onsdag 7 juli 2010

Mina barn och...När jag såg Sven-Otto Littorin stå och snörvla i morse medan han meddelade sin avgång kände jag inte ett smack.Det lät inte ens trovärdigt.

Igår hade han en förhandling i tingsrätten med sitt ex Ann Zetterberg som han skiljdes från 2006.

Dotter till förre Volvo chefen Christer Zetterberg.

Jag antar att exfrun Ann fått en del råd från sin pappa hur man förhandlar i affärer. För båda verkar uppfatta sitt misslyckade äktenskaps upplösning med tre barn inblandade som en affärsuppgörelse.

Littorin hade från början krävt ensam vårdnad av yngsta barnet.

Det har inte saknats pikanta inslag i den här holmgången. Littorin som själv föryngrat sitt livspartnerskap med sjutton år yngre kurdiskan tillika Schlingmans pressekreterare, moderaten Avin Khaffaf som är dotter till Asa Khaffaf en kurd, smågodiskung och f d chefstjänsteman på irakiska försvarsdepartementet.

När Littorin anklagade sitt ex Ann Zetterberg för att hon hade en relation med en tvivelaktig dömd svensk var han antingen korkad eller bara naiv eftersom hans nya fästmös pappa flydde Irak 2004 efter att 1,3 miljarder dollar försvunnit från Försvarsdepartementet han jobbat på.

När exfruns advokat slängde fram en ny stämning igår kroknade Littorin ihop.
Nu ska paret gå på familjerådgivning. Efter FYRA ÅR!

Ingenting var viktigare än barnen, påstod Littorin i morse. Något annat var viktigare i fyra år i varje fall.

Kannibalismen sprider sig i Alliansen. Detta skulle ju var Vuvuzela-Mauds lyckliga dag i Almedalen och ännu mitt på dagen pratar alla om moderaterna.

Dessutom tycker svenska folket att staten ska behålla Vattenfall enligt en färsk undersökning som de RödGröna nog inte lär missa.

Stackars Maud. Det är inte lätt att trampa vatten runt fyraprocentspärren!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Stefan

Vuxna ska vara förebilder, detta är ett lysande exempel på två föräldrar som är motsatsen inför sina barn. Barnen blir slagträn mellan två vuxna som inte lyckas lösa upp sin relation som en enskildhet inför det egna misslyckandet, de måste ta andra till hjälp för att föra sin kamp om och med barnen som vapen och tillhygge. Jag blir mest beklämd att en så pass inflytelserik person inte ens klarar att hantera det egna livet, jag har också svårt att känna annat än förakt inför detta och i slutändan har man berövat sina egna barn rätten till en god relation med båda sina föräldrar. Varför?
MVH
Roger

Stefan Hagberg sa...

Till Roger: Hej! Jag tror inte att vi hört hela historien. AB:s mumlande om brott och att SOL inte är en offentlig personlängre och att man därför inte vill publicera saken håller inte. SOL ska ha rätt att försvara sig.

Att insinuera att något begått ett brott är lätt.

Att bevisa det är svårare.

Som offentlig person så får man stå ut med att granskas. Två av Littorins barn är också i tonåren och kan bara säga att de inte har några kommentarer. Enkelt.

Diskussionen om att vara ministereller inte skule ju tagits för länge sedan av två föräldrar.

Men att barnen nu blir skälen ifall orsaken är ett avslöjande om ett eventuellt brott så kommer säkert barnen att konfronteras med detta senare i livet.

Att vi ska undvika granska politiker bara för de har minderåriga barn och ligger i sällsynt långvarigav årdnadstvister
verkar var ett dåligt upplägg.

Anonym sa...

Hej Stefan

Alla människor som fattar beslut som inverkar på andra ska stå ut med granskning. Vi har ju diskuterat domen mot Åke Svanstedt, det är ytterligare ett exempel på varför granskning är nödvändig. Det beklämmande med SOL är att han använder barnen som skjöld och vapen.
Till sist vill jag bara säga att jag tycker det granskas för lite i Sverige och mycket lämnas bara halvfärdigt, lite insinuerande om något annat dolt i fjärran och det är ett misslyckande. Tycker inte det är fel att gå hela vägen i granskning och publicera det, i Sverige så försöker vi bevara för mycket av kafferepets gemyt när det upptäcks fiffel eller tvivelaktigheter, JG är en person som inte granskats nog tycker jag.
MVH
Roger

ML sa...

Haha vuvuzela-Maud!

Stor humor!*S*

Anonym sa...

Vill bara lägga till en lätt omgjord klassiker som inget har med Littorin att göra? men är bra ändå

Lille Pilli Villi han var
evighedsstudent
han havde kun de meninger
han kunne være bekendt
han var konservativ methodist
og gammel garvet salonsliberal
dyrkede sin egen lille brist
og røde tulipaner

Lille Pilli Villi ku' li'
at stå for skud
efter fire elefanter gik han
gerne planken ud
i en uendelig diskussion
om børnemagt og
masseproduktion
interplanetarisk antifussion
og røde tulipaner

Op på palisaderne
op og ned ad gaderne
på knejperne i stræderne
der sidder Pilli Villi mand
og frelser det svenske land

Lille Pilli Villi er
verbal gymnasist
og får han først en mening
ja, så sætter han sig fast
han bønner op som
en anden diakon
maser frem i Svenskan
der nærmer sig den lille million
af røde tulipaner

Op på palisaderne
op og ned ad gaderne
på knejperne i stræderne
der sidder Pilli Villi mand
og frelser det svenske land
Sven

Stefan Hagberg sa...

Till Roger: Hej! Det granskas definitivt för lite. Om nu Littorin har åkt in på sjukhus så ringer man såklart inte barn under 18 och frågar om de har några kommentarer. Men ingen vet ens om detta samtal skett mellan en journalist och Littorins barn.

Jag tycker att det finns gränser som man måste respektera när de finns barn med. Man pressar inte minderåriga barn punkt slut. Däremot ska man i Littorins ställning tåla en hel del av det skrivna och orala ordet.

Littorin påstod att barnen var skälet.

Det var rätt mesigt precis som du säger.

I själva verket var det frågorna kring hans eventuella sexköp som var huvudfrågan. Det kan en barnunge räkna ut med facit i hand.

Sen kan man ju undra över var AB fick storyn ifrån och var brott som ger fängelse blev av.

Preskribtionstid etc.

När det gäller JO kan jag rekommendera hans pocket som kommer i slutet av juli samt Leif GW:s artikel idag om Geijeraffären.

Där var inte källskyddet så starkt för den gamle ordföranden i Publicistklubben JG. Åtminstone om LGWP:s minne är korrekt.

Till Sven: Hej! En av mina favoritlåter genom alla tider.

Undrar hur Klittorin såg ut i ansiktet när Bettan drog upp förslaget om Lila Kuvert.

Det kommer kanske i någon av dessa personers memoarer.