måndag 18 oktober 2010

Åsnorna
Det kan väl hända att vi ibland helt oöverlagt kallar våra politiker för åsnor.

Att vara en åsna är dock ett dunkelt begrepp. Menar vi att de är väldigt envisa och aldrig ger upp en politisk fråga som Maud O. När hon gjorde en Nurejev i en viktig kärnfråga, hederssak, partiets sk(j)äl osv, eller är det vissa politikers otroligt höga svansföring vi syftar på. Oklart, men vi vet att åsnan är en internationell företeelse.

I irakiska Kurdistan fick jag höra om ett parti som hette Kurdistan Donkey Association(KDA). Jag har en bekant som kallas “Hallicken”. Han var Administrativ Borgmästare på den tiden. En gång skulle han försöka övertala några bostadslösa att flytta från en idrottsstadion. Tanken var väl att de skulle få någonstans med lite bättre standard. Så han åkte ut för att prata med dem. Efter den pratstunden har han ett rött ärr i pannan som lyser glatt i solskenet. De bostadslösa ville vara kvar på idrottsstadion och sköt en kula som plöjde en fåra i hans panna.

En annan gång hade H. Kallat till sig en landsman som uppfört ett gigantiskt svartbygge i form av ett gäng villor som H. just hade jämnat med marken. H. ville bara förklara att man inte ens i Kurdistan kunde bygga hus hur som helst. Då blev mannens släktingar lite oroliga och åkte in tjugofem killar med AK-47:or och ”befriade” byggchefen.

Var var jag? H. är ingen hallick utan bara en sällsynt rolig kille med många upplevelser och historier i bagaget. H. har också en kompis som är ordförande i “Åsnepartiet” Omer Klol.

En gång fick jag träffa en ledande företrädare för ”Åsnepartiet”. Det var ett hedrande ögonblick. De har förutom sin något udda huvudfråga också en rad udda frasväxlingar. På en restaurang kan de t ex beställa “Vår Mat”. Då gäller det att veta vad ”Vår Mat” är för servitören. ”Vår Mat” är nämligen linssoppa.

Om man vill tränga in i de trevligare delarna av ME som är både intelligent och underhållande på ett lite sofistikerat plan eller med finess om man så vill så kan man med fördel studera artikeln som nyligen publicerades i Kurdish Globe om Kurdistan Donkey Association. Parti och parti...

KDA försvarar åsnornas rätt helt enkelt. Alla åsnor...

Inga kommentarer: