fredag 13 augusti 2010

Mot bokhandeln på Gummimadrassen!Det simmas bra i det svenska simlandslaget. Go Sweden, Go!

Nu ska bara svampen dyka upp i skogen så är lyckan fullständig.

Igår tog vi en tur till City. Vi är inte där så ofta. Spiken kräktes i den stora bokhandeln. Antingen var han missnöjd med sortimentet(för få hundböcker) eller också hade han studerat fel fläck på vägen in till stan.

Carina skulle ha en bok som vi fått rekommenderat av Carinas kompis. Har man jobbat i Mellanöstern så finns det alltid ett stort behov av att vårda sitt inre efter avslutat arbete.

Syftet med terapin är att förstå varför det alltid går åt helvete.

Nu hade vi glömt bort att författaren heter Brian Whitaker eftersom lappen låg hemma i en ficka. Men bokens titel var ungefär What´s wrong with the Middle East.

Optimistiska som vi var trodde vi att en bokhandel ska lösa ett sådant problem geschwint. Så när jag vandrat runt ett slag bland utländsk litteratur utan att Carina dök upp så gick jag tillbaka till disken där Carina såg lite moloken ut. Nej, det boken hittade inte flickan innanför disken.

-Fritextsökning, sa jag prövande.

Nu tror ni förstås att jag ljuger men flickan sa faktiskt nej. Den STORA BOKHANDELN hade inte fritextsökning i sitt system. Då måste man antingen veta exakt vad titeln är eller författarens namn så att man kan skrålla genom alla författarens alster.

Ibland blir man överraskad.

-Den kanske heter något liknade, sa jag. T ex What´s really wrong with the Middle East?

Och tänk det gjorde den. Nästa problem var att bok skulle finnas inne men stod inte på hyllan. Så nu är den beställd. Istället fick vi med oss hem två andra lovande böcker. ”The Terrorist Hunters” av Andy Hayman och Margaret Gilmore samt ”Saving Iraq” av Nemir Kirdar.

Spiken fick ingen korv på hemvägen. I en av mina böcker finns det en hund som kan förflytta sig i tid och rum, Kosmos. Förebilden är ju inte så svår att gissa sig till. När nu Spiken har en gigantisk fästing i pälsen efter att ha besökt parken på Norra Bantorget blir man betänksam. I boken sitter han på D&D(Divine et Diabolo) och tjuvlyssnar på Gaston Fleur som i sin tur påstår sig kunna förstå vad djur säger.

Gaston Fleur är en bluff i sidenoverall med grävlingmössa och hela Paris är översvämmat utom Mont Martre där D&D ligger. Dagen därpå ska Harry och Kosmos hälsa på Ben Fernbroten i Jekaterinburg som var andrepilot på den sista Marsresan när Zigge Schymanski schabblat med bränslet. Ben är sjuk och ser syner. OK, det är en lång historia, så ni får själv läsa den när den kommer sinom tid. Augustisolen bränner i hjärnbarken så jag snuddar vid tanken att Spiken varit iväg på riktigt.

Men sen tänker jag till. Orsak och verkan, Hagberg. Han skrubbade faktiskt ryggen på gräsmattan. En snygg LO-tik hade kommit hem från lilla skärgårdsön och skrubbat av fästingar på fläcken. Spiken kommer dit och gossar lite med den avskrubbade fästingen och den sätter sig i pälsen.

”Framåt tillsammans” lyder det politiska budskapet på Moderaternas valaffischer.
Nu vill jag hjälpa till i slutspurten. Ring Svenne Rubins. Deras senaste album som hämtat fart och fläkt från HasseåTages sextiotalsslogan ”Mot Framtiden På Gummimadrassen” borde sitta som en smäck.

För de som är lite äldre än de som är lite yngre minns helt tydligt den politiske kandidaten i poplinrock som reste runt och samlade röster på temat ”Mot Framtiden På Gummimadrassen” för att sedan kasta en blomma till publiken.

”Bara ett arbetareparti kan fixa jobben” är en annan starkt lysande fyrbåk i Per Schlingmanns Buttericksarsenal för 2010.

Sossarna är verkligen inte sämre. 100 000 nya jobb… Intresseföreningen gör en anteckning och somnar om. Hur många val har innehållit den texten.

Varför inte 900 000 nya jobb eller 150 000 eller 475 000 eller en ny politik?

Ser att SVT kört slut på programpengarna. Guillou får berätta om varför han blev informatör åt KGB i repris. Hans nya korrigerade version har kommit ut. Den ska jag läsa bara jag orkar gå till bokhandeln. Vänta! Jag var ju i bokhandeln igår.

Javisst, Hunden spydde när vi skulle leta efter boken på Pocket – Nyheter. I
bland känns det som och fiktion och verklighet blandas samman. Spöklikt!

What´s really wrong with the Sweden…?

Inga kommentarer: