...

Nå, men nu har vi ju en friande dom. Varör i herrans namn fortsätter ni med smutskastningen? Respekt för rättssystemet finns iaf inte, ni sätter er över domen och anser er vara kunnigare än 5 erfarna domare. Ni kan fortsätta ert tjafsande så länge ni vill men faktum kvarstår: Svanstedt är friad. Ni kan inte vinna men ni kan sjunka lägre och lägre för varje försök till smutskastning. Ni är pinsamma och inget annat, dessutom verkar ni sakna vardagsaktiviteter som håller er sysselsatta, skaffa ett tvspel eller nåt så ni får sysselsätta era hjärnor med viktigare saker.

Anonym sa...

Hej Stefan och ni andra

Äntligen har slutet nåtts på denna sorglustiga historia, "Kejsarens nya kläder" för den s.k. "Travexpertisen", en metod som inte är användbar mer än som "Vandringssägen" har förhoppningsvis förpassats till historiens sophög och lämnat en flock desperata som griper efter varje halmstrå att vihålla "Grisfösning" och att det skett.
Jag vill bara gratulera Åke Svanstedt och en Hovrätt som åtminstone eftersträvade saklighet i ämnet.
MVH
Roger

Anonym sa...

friad men inte oskyldig lögnare fuskare och djurplågare.

ulf sa...

Man bremsar av olika orsaker korta stunder, men inte för att en häst ska stå med benet i en hink.
Sen säger jag som romanfiguren (en präst) i en Dostojevskijklassiker, "om gud är utanför sanningen, är jag det också".

Anders sa...

Anonym 13.11 skriver man nått sånt som du gör är det minsta man kan begära att du sätter ut ditt namn ,står du inte för dina anklagelser ? ynkryggar som anklagar folk för brotslighet utan att stå för det tar i alla fall inte jag på allvar

Svanstedthatarna kommer uppenbarligen inte att ge upp och när man läser t.ex travnet blir man nästan mörkrädd, en del skribenter på den sidan ger en otäck känsla

Anonym sa...

ulf,
stog hästen still med benet så är det väl ok,undrar om åke gett order om att kyla benet.

roger,vet inte var du får det ifrån att det är en sägen,pratat med ett flertal tränare som både sett o använt det men endel fungerar det på,andra inte sen att använda det på dagtid när alla kan se säger endel om intelligensen hos de tre frikända." kung åke är utanför sanningen ".

Anonym sa...

vad det gäller anonymiteten så kan ju du börja då så får jag se om jag vågar

Kent sa...

Ja du Anders man blir mörkrädd!
Skulle jag vara i Åke´s kläder skulle jag höja beredskapen i och i närheten av stallet och hästarna.
Sen till alla som "hört och sett"
Tåget gick precis!

Anonym sa...

det vore nog bra för åke att höja beredskapen för det kanske står ngn med kamera o väntar.detta tåget har gått men vi får väl se vad som väntar vid slutstationen.

Anders sa...

Anonym 14.14, men herregud fattar du inte ? det är DU inte jag som anklagar någon för brottslig verksamhet och gör man det bör man stå för det inte vara en stor ynkrygg och gömma sig bakom anonymiteten, Har man en åsikt är det inga problem med anonymitet men du går längre än så, sen heter jag Anders

Anonym sa...

Måste nog inse att vi har med icke friska människor att göra. Min första reaktion på deras beteende blir ilska, men efter att ha sett hur de fortsätter driva detta in absurdum måste jag nog byta ilskan mot medkänsla. Dessa bittra människor kan inte må bra, kanske har de en allvarlig psykiskt störning vilket förklarar deras utspel och ältande.
Hur skyldig de än anser Svanstedt vara, är handlingen en petitess ur en värdslig synvinkel och det kan inte vara friskt att fortsätta hata hata hata för denna grej. Deras beteende är patologiskt och de verkar redo att gå mycket långt i sin förföljelse, av den anledningen håller jag med föregående talare: lås stallarna Svanstedt!

Anonym sa...

håller med lås stallarna skicka hästarna till någon annan sen kasta nycklarna.sen är väl fusk ingen bagatell inom sportens värld, handlar det inte om hat för min del utan om fusk.

Anonym sa...

Amen!

Härligt att du kämpar så ädelt för den goda sakens skull.

Anonym sa...

tycker det är konstigt att stefan hagberg säger att det inte förekommit grisfösare på bjertorp när jag vet att det gjort det,har aldrig sett honom på bjertorp så vad han grundar det på undrar jag.sen vad ett flertal här inte vet ngt eller ochså vet de men lever i förnekelse.

Anonym sa...

Höga studielån va?

Ray sa...

Anonyma - Oavsett om man vet, tror sig veta eller bara skvallrar så måste det bevisas.

Anonym sa...

behövs ingen större studieflit för att bli dräng vad nu det har med åke´s elfösning att göra förmodar att de flesta här inte satt sin fot på bjertorp .bevisat har ju försökts men det räckte inte till men det ändrar inte ngt i själva sakfrågan det har strömmats på bjertorp.

Anonym sa...

stackars liten.... i din enfald verkar du tro att dina små sprattlande försök till ödeläggelse väger tyngre än en slutlig dom i hovrätten, så nä, studielånen är nog inte särskilt höga.

ulf sa...

Anonym 18,05 Tänk vad det kan gå snett. Du verkar ha jobbat på Bjertorp.
Nu sitter du, som antagligen kallat alla som inte hatar och tror Åke är en djurplågare för rättshaverister, nu sitter du själv som en äkta rättshaverist och gnyr "det har strömmats på Bjertorp" är det vad du ska ägna dej åt, du som varit så hjärndöd att du inte fått fram ett enda bevis, ändå ger du dig inte, du är bara patetisk, "jamen det har strömmats på Bjertorp" Ta dej samman människa, och skaffa dej ett eget liv, än att ägna dig åt
att förfölja dina medmänniskor. Man blir bara matt över människors dumhet. Många har tydligen satsat hus och hem på att ÅS är skyldig och kan nu inte ta sig ur chocken.
Ta en jävligt kall dusch och lova er själva att aldrig mer nämna något som har med grisfösare att göra, funkar inte det så sök hjälp hos en psykolog.

Michael sa...

Sanningen finns, för den som söker.
Jag vet. Jag har dolt den.

Anonym sa...

Å nu kan du inte hitta den, kanske den där psykologen kan hjälpa!?

Anonym sa...

har tagit en kall öl efter duschen och inser att de det är synd om är de som satt åke på en tron och jag vet att även en kung kan synda.Slutligen så kom ihåg att Åke´s rörelse är uppbyggd på fusk.

Anonym sa...

Som Stig H Johansson sa "hästar som behandlas illa presterar sämre"
Men dom bästa resultaten har ju Åke!!!

Anonym sa...

jag vet att jag har rätt och ni vet att jag har rätt åke fuskar .stig h kan väl fråga åke hur han gör,förresten han kan väl fråga elin hon har ju sett undrar om de pratat om det,borde de gjort.

ML sa...

Haha är det Niclas Carlsson som är igång igen!?

Live and fly, flyflyfly

Anonym sa...

jag har rätt och det retar er även om de blev frikända men alla undrar åke´s förvandlingsnr "hur många volt"

Anonym sa...

Nå men då borde du ju vara nöjd eftersom du äger sanningen och uppenbarligen vet vad varenda travsvensk tycker och tänker. Så varför sura?!
Dock funderar jag över varför du inte gjort din röst hörd tidigare då du tydligen sitter inne med vattentäta bevis! Att medverka till att skyldiga går fria är väl nästan värre än det påstådda brottet.
Ta ni en öl till och fortsätt tala med dig själv, vi andra lyssnar på hovrätten!

Anonym sa...

bra,inse att jag äger sanningen.jag retar dig eftersom jag har rätt och jag surar inte men jag inser att rättvisan vinner inte alltid och tyvärr så klarade sig buset denna gång.

Ray sa...

Anonym - Vad har Elin sett?

Har hon sett en grisfösare?
Nej
Har hon sett någon med en grisfösare?
Nej, endast någonting hon misstänkte var en grisfösare.
Har hon hört andra prata om grisfösare?
Ja, många gånger.

Anonym 2 - Flemming Jensen gjorde sina patenterade 800-meters svepningar innan Svanstedt ens hade flyttat från Bergsåker. Efteråt när Svanstedt gjorde dom blev det Svanstedtare och en massa skitsnack. Man kan undra varför.....

Hade Flemming grisfösare?
Eller tränade Flemming på ett sätt som Svanstedt fick inspiration av?

Kent sa...

Anonym säger:"bra,inse att jag äger sanningen."
Den "sanningen" är vatten värd och placerad där den hör hemma...i papperskorgen.Förstår att det är svårt att acceptera.
Tror inte du retar någon utan vi tycker nog mest synd om dej.

Anonym sa...

nej,ni har fel jag stör er för ni vet att jag har rätt.elin har säkert sagt till stig h hur det gick till.ni behöver inte tycka synd om mig det är svensk travsport som förlorar på domen inte du eller jag men åke vinner ju,vill vi ha fuskare eller inte det är frågan.

Anonym sa...

Om det ändå vore en mördare eller pedofil du förföljde. Använd energin till något nyttigare vetja.

ulf sa...

anonym 22,50 och ytterligare 7-8 inlägg. Du retar inte någon av oss som kan utnyttja våra hjärnor till att tänka, du har inte ens rätt info om det du påstår dig veta, ett ex, Elin slutade för länge sedan hos Stig H, varför? Jag hoppas du förstår det, annars är du fast i en obehaglig situation.
Ni är några som hamnat väldigt snett i tillvaron. Christoffer Ekmark, Ulf Hörnberg, Micke Nybrink mfl, skulle bett om ursäkt en timme efter domen, nu blir dom mer o mer patetiska för varje timme som går och du i den lilla hatarsvansen till dessa mer framträdande idioter har en svår tid framför dig om du inte lägger av.
Stallbackarna är från o med torsdag inga bra skvallermarker för dessa idioter, dom kan bara gå där och skämmas och det känns jävligt skönt, riktigt rättvist!!!

ulf sa...

När det gäller Elin så är hon ett offer, jag tycker väldigt synd om henne.
Hon som blev indragen i detta, och känns faktiskt helt oskyldig och förd bakom ljuset. Hon blev ändå den som var sist kvar att anklaga Åke, mycket olyckligt.
Hon kom direkt från skolan till sitt första jobb med hästar, hon blev från dag ett översköljd av skitsnack av Disa.
Hon hade inget försvar att tänka själv, då hon ju var helt grön. Allt blev misstänkt för henne alla utselningar var skumma, den besatte Disa , som antagligen ville rättfärdiga sitt stjälande med att hon i alla fall gjorde det från skurkar (ja så fungerar vi)matade henne med otäckheter som försikom på Bjertorp, vad skulle hon tro!
Efter drygt två månader slutade hon hos ÅS utan att sett denna grisfösare (annat än på 250 meters håll)som Disa hela tiden talat om. Det är hon sen, som blir åklagarens bästa vittne, man tar sig för pannan.

ulf sa...

Jag har själv jobbat inom travet sen 1966 och en gång sett (är inte helt säker) en fylltratt till amatör uppe på Östersundstravet troligtvis använt en grisfösare.
Inga av hans hästar gick något, men hans grisuppfödning funkade bättre och fick sponsra hästarna.
Så staketkuskarnas dillande om vanligt förekommande är Bullshit!!
Dom har rätt på en punkt, snacket om grisfösare är vanligt förekommande, hur ska annars dåliga tränare förklara att dom inte duger!!!

ulf sa...

Erik Fredriksson:
På pappas gård testade Erik grisfösare.
Ja det kan vara rätt, har man i flera år hört rykten om grisfösare så vill kanske en på tusen som dessutom inte har tillräcklig talang försöka ta en genväg, det är väl mänskligt.
Vad det skulle ha med ÅS att göra övergår mitt förstånd, möjligtvis att han fått tankarn hos skitsnackarna på Bjertorp, men dom är nu bortrensade, tack o lov. Nu ska jag ta en lång höstpromenad i skogen och syresätta hjärnan för en attack mot kriteriejackpotten, och Stefan tack för att du finns.

Anonym sa...

Fortfarande många som försvarar dokumenterade lögnaren Svanstedt. Men ni har fortfarande inte svar på frågan varför en speciell "journalist" är den som fått den första intervjun med Svanstedt.
Vilken relation har den "journalisten" till Svanstedt? Vilken roll spelar denne "journalist" i att inte alla fakta kommit fram?
Innan ni har svaret på den frågan vet ni heller inte hela sanningen.

Anonym sa...

Sälj ditt scoop till TV4, dom är desperata.
Annars försök komma med i Biggest loser ever.
om inte det funkar, sök hjälp.

Kent sa...

Anonym3 oktober 2010 13:59
Kom igen nu,sjung ut.
Men det är väl som vanligt bara lösplugg som kommer ur pipan

Anonym sa...

de fortsätter köra med fösare på bjertorp fått det från säker källa(en som jobbar där) men inte på dagen utan på kvällarna eller tidigt på morgonen.

Anonym sa...

Disa och Thomas mao
Dags att börja regga ip-nr Hagberg

Anonym sa...

Hade du haft minsta lilla trovärdighet innan hade den försvunnit efter inlägget att det strömmas. Tur att du inte hade det då. Gäsp..

Anonym sa...

Inte skyndat dit med kameran i högsta hugg? Guldläge!!
Sicket snille du är!!

Michael C. sa...

Jag äger sanningen.

Ray sa...

Det är intressant att läsa olika saker.

Nu är det Svanstedt som har en journalist i ledband, enligt en anonym på denna blogg, istället för en journalist som agerar i bakgrunden med dåliga råd till vittnen mot Svanstedt som det vittnats om i rättegången.

Sen så ska det tränas med grisfösare fortfarande på Bjertorp morgon och kväll.
Jag skulle lekande lätt plocka hem 4-5 årslöner på några bildserier eller filmsekvenser där man ser den träningen..... Tänkte du på det?

En bild så är Svanstedt borta från travet. Den risken tror inte jag han tar eftersom han har minst 10 guldår kvar.

Anders sa...

Herregud vilka ljushuven som skriver här Anonym 16.08 måste vara en av dom dummaste som går i ett par skor, du bevisar i alla fall hur lätt det är att smälla i en del människor lögner, är vittnena lika korkade som dig så börjar man förstå att det här gick så långt som det gick. Tror du på tomten också ?

Anonym sa...

anders,ljushuvudet svarar att jag vet att det förekommit elfösning.om du vet det har jag inte en aning om förmodligen eftersom du reagerade eller tror du på åke.

Joakim Eliasson sa...

Har ni glömt att Åke Svanstedt själv erkänt att han använt sig av grisfösare när han tränat sina hästar? Ni som hävdar att så aldrig har skett?

Anonym sa...

Ja tänk vad mycket man gjort förr som man aldrig skulle gjort idag, kört på vänster sida tex!

Anonym sa...

hade du fortsatt med det så vore det olagligt o korkat.Åke ljög i tingsrätten år 2009 han hade aldrig sett eller använt en grisfösare.

Steve sa...

Till Anonym 20:13.
Tror nog alla här någon gång gjort något som man skäms för och inte vill ta fram i dagsljus idag, men det innebär ju inte per automatik att man ALLTID är skyldig i alla kommande sammanhang. Eller tycker Du det?

Ray sa...

En intressant betraktelse är att nu finns det inte något travsportforum(inte spel) på nätet där travfolk kan vädra sina åsikter på.

Travnet stängde ner sin när det blev för mycket kritik mot utländska parasiterande spelbolag.

Travronden släckte ner sitt, troligtvis, när de fick kalla fötter angående rättegången.
Det är min(högst personliga tolkning) åsikt att Travronden som har varit ganska delaktig i smutskastningen av Svanstedt la ner forumet därför att de inte ville ha en riktig diskussion om deras ställningstagande i Svanstedt-fallet.
Vissa kommer att hävda att det berodde på en viss Andreas Bergman, men det är bara skitsnack.
Före rättegången fick han prata hur mycket skit som helst om andra människor utan att Travronden gick in och gjorde någonting alls. Endast när det kom in kritik mot vittnesmål etc så gick man in och gjorde viss moderatoring. Då påverkade det även den normala diskussionen.

Alldeles för många journalister sprungna från Travronden var aktiva i den värsta smutskastningen.

Ray sa...

En intressant betraktelse är att nu finns det inte något travsportforum(inte spel) på nätet där travfolk kan vädra sina åsikter på.

Travnet stängde ner sin när det blev för mycket kritik mot utländska parasiterande spelbolag.

Travronden släckte ner sitt, troligtvis, när de fick kalla fötter angående rättegången.
Det är min(högst personliga tolkning) åsikt att Travronden som har varit ganska delaktig i smutskastningen av Svanstedt la ner forumet därför att de inte ville ha en riktig diskussion om deras ställningstagande i Svanstedt-fallet.
Vissa kommer att hävda att det berodde på en viss Andreas Bergman, men det är bara skitsnack.
Före rättegången fick han prata hur mycket skit som helst om andra människor utan att Travronden gick in och gjorde någonting alls. Endast när det kom in kritik mot vittnesmål etc så gick man in och gjorde viss moderatoring. Då påverkade det även den normala diskussionen.

Alldeles för många journalister sprungna från Travronden var aktiva i den värsta smutskastningen.

Anonym sa...

om jag använt en grisfösare (vilket jag inte gjort,däremot sett en)hadejag erkänt det.Åke hade nog glömt att han sagt det till peter forsberg och peter kunde ju inte anklagats för att ljuga som alla de andra vittnena.

Anonym sa...

"om jag använt en grisfösare (vilket jag inte gjort,däremot sett en)hadejag erkänt det.Åke hade nog glömt att han sagt det till peter forsberg och peter kunde ju inte anklagats för att ljuga som alla de andra vittnena."
Tyvärr du får stanna kvar här på Säters fasta ett bra tag!

Anonym sa...

visste inte att ni på säter hade tillgång till dator,det är mycke man inte vet.däremot vet jag att åke fuskat.

Kent sa...

Efter att ha läst en del inlägg här vidhåller jag att Åke omedelbart bör kontakta ett vaktbolag.

Anonym sa...

Jo jag håller med, visst är det läskigt.
Dessutom är det de håller på med betydligt värre än brottet de beskyller Åke för.
Skulle inte vilja möta denna/dessa personer i en mörk gränd, för här är det psykopatvarning på hög nivå.

Lars sa...

Till anonym 16.32:
Du säger att du vet att det förekommit grisfösning på Bjertorp.
Då är min fråga:
Har du vittnat och berättat vad du sett?
Eller har du "hört" det av någon?

Steve sa...

Med tanke på det Ray skriver om Travrondens agerande så är det en sak jag osökt kom att tänka på.
När fallet blev aktuellt och det spekulerades i om Svanstedt skulle lämna landet eller inte för att etablera sig i USA, så fann någon "journalist" på Travronden det absolut viktigt att informera USTA om den uppkomna situationen. Har tittat på USTA'as hemsida men inte sett ett ord om Hovrättens dom i målet. Antingen har "journalisten" glömt att informera USTA om att spärren nu kan tas bort eller så har det aldrig funnits någon spärr att ta bort,
eller, vilket skulle vara ännu värre, "journalisten" har inte agerat i journalistisk anda vad avser opartiskhet vid granskande av vad det månde vara utan haft en personlig agenda i fallet!
Ray är nog ganska nära sanningen i sitt antagande om Forumets försvinnande.

Anonym sa...

USTA kände till åke´s träningsmetoder före det blev aktuellt med ev flytt overthere.
Det låg en spärr på honom sedan 2 år tillbaka (läs ab)men det är som vanligt med ray konspirationernas mästare alla som inte tycker åke är oskyldig konspirerar o ljuger, ser i syne,hör fel(när åke själv säger att det är bättre än att slå hästarna).Men den ende som helt klart ljög var ÅKE.

Steve sa...

Anonym 11:36.

Men faktiskt så tyckte Hovrätten precis som Ray också att de inte kunde sett det som de påstod!
Förresten, har DU hört Åke säga det du inom parantes skriver att han skulle ha sagt eller har du bara hört det du också?
Sen när du ändå skall formulera ditt svar så kan du väl ta reda på VAR nånstans Herr Fredriksson var när han gjorde det som han erkänt.
Ett litet tips: kolla polisförhöret med Fredriksson.

Lars sa...

Till Anonym 2 oktober 16.32:
Kan vi få ett svar nu.
Du säger att du vet att det förekommit grisfösning på Bjertorp.
Då är min fråga:
Har du vittnat och berättat vad du sett?
Eller har du "hört" det av någon?

ulf sa...

Det har aldrig funnits nån spärr, bara en liten spärrvakt som inte har något att säga till om.
Och när blev Aftonhoran ett sanningsvittne?!!
Att sladderkärringarna på div håll önskar, är inte det samma som att det är sant.
Att sedan dessa sladderkärringar sätter sladdret på pränt borde beivras, och om inte det, så åtminstonde degradera dom till vad dom är...och det är inte journalister, schas!!!

Kent sa...

Spelar nog ingen roll hur många frågor du ställer Lars, du kommer inte få nåt svar utan bara samma malande som : vi vet, jag har hört, jag har kontakter i stallet osv dvs rent skitsnack.

Anonym sa...

Hej Alla

Jag tycker det är upp till alla som tror på Grisfösen att bevisa att den fungerar innan ni anklagar folk för fusk med den metoden. Vad jag vet i fallet är att den inte fungerar, det enda som kan höja eller förbättra en häst är liten mjölksyrebildning, Grisfösning som skapar stress hos djuret gör att ingen användbar förbättring går att plocka ur hästen, den kommer att stanna i förtid och då har man bara förstört sina ekonomiska möjligheter med den hästen. Förastår inte varför vissa så envist håller fast vid att det går att fuska med den metoden och att den förekommer ofta i travstallar, den existerar bara längs staketet hos de som aldrig möter hästar.
Åkes erfarenheter är negativa liksom de flesta andras som provat metoden, lägg ner struntpratet eller prestera annat än påståenden och desperata halmstrån.
MVH
Travhästens vän

Anonym sa...

kolla åke´s polisförhör när du ändå håller på ,ljög han där och ändrade sig först efter peter f förhör i tingsalen.erik ändrade sig när han fick klart för sig att det var preskriberat sen sa han som det var i tingsalen och det blev han dömd för .

Ray sa...

Anonym - Berätta för mig varför Fredriksson vittnade om sin egna häst.....

Här behövs det verkligen en ändring av STs reglemente.
En lärling som tränar hästarna, i väntan på proffslicensen, ska inte kunna skylla olika saker på proffstränaren som hjälper lärlingen i väntan på tränarlicensen.

Det är en till intressant sak som man läser hos vissa "journalister".

Nu är Svanstedt frikänd men han ska minsann få sitt straff eftersom han "tränade" hästen som Fredriksson själv erkände och blev dömd för.
Vart tog deras sunda förnuft vägen.....
Tränarna hjälper lärlingen med att låta hästar stå kvar på deras träningslista under tiden lärlingen blir klar med både utbildning och tryckande av proffstränarlicensen.
Är det rätt, i sådana fall, att hävda tränaransvaret?

Steve sa...

Det är inte lätt här när man inte vet vilken anonyman man skall svara på!
Jag provar med Anonym 17:36.

Om någon i ett sammanhang talar om att: "det där gjorde jag för tjugo år sedan" så är det inget som betyder att du gjort det igen.
Det finns heller ingen normal människa som i sitt försvar tar upp negativa saker från förr.
Vad jag tycker om att Svanstedt provade det för 20 år sedan? SKITDÅLIGT! jag tycker det är jävligt klantigt och korkat att ha prövat metoden även om man kan skylla på ungdomligt oförstånd.
Men om vi håller oss till det fall som har penetrerats från alla håll så är de friade. Och jag personligen tror inte att det har skett enligt vittnenas utsagor. Problemet nu är när de som till varje pris ville se trion dömd
greppar varje halmstrå för att ST skall hitta något att grunda en avstängning på.
Tittar man på Travnets sk bloggfråga så svarrar 74% att ST inte bör gå vidare medan resterande fortsätter sitt traglande om att det förekommit på Bjertorp. Och de använder då Herr Fredrikssons "erkännande" som bevis.
Problemet är att Herr Fredriksson utförde det som han erkände hemma hos sig själv. HALLÅ, hemma hos sig själv, INTE på Bjertorp. Visst, Hästen stod på Svanstedts lista, men nu börjar argumenten för en fällande dom hos ST bli besvärande svåra att motivera och de resterande som jag beskrev härovan har nog tvingat sig att inse: "Å fan, var det inte på Bjertorp".
Så anonym 17:36 jag behöver inte läsa vad Peter F sa i Tingsrätten för det han relaterade till ingick inte i målet. Fattar du?

Anonym sa...

Steve:

Fast det var ju på Bjertorp det inträffade med Icing Laday.
Ur tingsrättsdomen:

"Vid ett tillfälle i februari eller mars 2005 användes en elpåfösare mot hans egen häst Icing Laday. Den hästen stod i hans fars stall och han tränade den själv. Åke hade inget med den hästen att göra. Carl Johan skulle köra hästen i ett lopp. Carl Johan ville då använda el mot hästen. Erik ville inte göra det utan sa att Carl Johan själv kunde göra det. Erik åkte med hästen till Bjertorp. Av någon anledning kunde inte Carl Johan köra hästen. Erik frågade då om Glenn kunde använda elpåfösaren mot hästen, vilket Glenn gjorde. Erik körde elpåfösaren till banan och överlämnade den till Glenn. Det var sista gången som Erik var med om att bruka el mot en häst och sista gången han såg en elpåfösare."

Ray sa...

Anonym - Det är det där vittnesmålet som jag har ganska roligt åt. Ett väldigt tillrättalagt uttalande.

Jepson ville använda grisfösare alltså var han den som låg bakom händelsen.
Glenn H fick sedan använda grisfösaren och gjorde sig då skyldig till nästa förseelse.
Fredriksson, som vet vad tränaransvaret innebar för Svanstedt, kan då vara generös och berätta: "användes en elpåfösare mot hans egen häst Icing Laday. Den hästen stod i hans fars stall och han tränade den själv. Åke hade inget med den hästen att göra."

Åklagaren vet namnen på vem som initierade grisföseriet - Jepson.
Åklagaren vet vem som utförde misshandeln - Glenn H.

Varför är ingen av de två åtalade om åklagaren trodde på Fredrikssons vittnesmål?
Istället så blev det en summarisk dom mot Fredriksson. Fredriksson hade inte blivit dömd för grisfösningen om han haft en försvarsadvokat därför att bevisning finns inte.

Tänk om Sveriges åklagare skulle åtala alla som sagt att dom gjort saker utan att det finns minsta spår av bevis för händelserna. Lol

Steve sa...

Det är väl här som trovärdigheten får problem!?!
Det är alltså Jeppson som "begär" att få strömma hästen men sen inte kan utan då tar vi "nästa man för rakning"!!
Om han Fredriksson nu var kapabel att strömma hemma, varför var han inte det på Bjertorp med sin egen häst??
Eller kan man vara olika bra på att strömma??
Trovärdigheten är densamma som Hovrätten kom fram till men fortsätt ni att leta halmstrån.
Och framförallt, fortsätt anklaga Svanstedt för vad Fredriksson hittar på själv enligt egen utsago.
Ni har många bittra kvällar framför er.

Steve sa...

Det är faktiskt rätt roligt att läsa alla dessa "anonyma" inlägg här. tycker mig känna igen retoriken från de flesta som var delaktiga på det hädangågna travforumet på Ronden.
Men det är klart att de föredrar att använda "anonym" som alias. För de var ju så negativa till Hagbergs undersökningsjournalistik så de kan ju inte med äran i behåll tala om att de är härinne och läser och debatterar!
Kom igen nu Boston, Norrlänningen och ni andra, kryp fram under stenarna och stå för vad ni skriver hahaha!

Anonym sa...

vad är skillnaden på anonym eller kalla sig ray eller steve jag kan ju ta namnet åke ström,vet att det förekommit grisfösare på bjertorp skulle tro att ni är knutna till åke på ett eller annat sätt efter som ni så ettrigt försvara något som har hänt är ni rädda om jobben eller .

ulf sa...

Något som gör mig förbannad är att dessa hatare som hävdar djurskyddet som det viktigaste för dom, egentligen skiter i djurskyddet totalt, det är bara en förevändning för att kunna utöva sitt hat mot en person.
Det är väldigt sjuka människor.
Om dom brydde sig, skulle dom ha så mycket att göra att dom inte skulle ha tid at hata en människa.
Börja med lasix i USA, många Svenska tränare kör hårt med lasix, som verkar vara ett måste för att hänga med där borta, en annan plågargrej som verkligen borde göra dessa elfixerade hycklare galna, är shockcollars,alltså en halsring med två elpiggar som aktiveras trådlöst, ger starka stötar i halsen på hästen när den tex biter i krubban, ett äkta djurplågeri som används dagligen på 10tusentals hästar, många travare.
Dessa elkragar är storsäljare i USA.
Tror någon att dom här hatarna någonsin kommer att mejla tex Jimmi Takter och begära livtids avstängning.... trodde väl det, nej tragiska hycklare är dom.

Anonym sa...

Ännu en anonym som vet allt. konstigt att åklagaren hade så tunt på fötterna med alla dessa vetare ute i monarkin.

ML sa...

Om all den tid och energi som lagts ner i tal och skrift av dessa dyngspridare..lagts ner på att jaga bevis istället,kanske ett litet litet foto(tips;)..

Så hade ni fått kött på benen,och jag varit benägen att byta fot i frågan...men tills dess är ni dyngspridare nr1 i mina ögon och öron!

Det finns inget som tyder på att grisfösning är fusk, bara rent skärt djurplågeri!

Så hade inte den sjuka grymma djurplågaren ERIK FREDRIKSSON försökt impa på sin flickvän och gjort henne helt förkrossad,så hade han aldrig behövt försvara sin dumhet med att det var på order av Åke.
Och vi skattebetalare hade fått mer pengar över till sjukvård,skola,vägar etc

Anders sa...

Anonym 20.24 grejen med anonym eller inte är att om man anklagar nån för nått så borde man vara så pass rakryggad att man står för det eller hålla igen käften, Det här anonyma gänget (?) anklagar bland annat Åke för att fortfarande använda fösare stå för anklagelsen då och göm er inte bakom anonym, har ni/du gjort polisanmälan förresten, eller är omtanken pom djuren inte så stor ? Antingen är ni/du korkade eler riktigt ynklig(a)

Anonym sa...

Åke Ström här,erik sa sanningen ,åke svanstedt ljög svårt att acceptera va men så är de.

Anonym sa...

Herregud vad du ältar. Samma fras om och om igen. OK, nu vet vi vad du tror och tycker, kom med något nytt någon gång eller ge upp. Du hade uppenbarligen inte bevis nog för att fälla iaf. Du har inte valt någon vidare bra strategi kan man väl stillsamt konstatera.
Ibland funderar jag på om du kanske egentligen står på Åkes sida och bara spelar kocko för att ge honom fler sympaisörer?

Lars sa...

Tycker vi absolut inte måste gå i svaromål med dyngspridarna. Det är dömt och klart. Det fanns helt inga bevis. Punkt slut.
Att Martin Källgren lurade Elin att ställa upp får vi ta på kontot för ungdomens oförstånd.
Det är alltid lätt att missa något när man ska ljuga. I det här fallet avståndet från hingsthagarna till rakbanan.
Det blir heller ingen guldspade för Larsa på Kanal 75.
Han gick på Hans G:s lögner och for hem till Hästsportens Hus och trodde han hade ett scoop. Sedan var bollen i rullning.
En tråkig historia som egentligen inte hade behövt fått dessa proportioner.
Till sist:
Läste Nybrinks text i Aftonbladet i fredags. Där menade han att han själv lidit mer än Svanstedt under dom här två åren.
Man häpnar. Att han inte kräver skadestånd...

ulf sa...

Micke borde ligga i fosterställning och bara skrika rakt ut "varför var jag en sån idiot att jag gick på allt skvaller"....jag tror han gör det också!! Det är inte roligt nu med alla sneda leenden på stallbackarna följd av en viskning...loooooooseeer.
Journalist? Expert? på vad då?
Timo är väl också störd, den expertkarriären drunknade i sitt eget hat. Tror nog Åke gjort oss alla en tjänst genom att vara så jävla bra, han har nämligen fått skitskallarna att sticka ut sina fula trynen så att vi kan dekapitera dom.

Anonym sa...

Skulle vara kul och höra Staake Norrlänningen, AHl, Boston dom värsta i stenkastargänget nu. Dom som var så jävla säkra

Ray sa...

Jag är mest förvånad över att sådana journalister som Micke Nybrink t ex., allmänbildade och verkar ha något i skallen, beter sig som neanderthalare.

Alla människor har rätt till sin egen åsikt men journalister har ett ansvar. Och det en bunt journalister har gjort är att ha föregripit rättvisan och dömt människor i travsverige offentligt och under några års tid. Till och med dömt ut hela svenska tränarkåren offentligt bara för att hänga Svanstedt. I tingsrätten fick de önskat resultat där nämndemännen gick på mediebilden av Svanstedt.
En klassisk avrättning i medier av en människa, i akt och mening, för att fälla i domstol.

Det är för mig helt obegripligt. Dessa människor har alltså inte sett något själv utan har gått på skvaller.
Sen har dom förnedrat svensk travsport och fått gemene man att tro att det försigår djurmisshandel överallt mot hästar av travtränare. Och att travfolk är en sluten krets människor som inte har något gemensamt med vanliga människor.

Ta inte det här på fel sätt. Det kan självklart ha hänt saker på Bjertorp som inte kan bevisas. Även på andra ställen i Sverige. Men det är inte en journalists uppgift att sprida skvaller, förtal och negativa känslor om svensk travsport. De ska ta reda på fakta och konstant låta båda sidor komma till tals.
Om inte Svanstedt vill prata intervjuar man nästa person som kan vidga vyerna....

ulf sa...

Dom styrande har på ett handgripligt sätt blivit medvetna om att man kan inte längre slänga ur sig halvsanningar, skvaller och rena lögner och sedan komma undan.
Med dom styrande menar jag även journalister och tyckare/experter, inte bara Silvergrisens tragiska persongalleri.
Det har blivit en läxa dom sent ska glömma.
Att sen göra våld på dom aktiva, räcker det inte med att dom stressas sönder av snabba tävlingar och den terror det är att varje dag säga samma sak om sina starthästar till en stor hög av människor som har sin inkomst från att just kräva kontakt i tid och otid.
Det dåliga samvetet som dom måste ha av att störa hårt atbetande människor, transformeras om till att det är fel på intervjuoffren.
Många tränare vittnar om vilken tortyr det är med en telefon som alltid ringer, tortyren är större när man inte svarar, det hoppas jag alla förstår.
Jag har ingen bra lösning på problemet(för journalisterna) men att ventilera saker för alltid frågor framåt, inte att som Travrondens Martin, skälla ut tränarna, det var inte bra och visar på en otrolig egoinställning, var tog förståelsen vägen.
Att vi som skrivit här och på nedlagda travforumet har påverkat, får jag dagligen bevis på. Vi har betydelse som inte gammelmedia vill kännas vid.
Jag tror vi Svenskar i allmänhet är alldeles för mesiga och att internett kan hjälpa oss ur våran konflikträdsla.
De som inte satsar på interaktivitet, att låta sina kunder kommunisera, kommer hjälplöst att gå under, hör ni det på Travronden, Travnet, Silvergrisen och andra som är livrädda att låta sina kunder komma till tals, och kom ihåg jag har alltid rätt, nästan.

Hippo sa...

Bland sura bitterfittor och slokande hängballar.

Ja, då har rättvisan äntligen haft sin gång. Man trodde att hyenorna på diverse sajter och andra medier skulle cabba ner, och så har ju delvis skett, men fortfarande har inte alla tappat målföret. Även om deras tidigare mantra tappat i argumentation. Tänker ffa på några signaturer som boston, norrlänningen, uddspringaren Bergman, kraaken Staake, tjo och tjim m.fl. Mest löjeväckande var ju när dessa anonuma utgav sig för att vara juridisk expertis och på förhand kunde utfärda fällande domar.

Fortfarande finns ju mer röta kvar på diverse håll. Tänker på de flitiga "bröderna bäver", Ekmarkarna på Ronden/Travnet som ännu inte sansat sig utan vidhåller sina illvilliga villfarelser genom sitt "journalistiska" grävande med "dynggrepen". De kommer förmodligen aldrig att ge sig och erkänna sitt tillkortakommande.

En annan omständighet jag funderar över är hur Åke S fortsättningsvis kommer att behandlas av Kanal 75 och TV4. Niclas S gick ju i våras, före Elitloppet; ut med att nu var det slut med intervjuer av ÅS i de program man producerar. Tydligen gäller den policyn fortfarande, eftersom inga segerintervjuer sänds i programmen. Särskilt känslig är kanske omständigheten att NA/Kanal 75´s chef enl. rykten har en särskilt kärvänlig relation med "skvallerbyttan" Åsa E.

Slutligen vill jag tacka ffa Stefan H för rättrådigt ingripande för att stoppa rättviserötans spridning, men även Ulf, Ray, Steve m.fl som gjort beundransvärda och sakkunninga insatser i samma anda.

Mvh Hippo

Anonym sa...

Hippo! Apropå vikten av att inte sprida illvilligt skvaller. När det kommer till kritan är du uppenbarligen inte bättre själv.

ulf sa...

Anonym 10,17: Du är ett praktexemplar på en människa som inte klarar att se nyanser i tillvaron, för dig är allt svart eller vitt, men med företräde för svart.
Du köper väl båda kvällsblaskorna så du inte missar nåt!?!

Anonym sa...

åke ström här,allt är inte svart eller vitt skulle mer säga on o off

Hippo sa...

Till Anonym kl 10:17, och andra anonyma.

Fortfarande finns tydligen individer som med en dåres envishet försöker försöker hålla liv i föreställningen att Åke SA är skyldig och all ondskaans djävulskap härbergerar på Bjertorp.

För att ge en bildlig föreställning om vad det liknar kan man dra paralleller med ett sjunkande vrak, där skabbiga skeppsråttor förtvivlat klättrar upp mot den förlista farkostens högst belägna punkt.

Citerar dagens Ronden sid. 4 under "Noterat"
".... Att det förekommitanvändning av grisfösare i Åke Svanstedts närhet - han har själv erkänt att han i sin ungdom använde metoden - är belagt och hovrätten uteslöt inte heller i sin dom att det kan ha funnits grisfösare på Bjertorp"

Vilken lysande slutledningsförmåga denne anonyme uppvisar. Kan det möjligen vara frejdige Freidenvall eftersom det står på ledarsidan eller kan Martin K möjligen ha bistått med visdomsorden?

Vill bara upplysa rondenskribenterna om att varken elektriska stolen eller giljotinen har påträffats därstädes men de "kan ha funnits"

Är det inte dags nu att be om ursäkt och låta livet gå vidare.

Hippo

ML sa...

Det är ganska enkelt att bojkotta tidningar som Travronden mfl..

Själv har jag unnat mig en Paris resa i Januari:)i ett par års tid för pengarna istället!

Och tro det eller ej, tippandet går varken bättre el sämre!*L*

ulf sa...

Jag behöver Ronden för att kladda ner mina system i, men det är med vemod jag köper denna jävla hyckelblaska, i dag ser man att Rondens medarbetare jobbat hårt för att hitta halmstrån att svärta ner Åke Svanstedt, som dom helt klart förföljer.
Dom är patetiska i sina skriverier, och man klarar snart inte av att läsa nåt i den jävla skitblaskan, sorgliga är dom.

Anonym sa...

Varför i hela friden skulle någon vilja be en fuskare om ursäkt? Alla som vid något tillfälle har fått minsta insyn i Åke Svanstedts verksamhet, eller har kontakt med någon av hans anställda (jodå, de som jobbar där nu också) VET att de var skyldiga till det de friades från. Men nu blev det som det blev - och det är bara att gå vidare. Men de där löjliga "kraven" på att några ska be ÅS om ursäkt kan ni bara lägga ner...

Lars sa...

Till anonym 19.04:
Du gör dig bara till åtlöje med din kommentar. Jag har insyn i verksamheten och kan säga att du pratar bara skit.

Anonym sa...

nej,det gör han inte och har du någon kontakt med de som jobbat där några år så vet dom,sen vad de säger till dig är en annan sak.

ulf sa...

anonym 1904: ursäkt är egentligen fel ord, förlåtelse är rätt ord.
Varför skulle man be en fuskare o förlåtelse säger du.
Ja för det första kan han vara oskyldig, det är en bra orsak.
Men jag ska ge dig en bättre orsak, säg att han är skyldig.
Du vet det, men han frias, du sitter nu, som Micke Nybrink (är det du) och mår så jävla dåligt, du vet att han är skyldig.
Ditt straff mot ÅS blir nu att inte förlåta honom, men vem har fört in all jävlighet i ditt liv...jo du själv, det du upplever är ju vad du vill han ska uppleva.
Han kanske inte bryr sig ett dugg, utan har hur jävla kul som helst.
Ett gott råd, du blir alltid en vinnare om du kan förlåta andra människor.
Men det finns ett litet problem, det kräver styrka och mod.

Lars sa...

Det är faktiskt en gåta att så många trodde att Svanstedt skulle bli fälld även i hovrätten.
Journalisterna drevs av hat och bakgrunden är ju att Svanstedt först nobbade tips (startade en tipslinje) till dom sönderspelade journalisterna. Dom bönade och bad att STC/ATG skulle gripa in. Men vad fan kunde dom göra? Karln är egen företagare och måste ju få driva sitt företag som han vill.
Sedan blev han friad av överdomstolen (Drottning Silvias) när journalisterna räknat in en lång avstängning. Thomas Nilsson stod och mässade om minst ett, kanske två års avstängning.
Och sedan kom det här. Nu fan ska vi ha bort honom från banorna efter allt jävelskap han ställt till med. Därav den ensidiga och bedrövliga rapportering om fallet.
Och så blir karln friad. Ridå!
Precis som Hagberg bloggat så var det ju givet att han skulle frias med utgångspunkt av bevisvärdet i vittnenas utsagor.
Någon sorts rättssäkerhet måste det ju finnas.

Anonym sa...

Det man kan säga är att man hoppades
att de skyldiga skulle straffas,men tyvärr i detta fall så klarade de sig.Nu får vi tro att ST visar lite kurage och dömer Åke,Glenn till ett kännbart straff för det de gjort.

Lars sa...

Till anonym 21.51:
Du och "journalisterna" kommer återigen att inkassera ett nederlag. ST kommer inte att vidta några åtgärder.

Ray sa...

Anonym - Vad är det Åke och Glenn H gjort som ST ska bestraffa?

ulf sa...

anonym 21,51: Ditt problem är just ditt, inte ÅS eller ST eller nån annan, du klarar inte längre att tänka klart, som så många andra hatare.
Att man på ST och Travronden fortfarande ger såna som dig näring är oförlåtligt och pekar på att hatet gått överstyr.
Det är också vad vi som inte är fyllda av hat har sett för länge sedan, och det är därför som jag engagerar mig (alldeles för mycket), då det inte tidigare i travet funnits en liknande allvarlig situation.
Där flera toppar så totalt tappat besinningen, klart att fotfolket hakar på, auktoriteter har en stark inverkan på folk som inte dagligen talar med dom, och vet hur dom är.
Man tror att för att man har en position så är man smartare, ansvarsfullare eller vet mer, vilket är rent nys.
Det finns flest psykopater i samhällets toppskikt. Psykologen Paul Babiak testade chefer och kom fram till att 10% var psykopater!! Medan en siffra på hela befolkningen brukar nämna 1% !!!

Kent sa...

Case closed!
Såja nu har även ST lagt ner sin utredning.

Kent sa...

Ff har inte nyheten nåt travets tidning nr 1 Travronden!?
Undrar hur det sett ut om ST fattat ett annat beslut?
Som vanligt fick du rätt Stefan och stenkastarna står åter med brallorna nere.
Årets julklapp:Hängslen?

Anonym sa...

Stefan!
Stort tack för allt du har gjort i detta ärende. Jag har själv följt hela processen och läst förundersökningen, de anonyma anmälningarna till jordbruksverket samt domarna. Det är beklämmande att se hur många sk journalister väljer att rapportera utifrån ett partiskt perspektiv. Då merparten varit con Svanstedt har detta inneburit att hans motståndare fått sina argument förstärkta. Ett exempel såg vi nu på senaste Kanon&Kalkon-listan i Tv4 där man uttryckte att "trots att de fanns tio vittnen som sett att det förkommit grisfösning så friades Åke Svanstedt". Alla som läst förundersökningen och följt rättegångarna vet att det endast var Elin och Hans G som sett någonting som de ansåg var grisfösning. (Hovrätten valde att bortse från Disas uppgifter). Övriga vittnen hade antingen sett hästarna selas ut på ett speciellt sätt, sett hästarna komma in efter jobb eller hört någon prata om det (Tomas P).

Från mitt perspektiv hade det varit en rättsskandal om man kan döma någon utan vare sig fysiska eller medicinska bevis, således är jag glad över domen ur ett samhällsperspektiv, oavsett vad som skett eller inte skett på Bjertorp. Jämför andra mål med ord mot ord utan någon form av bevis.

Förutom de åtalade/friade verkar Elin dragit svarte petter då hon säkerligen blivit starkt påverkad av övriga inblandade på åklagarsidan (Disa & Tomas) och bara berättat vad hon trodde att hon såg baserat på den skapade referensramen (skvaller om grisfösning). Det finns många undersökningar om hur vi människor kan påverka varandra till att veta att man hört eller sett något. Ett ganska simpelt exempel på detta är ett sk klassiskt citat. Om man säger "Play it again, Sam" kommer både de som sett och inte sett filmen att säga att citatet kommer från Casablanca, trots att just de orden inte sägs i filmen, däremot olika varianter.
Återigen, tack för att du återgivit processen på ett objektivt sätt och baserat på fakta.
Mvh
Mathias

Anonym sa...

Ek. En sån patetisk människa. Man kan ju undra vilka andra demoktatiska grundprinciper han föraktar.Helt klart är ju att han inte accepterar vårt rässtsystem

ulf sa...

Först frågar man sig, var detta spektakel oundvikligt, sen tänker man lite och kommer fram till ja, det var oundvikligt.
För många faktorer samverkade, det finns inte den journalist i världen (med motsvarande låga kompetens)som skulle stå över ett krig som detta.
Vi har som Lars skrev, Tipslinjen som kändes förnedrande, vi har några frön byggda på avundsjuka som ledde till Kalla Fakta utpekandet, vi har Drottningens som isade relationerna till journalisterna ännu mer, vi har drevet som går igång som en snöboll i en backe vilt påhejade av en hop välvilliga stallbacksskvallrare som minsann vet att grisfösare är vanligare än man tror.
Nu är det så att just detta med stallbacksskvallret kanske har varit det bästa brännvirket, här finns en dold värld för journalisterna, här måste dom lita på skvallraren som dom så gärna vill tro på.
Om du tränat häst i decennier, och inte kommer nån vart med hästar och karriär, är det förbannat tungt, du är fast i en råttfälla, du kan inte sluta, du kan inte försörja dig.
Förklaringen till varför just du ska ha det så jävligt måste hittas, fusk är en kanonbra orsak, grisfösare är ju skitvanligt och dom stora tränarna har egna veterinärer som minsann kan fixa det mesta, ofta är det nåt skumt dom jävlarna som fuskar går det bra för, men du som är hederlig har inte en chans mot dessa, hallå vill nån ha en förklaring till att det går dåligt för mej och bra för andra!!
Det är lätt att få en skara hämndlystna journalister att lyssna, och inte ifragasätter dom vad du säger, dom lapar villigt i sig all skit du kan frambringa.
Om vi hade en mer proffsig journalistkår inom travet så hade det inte blivit något av dessa, var för sig lättförklarade händelser, men så här snett går det då journalister inte kan följa dom mest elementära grunderna inom journalistiken. Och jag säger det igen En grisfösare har jag sett på 40år inom travet och en miljon förklaringar har jag hört varför det går bättre för andra!! Ingen av dessa förklaringar har varit riktigt rumsrena och ingen har vari sann, vad jag vet!!

Anonym sa...

Underbart!!!!
Glädjen är total!!!

Björn sa...

Glöm inte tacka Michael C. Utan hans sladdrande hade Åke varit torsk vid "oanmälda" razzian.

Anonym sa...

Ytterligare en variant. Var befann ni er när dom sökte vittnen?

Lars sa...

Men snälla "Björn". Nu är du väldigt snett ute. Desperat?

Anonym sa...

Mer efterspel!

Läser en insändare i dagens Ronden med rubriken
"Före - och efter Hovrättens dom"

Citerar de sista 17 raderna.
"
Efter Hovrättens frikännande av Åke Svanstedt var det dags för nästa överraskning i Aftonbladet: "Svanstedts tränarkollegor, Lutfi Kolgjini och Robert Bergh, går nu till angrepp mot de styrande på Svensk Travsport. De menar att förbundet ska be Svanstedt om ursäkt"

För någonting man sagt efter att Svanstedt blivit dömd i Tingsrätten? Vad många verkar ha "glömt" är nämligen att frikännandet i Hovrätten kom efter ett överklagande från såväl Svanstedt som åklagaren på Tingsrättens fällande dom.

Det klagas ofta på publiktapp på landets travbanor. Tillåt mig dock tvivla på attovan nämnda språkrörs utspel i Aftonbladet är rätt väg att gå, om man vill vända den trenden."


Man tar sig för pannan och undrar om detta aktstycke emanerar från något urdjur och en(hjärn)cellig varelse som kröp upp på Pangea i urtiden.

Några kommentarer:
Angreppet som de två nämnda kollegorna stod för var väl tämligen milt och kravet är ju högst rimligt efter atta uttalanden och avstängningen strax före jul 2008. Tycker nog att AO:s angrepp är snäppet vassare.

Vidare kan man misstänka att skribenten/insändaren tycker att man ska nöja sig med tingsrätternas domar i allmänhet och i detta fallet i synnerhet. En sakupplysning. Åklagaren AG fann, först efter de dömdas överklagande, själv för gott att också överklaga.

Ang. förväntat publiktapp så är jag säker på att det inte alls blir som insändaren befarar. Intresset för sporten kommer att öka nu när den solkiga byken tvättats offentligt och bliit föremål för en proffsig behandling i det svenska domstolsväsendet.

En slutkommentar om svenska domstolars sammansättning.

I vanliga brottsmål består tingsrätten en juristdomare och tre lekmannadomare som tillika är tillsatta av kommunpolitiker i domsagans område.
Man kan i värstra fall likna dessa rätter med syjuntor. Nu menar jag förståss inte att rätten i vara påminner om en sådan, om nu någon skulle tro detta.
I hovrätterna är alltid juristdomare (proffs) alltid i majoritet.

Slutligen tycker jag att det var ett väl flitigt användande av versaler betr. tingsrätter och hovrätter. Det är ju inte fråga om några egennamn.

Hippo