fredag 27 augusti 2010

Debattklimat!Kikade på utfrågningen av Mona Sahlin igår.

Faktum är att jag tyckte lite synd om henne.

Det framkom rätt tydligt att SVT:s egen lilla gnäll & gny reporter Anna Hedenmo och Mona Sahlin inte är kompatibla och förmodligen inte kommer att skicka varandra julkort.

Hedenmo tjatade och var insinuant.

Knutsson däremot skötte det hela professionellt.

Alla vet att de här utfrågningarna är viktiga.

Nu var det i och för sig 1 600 000 svenskar som valde Fångarna på Fortet istället för att följa utfrågningen på SVT( 700 000).

Så när Mons Sahlin och Anna Hedenmo vässat varandra under hela debatten tog Hedenmo chansen på slutet och påminde Sahlin om hennes dåliga oponions siffror och producenten släppte igenom PK-Jesus Axel Gordh Humlesjös lilla slamkrypare om hon tänkte avgå ifall hon förlorade valet. Den vidarebefordrade Hedenmo som lök på laxen.

Allvarligt talat. Ta bort Hedenmo om hon inte klarar formatet.

I ett format där alla partiledare ska utfrågas kan man inte tjata om opinionssiffror och eventuella avgångar. Det vi vill veta är var partierna tycker i sakfrågor.

Dessutom handlade den övervägande majoriteten om skattefrågor.

Jag slår vad om att inte Fredrik Reinfeldt får frågan om hans opinionssiffror eller ifall han ska avgå ifall de förlorar valet.

Det här formatet kräver att förhållandena är så lika som möjligt.

Suck, ja…

Annars tycker jag att Sahlin klarade sig rätt bra. Att hon inte visst alla siffror hit och dit talade till hennes fördel.

I morse var hon i rutan igen. Nu kom de Geers fråga i hennes knä och att nämna fyra nu levande och verksamma kvinnliga konstnärer. Hon körde nödbromsen och petade in Pernilla August och Liza Marklund tillsammans med Marie Louise de Geer-Bergenstråhle-Ekman eller vad hon nu heter(tror det är Ekman).

De här frågorna som författas av gäster dyker upp. Så vad gör de högt betalda partistrategerna. Det hade varit enkelt att dubba in frågorna i tombolan.

Fast att Liza Marklund är en konstnär var ju skojigt.

Sen kom ju tjatet om de amerikanska baserna upp igen.

Jag tror inte att sossarna gått med på att ha en programförklaring där man kräver att USA ska minska sina militärbaser. V har hållit pennan och det är ett misstag. V kuppade igenom att det skulle stå militärbaser för det passar deras sorgliga världsuppfattning.

Sossarna är nog överens om att USA:s kärnvapenbaser ska bort men det är en fråga och militärbaser en annan. Det finns ett antal länder där USA:s militärbaser har en lugnande effekt på krigsherrar och statskupper.

Ska USA ta bort sina militärbaser i Afghanistan och Irak. Ja, säger V. Jag har väldigt svårt att tro att Urban Ahlin skulle tycka det.

Robert Gustafsson berättade om sitt liv i soffan. Hans trick att framkalla en förkylning genom att gå in i bastun när man känner sig krasslig och vill bli av med eländet. Enligt Gustafsson gick man in på lördagen ifall man ville bli helt frisk till onsdagen.

Verkar var ett bättre tips än att ta svininfluensavaccin.

Nu verka de allvarliga biverkningarna dugga tätt. 15 fall av narkolepsi i Finland. Liknande rapportering från flera andra länder bl a Sverige.

Ställ den ansvariga inför rätta. Det har inte saknats varningstecken. De köpte ett helt oprövat vaccin mot bättre vetande.

Det är för jävligt. FÖR JÄVLIGT!

Till sist en blomma till överklasskärringen som hade sina ungar på Sigtuna och därför visste att många som har ”oerhörda mängder pengar” funderar på att flytta utomlands.

Det var enda gånger jag såg lite gammalt hederligt klasshat i ena ögonvrån på Mona Sahlin i morgonsoffan.

Det handlade om förmögenhetsskatten som Alliansen avskaffat( 7 miljarder) och Monas gäng vill återinföra(3 miljarder).

Det handlar om att ta in 3 miljarder av en liten klick som har 1 300 miljarder på banken.

Saken är den att överklasstanten visade varför ”ÖK” som August Strindberg uttryckte saken inte alltid är bäst skickade att lägga fram sin sak.

”Oerhörda mängder pengar”. Hur dum får man vara? Hade hon ingen självbevarelsedrift. Hon lär inte bli klassmamma på Sigtuna apskaftet i varje fall.

Saken är den att ÖK alltid hotar att flytta utomlands och sedan sitter de ändå och sörplar kräftor vid den här tiden på året.

Vilket påminner mig om att jag inte ätit en enda kräfta i år.

Hålet har varit utsatt för en genomgripande renovering. Spiken och jag var inne och inspekterade igår.

Det ser både bättre och sämre ut.

Ikväll ska vi pröva virket.

Om ni kommer dit så har de rivit bort kopparsticket som täckte hela väggen med en europakarta där Island flutit iväg och Öland och Gotland saknades. Däremot var Turkiet jättestort.

Nu sitter det en målning på väggen med Södermotiv. Kolla gärna barnet och den gamla kvinnan på den vänstra trottoaren.

Eugen Jansson skulle blivit ledsen.

I helgen åker vi ut till landet. Svågerns lillflicka fyller år. Hon ska få digital kamera. Hennes storasyrra går på fotolinjen såååååå….

Maggan inunder gjorde ett misstag.

Carina hittade hans tjej och barnen på gården igår. Hans tjej försökte kryp a in i lägenheten via fönstret.

-Magnus har rest bort, väste hon mellan tänderna.

Hon kom in och Maggan som ifrågasatte min bojkott av Konsum i veckan när jag väntade utanför med Spiken medan Carina handlade. Jag är emot kollektiva familjebeslut och för individuell frihet och Carina tvingar alltid personalen att öppna en manuell kassa.

Den är nog snart två år sedan jag var inne på svindyra Konsum.

Maggan kommer att få en jävla utskällning när de får tag i honom. Det är glädjande.

För er som undrar. Maggan hade snott med sig nycklarna till lägenheten ut på landet.


Trevlig helg!

Inga kommentarer: