tisdag 21 september 2010

Istället för valanalysNu har vi röstat färdigt i vårt sorgliga lilla land.

Nu blir det andra viktiga saker vi kan koncentrera oss på. Caroline af Ugglas ett och ett halvt år på terapeutsoffan i bokform tex.

Eller könsrollsmönster på Eriksdalsskolan. Där är problemet anses vara att pojkar pratar mer än flickor.

Det är inte min uppfattning. Däremot en talar vi om en politiskt korrekt rulle från Centralen där man tillverkar politisk dynga för 1500 biobesökare i Stockholms innerstad.

Men de senaste dagarnas diskussion har gällt valet.

Ett val där vi fick in ett nytt parti i riksdagen, Sverige Demokraterna eller SD som deras formella partibeteckning är.

Vad hände i valet? Vems är felet?

Är det Monas fel att SD kom in? Eller Moderaternas? Hm, varför inte kasta skulden på Allihopa?

Siffrorna talar ett tydligt språk. Vi pratar inte om några soffliggare som plötsligt övergivit ostkrokar och porrfilm för ett politiskt val. Av tillgänglig information pratar vi istället om strömmar av SD väljar från alla politiska partier och mest från Socialdemokraterna(0,5) och Moderaterna(0,7) tillsammans 1,2 procent plus 0,1 från övriga riksdagspartier vilket ger 1,7 om jag inte räknat fel. 5,7 procent i riksdagsvalet. Så valsegern kom från andra partier likas gärna som från ostkrokätare. En annan myt är att SD aldrig kommit in om de inte var så starka i Skåne. De hade fått 4,3 procent utan Skånerösterna.

330 000 röstade på dem i hela landet och 70367 kom från Skåne och 9ooo något från Blekinge där partiet traditionellt alltid varit starkast.

Så vi får alltså dela på nesan broderligt och systerligt.

Ett land har inte bättre politiker än det förtjänar.

En annan intressant iakttagelse är att partiet tex i Stockholm inte kommit in på ställen som Lidingö, Danderyd, Värmdö m fl men skördat finfint i städer som Södertälje, Botkyrka, Huddinge m fl som traditionellt är invandratäta områden. Av detta kan man tänka sig att överklassen är relativt ointresserat av att mota invandrare i grind.

Kanske har de rika grannar från Irak eller Libanon som äger en restaurangkedja och deltar i Grannsamverkan Mot Brott utan att gnälla, vakta båtbryggorna på Båtklubben utan att knorra etc.

Nu har vi fått in SD. 330 000 svenbskar har faktiskt röstat på dem och jag skulle gärna vilja veta hur många invandrare som röstat på SD tex i Södertälje.

Det lär vi få veta sinom tid.

Alliansen hoppas fortfarande på en egen majoritet. En stilla undran. Vad sysslar valteknikerna med? One wonder! På sjuttiotalet upptäckte man plötsligt att ifall lika många röstade på den ena sidan som den andra så kunde det sluta 175 -175. Då är det svårt att föreslå straffläggning. Nu är det mandatfördelningen som spökar.

Alliansen kan få flest röster utan att få en majoritet. Man undrar vad alla experter sysslar med emellan historiska händelser som ställer allt på huvudet.

Få handen på hjärtat! Vi visste ju att det kunde hända.

Personligen tycker jag att vi måste diskutera migrationspolitiken. Det har inte gjorts på allvar de senaste fyrtio åren. Nu kommer räkningen.

Vi måste rannsaka vår historia men invandrare måste nog ställa frågan lika klart.

Vad vill vi att vår ställning i Sverige ska vara. Vill vi stanna eller återvända?

Det är komplicerade frågor. Inte som SD föreslår enkla svar på svågor.

Vari utmaningen nu bestär? Jo, att prat igenom problemen utan att partierna försöker fiska tillbaka sina röster i rasistdammen. En uppgift utöver de vanliga.

Folket då? De tycker att skolan och jobben är viktigast. Igen! Är det inte dags att lyssna på dem nästa gång för en gångs skull!

På riktigt menar jag.

Skolan har idag tappat greppet om utbildningen. Apberget på Skansen kan uppfattar som ett munkdormatorium jämfört med många skolor idag.

Elever kommer till lektionerna när det vill utan böcker, pennor och suddgummi. De ber lärarna dra åt helvete när det inte passar. När det ställs minsta krav på dem avviker de under förespegling att de ska går på toaletten, prata med syrran, morsan eller också far de iväg till rektorn och gnäller.

Resten av eleverna får lida och lyssna på tjattret, Ipod, mobiltelefoner och Youtube inslag som finns tillgängliga i de flesta skolsalar. När underhållarna gör något så sker det på Facebook eller messen.

Björklund må ha goda intentioner men nu gäller det att klä skitsnacket i handling. Ge lärarna verktyg att vända på skutan innan den går i kvav.

Jag är inte ett dug oroligt för Sverigedemokraterna. Då är jag mer oroligt för skolans sammanbrott som i slutänden leder till arbetslöshet, idioti och lättpåverkade, halvutbildade elever utan framtid på ena sidan och förbannade, svikna och lvergivna elever som vill något på den andra sidan.

Tyvärr finns många av våra invandrarungdomar på den förra sidan.

Det är dags för föräldrar och skola i förening med politiker och samhälle att ställa upp regler som bygger på ömsesidig respekt och där man tar tag i problemen innan de tar tag i systemet.

Fler lärare och stöd, visst!

Men när Maria Wetterstrand snackar om att hon minns lärare som respekterade henne och därmed kunde respektera dem så har hon vänt på steken.

Vad ska du göra med en elev som ber dig dra åt helvete eller kallar dig för en mentalt störd person när du ber dem var tysta.

Le och hoppas att de faller till föga och respekterar dig. Idag för du inte ens kasta ut en elev från en lektion och ifall de vill kan de stanna på lektionen och sabba den för sina kompisar utan att du kan göra annat än att...be dem var tysta.

Det som den nuvarande skolan missat är att förklara varför elever går i skolan. Ungefär som vi nu kan få uppleva att en sida i valet får flest röster men kanske inte får majoritet.

Sånt vi inte tror kan hända i ett modernt samhälle men som hänt och nu händer igen.
Det är skolan vi ska ta tag i. Då kommer Sverigedemokraterna att försvinn av sig själva.

Kunskap och insikt bygger fungerande samhällen. Inte motsatsen.

6 kommentarer:

ulf sa...

Vår invandrarpolitik är och har varit en katasrof, när man säger så skruvar 98% av svenskarna på sig, det känns obekvämt om man är i en grupp av okända människor där man inte har koll på vad dom andra står. Säger du samma sak till EN människa så hakar man ofta på, då vill man diskutera, vad säger detta om oss, jo vi är totalt hjärntvättade av politisk korrekthet, som ofta är det samma som hyckleri. Jag har följt våran kollaps för integrationen på nära håll, i Hovsjö utanför södertälje har man på 25 år bytt ut en mix av 70% svenskar 30% invandrare till 100% invandrare, (en total rokad medvetet utfört av politiker i södertälje) 80% lever på bidrag, många kan efter 30 år i sverige fortfarande inte ett ord svenska. Jag framför lite förenklade siffror och beskrivning av status på innevånarna, men det är väldigt belysande av vad problemet är. Att skapa getton är lätt, att få bort dom är mycket svårt. Människor mår inte bra av att vara passiva, och är man det i en miljö som Hovsjö så har du en brant backe för att komma in i samhället. Jag kände några av dom sista svenskarna som bodde i Hovsjö, en mamma, lätt alkoholiserad, ingen av hennes 3 barn överlevde sin 35årsdag, alla knarkade ihjäl sig. Det var såna familjer som blev kvar, när södertäljes politiker med vilje genomförde rokaden, ett enormt svek emot våra invandrare. Samtidigt betonar riks och kommunpolitikerna vikten av en väl utförd integrationspolitik. Hyckleriet har ingen botten, att se detta fortgå under beskydd av det tabu det är att ha åsikter om integrationspolitiken är smärtsamt. Jag vet inte vad som händer med SD i riksdagen, men jag vet att sämre än idag kan det inte bli!

Anonym sa...

Stefan, du som kommer från Skåne.
Kan du talar om varför så många SD kommer från södra delen av vårt land?

Och till Ulf, var hämta du dina siffror ifrån? SCB?
Sverige BEHÖVER invandrare, inge snack om saken.

ulf sa...

Visst behöver vi invandrare, men vi behöver inte getton, det borde vara skottpengar på politiker som skapar getton, det kan bara undvikas om vi öppet får diskutera problem, mörkar man, blir det för sent att göra något. Som jag sa, att skapa ett getto är lätt, att ta bort det är nästan omöjligt.
Statistik har jag fått från en kontakt som hade tillgång till kommunens interna papper, dom är inte till för allmänheten. Det är nästan omöjligt att få tag på obekväm statistik. Jag har talat med många kommuner och idag har dom svårt att själva ta reda på många saker om sina egna innevånare, vem som är orsak till denna informationsazymetri är svårt att peka på. Det skulle vara intressant om nån forskare kunde förklara hur vi i ett informationssammhälle kan ha så svårt att komma åt fakta. Jag ser en rikspolitisk styrning av statistik som är mycket skrämmande, men jag är väl bara konspiratorisk hoppas jag.

Stefan Hagberg sa...

Till Ulf: Hej! Det är precis som du säger. Att låtsas att allt är SDÖs och borgarnas fel är inte bara korkat. Vi behöver en diskussion om invandrings+ och flyktingpolitik och den har vi fått nu.

Till Anonym Hej! Stämmer att jag är skåning från början. Flyttade till Stockholm 1982.

Partiet har väl sina utsprungliga rötter bland halvnazister, vit makt och efterblivna skåningar som tror att en restriktiv flyktingpolitik gör deras liv rikare.

Jag har ingen aning. Mitt räkneexempel visar däremot dels att de flesta kommer från andra håll i landet och att de kommer från olika partier på båda sidor om blocken.

Så från och med nu är inte SD en skånsk angelägenhet utan ett problem som alla får fundera över inklusive V som också tappade väljare till SD.

Lars sa...

Till anonym: Förklara närmare vad du menar att vi behöver invandrare. Finns det ingen gräns hur många vi ska ta in?
De senaste fyra åren har vi tagit in drygt 100 000 per år. Det blir nästan 280 per dag!
Under dessa år har knappt 40 000/per år utvandrat från Sverige.
När det gäller ekonomi så talas det ofta om att den ska vara i balans. Varför kan inte in och utvandring vara någorlunda i balans?
Varför ska Sverige gå i spetsen i Europa när det gäller invandring.
Man hör aldrig att t.ex finländarna är rasister. Runt 20 000 per år är invandringen där. Men så har dom heller inte några problem som typ Rosengård.
I Sverige är en miljon människor icke i sysselsättning. Det finns 50 000 lediga jobb.

Anonym sa...

Hej Stefan

Det är om man tittar i partiprogram eller lyssnar SD-politiker enbart begränsning och integration de vill genomföra, de vill ge alla människor samma värde och status men de har en bakgrund i rasistiska rörelser. Riksdagspartierna utom SD har också många rasistiska kopplingar bakom sig, inte minst socialdemokraterna som genom motionsställaren Hjalmar Branting skapade det svenska rasinstitutet 1922. Fabian Månsson beklagade sig över att borgerligheten lät idioter(utvecklingstörda) leva och goda arbetare svälta och tillskrev borgerligheten idiotdrag som förklaring till deras humanism i frågan. SD är skuldfri från de tidigare kopplingarna till nazism och antisemitism samt rasbiologin. Vi kanske skall ge dem en vettig chans att göra bort sig innan vi lyfter anklagelser mot dem i SD för brott de inte hunnit begå än.
MVH
Roger