Det är en hel del som snurrar i huvudet.
Carina ska åka till Irak för sitt nya jobb. Tre veckor.
Under tiden ska jag paddla lite i Björklunds fabrik och försöka redigera lite
bok.
Dessutom är jag Spikvakt.
Om vi har tur så hinner vi ut och kapa Karl Johan på hemliga
stället i veckan.
Har precis torkat färdigt en massa kantareller som ser klart
lovande ut i sina glasburkar. Upptäckte faktisk en intressant sak härom veckan.
Vi hade precis börjat torka kantarellerna. Efter typ två dagar blev vi sugna på
en svampmacka så jag tog av svamparna som redan börjat torka lite. De blev helt
perfekta, lite krispiga.
Annars ser favoritmackan ut som följer:
1.
Ta en gäng Kantareller, ”trattisar”, Karl Johan eller
annan matsvamp.
2.
Värm stekpannan med typ olivolja+smör. Inte för
hett, ”femman”
3.
När olja och smör slutat fräsa så lägger ni i
svampen, sänk värmen något
4.
Låt svampen koka ut vätskan för att sedan låta
den sugas upp av svampen
5.
Ta något
gott bröd efter behag
6.
Skär hyfsat tunna skivor, häll lite bra olivolja
tunt över skivorna
7.
Krossa en vitlök och gnid in.
8.
Krossa färsk tomat och gnid in. Krydda med lite
flingsalt
9.
När svampen håller på att suga in vätskan
tillsätt lite vitt vin
10.
Peppra med svartpeppar och salt, ev lite socker
11.
Ta ett gäng tomater och saltgurka, ta ur
tomaternas innan mäte, finhacka allt
12.
Blanda de finhackade tomaterna och saltgurkan
för sig. Ev lite fin olivolja
13.
Nu river du en handfull av en bra ost typen,
gruyere, grönmögel
14.
Värm en annan stekpanna på ganska hög värme med
lite olivolja
15.
Lägg i de förberedda bröden med den opreparerade
sidan ned
16.
När undersidan fått färg vänd brödskivorna
17.
När de är klara lägg dem på en tallrik
18.
Lägg ev på ett snyggt salladsblad
19.
Häll över den stekta svampen lite galant
20.
Toppa med den rivna osten
21.
Sprid ut det rödgröna tomat och gurkhacket
runtom brödet
22.
Några persiljekronor på toppen är aldrig fel
23.
Ett gott rödvin(f n kör vi Raza, ett helt ok
ekologiskt från Argentina)
24.
Smaklig måltid
För övrigt ser jag fram emot fina tävlingar på Jägersro. Framför
allt Derbyt och Derbystoet. Jag har dock inte riktigt förstått vitsen att det
ska vara så stor skillnad på prissummorna. Derbyt är mixat ston, hingstar och vallacker. Det betyder i år
att en av de största favoriterna, Tamla Celeber är ett sto medan resten är hingstar och
vallacker. I Derbyt är första priset 1, 8 miljoner till vinnaren. I Derbystoet
700 000. Det kan låta som det är fördel damerna...men..
Jag tycker att det skickar signaler. Jag har sagt det förr
och jag säger det igen.
Andrapriset i Derbyt är större än förstapriset i Derbystoet o
s v.
Är det inte dags för lite justeringar? Ina Scot, Moni Maker, Fridhems Ambra m fl
Moni Maker sprang in drygt 40 miljoner under sin karriär. Det
har svenska hingstar och vallacker inklusive, Torvald Palema, Gidde Palema, Zoogin och Victory Tilly en bit till
Annars tror jag på Nettan Palema i Derbystoet och Aga Khan
Boko i Derbyt. I och för sig skulle jag vilja att Roger Walmann fick vinna med
Tamla Celeber(sto). Om Nettan som slagit
Tamla vinner Derbystoet och sedan Tamla vinner respektive lopp kanske tugget om
hingstar och vallacker kan komma ner på jorden en smula.
Igår gick det inte så lysande. Fyra rätt. Men vi hade
vinnaren i guld på extrarad. Det var väl behållningen, ungefär.
Men nu är det nya tag.
3 kommentarer:
Mmmm...man tackar för det där goda smörgåsreceptet!
Hej!
Hopas det smakar! Vill du ha mackan lite matigare så köp lite rökt sidfläsk,tärna, fräs och blanda med svampen!
Harrah's Cherokee Casino | Dr.MCD
Discover an extraordinary experience at Harrah's Cherokee Casino. Experience the hospitality, 거제 출장마사지 entertainment, 논산 출장안마 and full-service atmosphere 밀양 출장샵 at Harrah's 전주 출장안마 Cherokee Casino 동해 출장샵
Skicka en kommentar