söndag 12 september 2010

Fria tankarHösten krymper långsamt allt närmre. Löven och gräsen skiftar färg. Det är kyligare om mornarna. Dimman ligger ofta tät över Slussen i gryningen.

Valet närmar sig med stormsteg.

Mona och hennes kompisar har det inte lätt. Det verkar som om media bestämt sig för att Mona inte är vad Sverige behöver de närmste fyra åren. Då är det inte lätt.

Så Maria Wetterstrand som gärna vill bli minister flörtar nu vilt med den blå Alliansen. Det är ett av många tecken i skyn.

Jimmy Åkesson och hans lilla sorgliga gäng verkar kunna ta sig in i Riksdagen.

Problemen med integrationspolitiken har i valrörelsen hittills handlat mest om flickor ska få bära niqab och burka i skolor och på offentliga platser.

Jodå, det ska de. Om jag har ett företag ska jag låta dem få jobb där. Ge dem chansen. De kan inte ta en man i handen så de ska sälja bilar till kvinnor. Man kan inte ens se ifall de flinar åt en när de sålt på en ett riktigt vrak. Om de säljer några bilar vill säga. Vem vill köpa en begagnad bil av ett slöjhöns?

Men lönen ska betalas enligt flickorna. Gelotte på den göteborgska tidningen försökte förklara problematiken men de somaliska flickorna fattade inte vad han pratade om. När jag letar efter en anställd till min bilfirma söker jag efter en medarbetare som passar mot mina kunder och inte hårdpiercade brudar med ansiktstatueringar, transvestiter, bögar med löspenisar innanför brallorna, topplessbrudar, pojkar iklädda endast stringtrosor, killar med läderjackor det står OG på t-shirten eller ungdomar med stickmärken och b vitaminbrist. De får söka andra jobb precis som niqabgänget.

Det är inte mitt jobb som företagare att betala för förtryckta kvinnors förtryck. Det får de själva göra.

Tillbaka till valet.

Tro och lojalitet har aldrig präglat det politiska livet men Wetterstrand hamnar ändå på listan av dem man högst troligt aldrig tar med sig ner i någon skyttegrav.

Jag tycker inte synd om Mona. Hon är trots allt den högst politiskt ansvariga för det högst troliga debaclet. Hon skulle aldrig valt en skelande smilfink som Östros till ekonomisk talesman vilket brukar rendera en finansministerpost efter ett vunnet val. Östros försöker förvisso låta som Patron Person men saknar 60 kilo och en hel del andra raffinemang. Säga vad man vill men Persson kunde i varje fall fylla sin pompösa kostym med anekdoter. Mona borde vidare aldrig engagerat Bodström som ju ändå inte tyckte att valet var viktigare än att åka till USA och köpa gympadojor inför grabbens skolstart.

Men de är inte personerna som avgör socialdemokraternas nederlag utan bristen på ideologisk finess och nytänkade.

”Bårgarna” som förra valet snodde det s-patenterade arbetarekonceptet och ersatte det med arbetarkonceptet. Ett futtigt litet ”e”. Det måste svidit ordentligt mellan skinkorna.

Det var endast möjligt med en uttunnad och till oigenkännelighet förvanskad ideologisk grund som framför allt Göran Persson skapat under sina år vid makten. Men Persson kunde trumma en torpartrumma som få.

Tony Blair gjorde tvärtom och det funkade undre hans tid.

Men ifall Alliansen lyckades charma väljarna förra valet så duger det inte att fortsätta tjafsa om att man är alternativet med samma lama argument som förra gången.

En Palme eller Persson hade förmodligen tagit på sig den historiska kostymen, talat om tiden före rösträtten, den känslokalla höger som härjat på bruken och i stugorna där lössen kröp över arbetarnas barn.

Sedan hade de avslutat med den retoriska frågan:

-Är det detta arbetarparti(m) som landets löntagare behöver?

Ställt några frågor om vad Borg gjort av girigheten nu när HQ banks toppmäklare flytt till Carnegie.

En toppmäklare som kan tjäna 50 miljoner per år på att köpa och sälja värden som inte finns, spekulera och tänja på gränserna.

Det är också en poäng i svartsoppan att just Carnegie tar över.

Var blev notan av för den ekonomiska krisen.

Vem fick betala alla dessa huvudlösa spekulationer.

Jo, det var en kris som vi tog Sverige ur låter det. Borg nickar och kikar genom älgstudsarens sikte. Det var svårt men vi fixade det. Det är lätt att tro honom.

Ursäkta men vilken politik ledde fram till den situation vi hade när Borg och de övriga endast kunde stoppa in armen i fördämningarna och hoppas att dammen skulle hålla.

Då var vi en liten nation som inte kunde påverka stort i världen tack vara vårt extrema exportberoende. Nu har Borg och hans kompisar i Reinfeldts regering ordnat oss ur krisen.

My Ass!

Sanningen är mer modest. De öste in pengar i systemet och hoppades att det skulle räcka. Inte mycket till övertänkt politik och knappast skiljt från vad sossarna skulle ordnat med de två palsternackorna och Rosa Lasse under andra politiska förtecken.

Nästa gång systemet spricker kommer alla att vara lika förvånade. Häpna. Tro mig.

Något av detta kunde möjligen Mona och hennes vapendragare åtminstone försökt ge sig på.

Men det blir ju allt svårare. För vad skiljer egentligen de två blocken åt?

Inte mycket. Några hundringar hit och dit.

Det är egentligen samma samhälle de filar på.

Det stod en liten blek kille i en glänta på Fritids häromveckan. Han var sju år och grät hysteriskt och hade slitit av sig sin lilla lila tenniströja. När jag kom fram skrek han rakt ut mot mig:

-LÄMNA ALDRIG FORTET!

Han hade lämnat fortet och fått klipulver på ryggen stackarn.

Socialdemokraterna och deras märkliga svans kommer att förlora valet. Det gjorde inte sin läxa efter förra valet. De borde lämnat fortet, försökt sig på något nytt även om det sved. Nu har det hamnar i Alliansens hörna. Ekonomin som blir bättre.

Avdrag hit eller dit. Vilka är mästare i den grenen?

Men det finns ett annat Sverige där en nästan tio procent är arbetslösa, åldringar låses in på nätterna och lärare knappt vågar slänga ut små terrorister från lektioner där man nuförtiden får ha keps, mobil och Ipod på medan man läser ”Mina Drömmars Stad” av Per Anders Fogelström.

En elev säger att han inte behöver kunna matte eftersom han ska bli ”Druglord”. En annan ringer polisen och påstår att läraren hotat honom efter att läraren sagt åt honom att han kommer att ”få problem”.

Personligen tror jag en bra reform vore att hyra in Hells Angels mörkare delar mot faktura och låta hängrövarna burna lite på skolgården med sina HD och sedan gå runt och förklara för sjuorna Sjögrässkolan att på den här skolan har man pennor, suddgummi och böcker med sig och kommer i tid, håller truten och räcker upp handen, respekterar lärarens kunskaper för, ”annars får man problem”.

Vår hyresvärd är snål. Alltså tar sig uteliggare och pundare in i vårt hus genom de bristfälliga lås som finns.

Förra veckan tömde en av dessa samhällets mindre bemedlade vår tvättkorg med tvätt i tvättstugan. De snodde rena byxor, kallingar(!) och tröjor för några tusenlappar.

Bland annat ett gäng utmärkta amerikanska t-shirts modell US AIR FORCE som Carina köpt i Irak.

Tjuvarna gillade inte jobbiga skjortor med knappar(så långt har det alltså gått) och lämnade därför hyggligt nog en Fjällräven skjorta och Carinas body(av andra skäl).

Tackar ödmjukast!

Värden hänvisar oss raskt till försäkringsbolaget. Någon annan. Självrisken är på 1500 spänn eller så.

Långsamt faller saker och ting i bitar. Gnaver och skaver.

Värden skiter i oss och vi skiter i världen. Uteliggaren skiter i oss, värden och framför allt världen.

Mona jobbar hårdare säger hon och Anders Borg skjuter en tolvtaggare.

Finns det verkligen inga alternativ.

Efter valet menar jag. Eller överhuvudtaget.

Till sist.

Läser Guillous nya utökade självbiografi där han kostat på sig 80-talet förvirrande sidor relationerna med KGB. Det som slår en efter genomläsning är att även de hus byggda med de bästa intentioner kan rasa samman med ett brak. Nu har det skett.

Återkommer när röken lagt sig och jag hunnit med den första delen också.

Sa jag att en av självmordsbombarna i Londons tunnelbana 2005, lånat sin svärmors burka och en vit handväska.

Det tror jag att jag gjorde.

Ändå ter sig framtiden ljus. Mina oljeaktier stiger efter att ha sjunkit. Hålet har öppnat igen med nya glas som man kan klippa till folk med. Vi hade fyra rätt på V75 men satte en nioprocentare. Man får vara glad för det lilla.

Expressens ledarsida innehöll en rätt skarp vidräkning med advokat Leif Silbersky, 72 i förra veckan. Är det inte dags att vinna Svanstedtmålet och sedan trappa ner lite. Allvarligt talat. Lyssna på(lite mer) musik och resa lite.

Agrell har alltid varit sugen på konspirationer. Oklart varför. Skriver en lång artikel om den möjligheten.

Självfallet. WikiLeaks Julian Assange är snärjd i en sexfälla av CIA och Pentagon i skön förening.

Eller också är han bara en kåt 42 åring som inte fattar att nej är nej, vilket med alla mått mätt är förvånande.

Det går inte så bra för Sverige i Speedway och Zlatans debut innehöll en 2-0 förlust och en egenhändigt bränd straff.

Apropå fotboll och det fina land vi lever i. Om herrarna med Zlatan i spetsen tar sig till VM så blir det bonuskalas 600-700 000 per skalle. Det kan Zlatan & Co.

verkligen behöva. Eller hur? Om tjejerna tar sig till VM blir det ingenting. Zip!

Nyckeln i dramat heter Lars-Åke Lagrell och är ordförande i Fotbollsförbundet.

Hockeyns charmtroll Fagerlund har nu lämnat in verktygen. Han hade på sin tid tydliga uppfattningar om tjejer och hockey. Men det var tjugo år sedan. Vi skriver 2010 och många uppfattar nog Lagrell som en präktig sosse.

Kan ingen ta och skjutsa hem Lagrell till de småländska urskogarna eller var han nu kommer ifrån.

-Tänker du på ”pängarna”?

Samma charmiga skillnad råder inom andra sporter. Så också inom djurens värld. Ett sto och en hingst skiljer en miljon eller så i förstapris när årets Derby avgjordes i förra veckan.

Why?

Idag springer svågerns galoppist på Täby. Alvena Quling. Vi får se hur det går. Han är seg i början och snabb på slutet. Treåring.

Per som föder upp Alvena hästarna klargjorde en sak jag inte visste härom veckan när han provsmakade min fjällskivling. Arabiska fullblod och engelska fullblod springer i olika lopp. I Sverige har vi engelska fullblod. De ska vara snabbare.

Bara en sådan sak. Bland alla andra

2 kommentarer:

ulf sa...

Jag är ju inte medias största supporter, men om det är som du säger att dom behandlar Mona avmätt så måste jag nog hålla med dom. Hon har visat sig vara en småfifflare och det är förödande för hennes trovärdighet. Att teflonFredde inte är speciellt trovärdig heller gör tyvärr inte Mona bättre.

Björne sa...

Det är som du säger. Sossarna har inget att komma med som det verkar och partitoppar utan någon som helst trovärdighet.

Den ende på "rätt" sida som har en någon sånär pondus och trovärdighet är ju Ohly. Men med tanke på hans förflutna så blir det väl inget för honom ändå.

Det som är lite lustigt i valtiderna är "kommunistskräcken" som börjar dyka upp igen hos vissa skribenter. Man funderar ju på om dom är på riktigt allvar.

Själv är jag kluven inför valet, ett tomt kuvert är ju ett alternativ men känns ju egentligen inte som ett alternativ för någon som är för ett samhälle präglat av solidaritet bland medborgarna.

Det är ju naturligtvis en utopi och kommer väl aldrig bli aktuellt i framtiden heller.

Vi går mot (och har så gjort en längre tid) ett väldigt tråkig tillvaro.

2/3-dels samhället är här för att stanna som det verkar.

Och det gynnar knappast oss som har jobb och en hyfsat bra tillvaro heller.

Även om en del tycks tro det.

Tyvärr.

Nä, om fler har det bra så är det bättre för alla.

Det tror jag.