lördag 6 augusti 2022

Ho, ho, tomten kommer tidigt i år!

 



Tioårsjubileum eller något i den stilen. Det var ungefär så länge sedan jag senast petade ihop något i den här bloggen.

Å andra sidan hade jag vid den tidpunkten 2012 varit ganska flitig under fyra års tid. Det var ibland lite plattan i mattan så att säga. Det var också ganska många som hörde av sig med synpunkter på de små ettor och nollor som jag lät flyta fritt i cyberrymden. Men som alla roliga filmer tar det slut.

Varför jag slutade skriva.

Det var nog lite olika skäl. Carina jobbade utomlands under större delen av den här perioden. Hon kom hem till barrskogsträsket och samtidigt började jag undervisa.  Det blev lite kort om tid och dessutom tar det ganska mycket tid att få ihop något regelbundet. Ja och man ska ju gärna ha något att berätta och inte dra samma sak femton gånger.

Jag tycker fortfarande bloggformen är rätt bra. Ja, jag vet vad Twitter, Tik Tok och Instagram är. Jag håller koll. Det måste jag. Kidsen i skolan flinar åt en annars. Så ja, jag har kört Fortnite och köpt ett "skin". Jag kan en del om Among Us och gillar fortfarande inte GTA men smaken är som baken.

En blogg är vanligtvis en lite längre text. Mina kan bli allt för långa. Jag vet, Men sidan tar ju aldrig slut. det är det fina med nätet.

Nu är jag 67 år och gör lite som jag vill och jag tycker exakt vad som passar mig. 

Vi lever ju fortfarande i något slags demokrati även om man undrar ibland.

Så de senaste åren har jag ägnat åt att undervisa. På gymnasiet, grundskolan och grundsärskolan.

Jag har undervisat i de flesta ämnen inklusive textilslöjd.

Jag har undervisat i "orten" och jag har undervisat bland villaungarna i de mer bemedlade områdena.

En del elever har det gått bra för. Andra har blivit skjutna och finns sorgligt nog inte mer. Det har hänt en del i Sverige sedan 2012. 

I skolan har en av mina käpphästar varit att ungar ska läsa.

En text som den här skulle de flesta grundskolelever tycka var för lång och vad betyder "synpunkter", "regelbundet" för att inte tala om "ägnat" och "bemedlade".

"-Måste vi skriva en hel sida?"

Svår fråga. Men när de frågar och har skrivit två meningar känns det rätt att gripa in lite.

"-Det är ju så att någon gång ska du sluta skolan och söka jobb. Då förväntas du skriva ett personligt brev och berätta lite om dig själv. Inte bara:

"-Jag heter Hassan(Bengt) och håller på AIK. Jag söker jobbet som influencer.

Appropå influencer, så hörde jag att en av dessa för mig okända fenomen hade tröttnat på Sverige häromdagen. Ville flytta utomlands. Lite som en politisk flykting kändes det. Det kanske går smällfint. Får nytt sminkmärke och 500 000 köpta följare av landets regering bara för att känna sig hemma redan på flygplatsen i Ulan Bator eller vart kosan nu styrs i landsflykten.

Annars. Carina mår bra. Vår älskade Jack Russell Spiken gick bort 2014. Han blev 14 år gammal. En fantastisk livskamrat för oss båda. 2016 kom Skruven ovan till höger och 2020 hans son Bulten.

Just nu är det lite som Ryssland-Ukraina mellan dom. Men det blir förhoppningsvis bättre. 

Ha en trevlig helg!

1 kommentar:

Anonym sa...

Så kul att få läsa lite nytt!