tisdag 28 september 2010

De ändrar färg i grytanHumrarna är här. 7300 kronor kilot!

Danskarna ska visst kunna ordna samma sak för 200 kronor kilot. Lite oklart hur. Är der flera humrar på den danska sidan av havet och i så fall varför?

Man undrar och sedan glömmer man bort vad man undrade över.

Mp ska visst jobba lite över alliansgränserna för att blocka SD. Det var ju oväntat.

Rahm Emanuel, Obamas stabschef avgår ungefär samtidigt som hans inflytande bland judar skulle behövas i fredssamtalen i Mellanöstern. Oväntat. Han ska bli borgmästare i Chicago. Jag trodde man valdes till det.

Det blir ingen fred den här gången heller. Israel hasar långsamt på arslet över nya bosättningar, precis som planen varit hela tiden. Abbas gisslanroll blir allt tydligare och snart får vi se en ny antifada, raketer, självmordsbombare och vedergällningen för något som redan från början var en attack.

Det talas mycket om palestinernas bristande vilja. Hörde en israel, jude och bosättare med rysk brytning föreslå på fullt allvar att palestinierna skulle flytta till Kuwait, Dubai och nått land till som jag glömt.

Judarna däremot blir däremot som flertal alltid seriöst upprörda när olika palestinska extremgrupper vill hiva ut dem i Medelhavet.

Så vi talar fortfarande om en debatt som i huvudsak rör sig i linje med sandlådan där båda parter gör sitt bästa för att ösa en näve sand i ögat på den andre.

Ska det bli någon ändring krävs det nog lite mer än vad som ligger på bordet den här gången.

2 kommentarer:

ulf sa...

Något helt annat Stefan...Travronden verkar ha stängt sitt forum för några minuter sen, det som fick dom att göra detta tror jag ganska säkert har med nån slags torskfrossa så här dagen före domen. Påtryckningar från ST och interncensur spelar nog också roll.
När jag skrev vad Hörnberg sa åt ÅS före tingsrättsdomen "vi kan döma dig även om du blir frikänd i en civil domstol" var det nog några som gick i taket på ST.
Stegets raljerande med Silbersky var nog också jobbigt att få kritik för.
Det experiment som Steget talar om gick faktiskt till som Silbersky beskriver. Widmarks karaktär i filmen beskriver hur han ska vrida nacken av offret, men gör inte det utan knuffar henne utför en trapp, det är bara knuffen utför trappen vi får se, ändå minns dom som sett filmen att han knäcker nacken på offret.
Det är ju ganska beskrivande och relevant att ta upp det i en rättegång där många påstår sig ha sett en grisfösare, som det skvallrats rätt mycket om. Travronden försöker här att göra Silbersky till en lögnare och det är väl inte särskilt smickrande två dagar före en dom.

Stefan Hagberg sa...

Till Ulf: Hej! Ja, det var ju en kreativ handling.

Påminner lite om min gamla käpphäst som jag nog dragit om Brecht och tyskarnas protester 1953 som ledde till att den Östtyska regeringen klagade på folket.

Brecht sa att om regeringen inte var nöjda med folket fick de väl välja sig ett nytt folk.


Det är riktigt att Travrondens forum delvis innehållit en massa mindre övervägda inlägg. Travronden har inte heller lagt många strån i kors för att moderera eller strukturera debatten. Att ta bort inlägg med övertoner är inga problem om man vill, se Newsmill m fl.

Jag vet inte om det har att göra med domen i Svanstedt m fl målet som väl ska komma i dagarna. Men det kan ju verka som en tanke. Oavsett vad utgången blir i det målet så kommer den domen att debatterar under år framöver.

Vet inte riktigt hur Travronden har tänkt sig att använda social media i framtiden. När alla andra media utvecklar den sidan för att överleva och utvecklas väljer ST och Ronden att strypa debatten. För de försöker ju inte förändra innehållets inriktning.

Svagt! I en toppstyrd organisation där kritik sopats under mattan i många år och få tecken syns på att patienten ska tillfriskna och hela branschen samtidigt står inför stora utmaningar är det inget gott tecken att man väljer att döda en av få debattforum inom travsporten.

Men det kommer säkert att dyka upp nya möjligheter att debattera.

Min erfarenhet av Travforum är nog att det under årens lopp också framförts många både genomtänkta och välformulerade förslag som rör spel och sport. Det är faktiskt rätt fräckt mot dessa människro som tagit sig tid att skriva ner sina tankar att avfärda dem på det här sättet.

Minns DN Debatt som den var förr. En liten utvald elit som formulerade den offentliga debatten. Var man bundis eller släkt med debattredaktörn så fick man inte sina små funderingar som lunkade på år efter år, decennium efter decennium. Internet och nya former för debatt sprängde det åsiktsmonopolet.

Jag har faktiskt svårt att tänka mig någon parallell till den inriktning som ST nu slagit in på.

Fatkum är att jag tror inte det finns någon. Inte i Sverige i varje fall. Möjligen i Kina eller Nordkorea.