söndag 11 juli 2010

Fotboll och andra behov!När det gått 24 minuter av matchen Tyskland-Uruguay passerat hade Jens Fjellström redan förklarat att det mest pekade på att Tyskland skulle vinna.

Det var ju insiktsfullt.

Sedan blev det åka av. Under hela resten av matchen satt jag och funderade på vad exakt Fjellström fått den där analysen ifrån.

Jag antar att det är det som gör honom till en expertkommentator och mig till en amatör kverulant.

Klasskillnad alltså.

Från mitt håll var matchen inte slut förrän Uruguays Diego Forlán dundrade in sista frisparken i ribban på den tyske målvakten Butt.

När det såg riktigt risigt ut ett tag försökte Fjellström & Co säga att Tyskland inte ställde upp med sitt bästa lag.

Hm, vad det inte så att de inte hade ett bättre lag. Då hade vi ändå får veta att Joachim Löw smittat ner Podolsky med influensa och att Close hade pajat ryggen.

Det jag tar med mig från det här VM:et är partiska icke kommenterande kommentatorer, behovet av att se vad som händer vid målen, vuvusela debatten, misstanken att de flesta sydafrikaner inte sett skymten av VM men att vi ändå på några års sikt kommer att se väldigt duktiga sydafrikanska spelare komma fram som ett resultat av VM.
Nästa gång blir det i Brasilien. Där behövs ingen uppmuntran för fotbollen. Men det blir en fest det kan vi vara säkra på.

Uruguay var Sydamerikas hopp och de föll med flaggan i topp.

Tyskland visade att de inte är mogna för mer än ett brons. Till nästa VM kommer deras lag att vara bättre.

Jag kommer att sakna VM. Bra fotboll varenda dag ibland tre matcher. Sommar, sol och en kall öl.

Spiken kommer att tycka det är bra med lite mindre skrikande framför teven. Han har en förmåga att ta saker och ting personligt, högst personligt. Igår stängde först svär mor in Spiken i förrådet. Oavsiktligt förstås. Plötsligt hördes ett vildsint krafsande i hallen ungefär samtidigt som Diego Forlán dundrade in sitt skarvskott i Butts nätmaskor.

Spiken for ut lätt förorättad och krävde en del kompensation för tiden på Kungsbergas Guantanamo.

En timme senare skällde en hund utanför och Carina vrålade SPPPIKKKKKEENNN!

En yrvaken Spik ruskade på sig under glasbordet femtio centimeter sydväst om Carina fåtölj framför teven.

Så det är inte lätt att vara hund när det är Fotbolls VM. Bläckfisken Paul ska pensioneras har jag hört.

Jag har svårt att bli upprörd över Littorin. Hans verkar i varje fall ha ordnat ett jobb åt en person. Åtminstone under två timmar. Jag, menar Babben Larsson funderade på att prostituera sig. Så rent teknisk sett kunde Littorin… Men det påstådda sexköpet ställer frågor.

Tror jag att det här är sant?

Svårt att säga. Det finns två möjligheter. Antingen är det en ren komplott. Sådana existerar. Då har någon rotat upp vilket telefonnummer Littorin hade vi tidpunkten och skaffat fram en f d prostituerad som vill berätta den här historien antingen av rena antipatier mot moderaterna i största allmänhet(lila kuvertet) eller troligare som ett rent beställningsjobb från De Röd Gröna närstående källor. För man kan verkligen fråga sig(som i Svanstedtaffären) varför det tog fyra år innan lilla Anna kom på att hon hade Littorins nummer och ville berätta om sina gamla kunder(bäva månde resten).

Littorin fick aldrig den fälldinska möjligheten: ”Mitt namn står ju där”
Den troliga versionen är att Littorin verkligen besökte Anna 2006 mitt under valrörelsen när hans äktenskap var på väg att gå i bitar. Inge vet hur han tänkte.

Ifall han skulle bli minister i en Alliansregering vilket han säkert visste så kunde han i varje fall inte visa upp en solig familjebild utan en uppslitande skilsmässa. Kanske var det här en kväll när han var djupt deprimerad som han tog det här steget. Ingen vet vad som rör sig i en annan människas inre.

Det händer saker. Monas Toblerone, Gudruns skatter, Fälldins namn på listan, Ohlys lögner om Nacka. Nästa vecka är det någon annans tur. Problemet är hur vi hanterar det.

Littorin har valt att vimsa in sig i dementier.

Frågan är vad som skulle hänt ifall han sagt: Aftonbladet har frågat mig ifall jag gick till en prostituerad kvinna och betalade henne 2000 kronor för ett samlag sommaren 2006. Det stämmer. Jag var på väg att skiljas och mådde inte särskilt bra.

Jag har tidigare fått utstå mycket negativt som påverkat mig och min familj av bl a Aftonbladet som t o m ringde mitt minderåriga barn och sa att jag fått hjärtinfarkt och låg på intensiven.
Jag har inget försvar annat än att mitt personliga liv låg i spillror och jag mådde dåligt. Dessutom var vi mitt uppe i en valrörelse. Det kan kanske var och en förstå att ifall jag var mera balanserad hade jag aldrig valt att köpa sex av en prostituerad.

Jag gjorde det vid detta enda tillfälle och det är inget jag är stolt över. Jag vet att det var fel och avgår därför med omedelbar verkan för att inte skada Alliansen mitt i valrörelsen.

Till sist vill jag säga att man ju kan fråga sig varför den här gamla historien kommer upp just nu och i Aftonbladet.

Att Littorin var förvirrad och kanske i medicinsk mening deprimerad(manisk) 2006 vittnar ju bl a det faktum om att han lämnat ut sitt eget telefonnummer. En listig typ hade köpt ett kontantkort eller avstått helt och hållet.

En annan och mera intressant fråga är förstås vad Littorin berättade för vännen och partikamraten Fredrik Reinfeldt med tanke på turerna kring Stegö-Chilò som fick sparken efter två veckor som kulturminister hösten 2006 för att hon inte betalat tv-avgift på 16 år och använt svart hemhjälp.

Hur exakt funderade Littorin när Reinfeldt spände ögonen i sina ministrar och sa:
-OK, det här började inte bra men nu vill jag att ni berättar varenda 5-öres kola ni har snattat i tobiken. Är det uppfattat!

Hur resonerade Littorin vars snorre knappt torkat vid den tidpunkten?
Berättade han i själva verket om att han gått till en prostituerad och Reinfeldt bestämde sig för att hålla käften.

I så fall har vi en statsminister som undertryckt brott.

Samtidigt måste ju Littorin vetat att den där utlösningen kunde blir dyr i längden och dyka upp när som helst.

Faktum är att just nu är frågorna flera än svaren.

Men den intressantaste är samma som gäller norskan och Jonas Bergström. Varför berättade hon det just nu och hur gick det till? Kan fler av Anns gamla kunder vänta sig ett offentliggörande eller är det bara Littorin som får smaka på piskan och i så fall varför.

Ann eller vad hon nu heter har också en del att förklara.

Till sist fick vi känna på lite av den stora fläkten i går. Janne i vårt tipsbolag spelade en V7:a och ifall inte Ingves hade dragit en gunga med favoriten Olivia Lavec som sedan förtjänstfullt blev tvåa så hade vi resten av loppen på kupongen.

Men snart så...

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Stefan

Ja det är märkligt att sitta i en utsatt position där man vet att man är påpassad och knata iväg till en "Glädjeflicka", det borde vara allom välkänt att dessa har hållhake på en sedan, det borde vara något inom en som skriker stopp när man gör tvivelaktiga eller felaktiga handlingar i en sådan position. Att sedan damen ifråga väntar i fyra år på att berätta händelsen beror troligtvis på hajmentaliteten som finns bland oss människor. Littorin hade börjat blöda lite och lockade hajflocken att cirkla runt honom för att finna fler blottor och nafsa lite på känn. Sedan när blodflödet ökade sattes de stora huggen in och flykt var det som återstod, det vittnar om svaghet vilket triggar jaktlusten mer hos hajarna.
Men som sagt var man håller inte upp sina barn som sköld och slagträ detta beteende bådar inte gott.
Svanstedts svaghet är hans blygsel för att titta på likheter men i Åkes fall är det han beskylls för helt omöjligt på det vis det beskrivits.
MVH
Roger

Anonym sa...

Jag tycker Oscar Swartz har en kul syn på det hela.

Varför tar kvinnor betalt för sex?
"Om Sven Otto ville ha sexuell utlevnad hade han kunnat få det på exakt det där viset som åtskilliga karriärmedvetna män vill ha det: Med kort varsel och utan en massa trams runtomkring. Slippa dejta, slippa romantik och känslor, slippa supa ned sig på en bar och bjuda på drinkar med osäkert utfall etc etc. Han hade kunnat få det hur enkelt som helst om han velat ha sex med en man."
Jag vänder på det hela och frågar.
Varför betalar män för sex?

Stefan Hagberg sa...

Till Roger: Hej! Det finns ett gammalt finskt? talesätt som säger:
"-Hårda kuken har ingen hjärna!"

Det är möjligtvis applicerbart i det aktuella fallet i kombination med en del andra problem och taskiga avvägningar.

Enligt festföremålet själv har han ju som mest chattat på internet.

Hur fick hon då tag i hans telefonnummer?

Stod det i katalogen. Fick hon det nyligen?

Annars håller jag med om analysen.

När det gäller Svanstedt menade jag att det tog långtid innan det anmäldes något.

Vad är preskriptionstiden för sexköp=böter.

Till Anonym: Åskar Swartz visar bara lite av den totala ödsligheten i gaysamhället.

Varför betalar kvinnor för sex?

Anonym sa...

Fråga är hur mycket SOL historia med Glädjeflickan kommer att påverka valet. Jag tror att folk röstar med hjärtat och inte med skallen.

Hela historian är konstig i alla fall. SOL gömmer sig som en struts i sanden. Aftonbladet anklagar honom men säger inte för vad.

Annat var det på Palme och Geijer tid. ;-)
Var det inte Geijer som vill införa bordeller i Sverige.